Tényleg ilyen nagy probléma a migráció?
Figyelembe véve, hogy Európában egyre magasabb a várható élettartam, szükségünk van munkaerőre.
Szerintem a migrációból előnyt is lehetne kovácsolni, csak el kellene érni hogy dolgozzanak.
Segélyt egyáltalán nem kellene adni, (max 5 év után) kellene biztosítani egy közös helyiséget ahol kapnak kaját, tudnak tisztálkodni, ha ezen felül pénzt, más lakást szeretnének akkor dolgozniuk kellene.
Az hogy papírok nélkül engedjük be az élősködők millióit és utána eltartjuk őket, abból nem származik semmi jó.
Pont azzal lehetne kiszűrni a munkaképeseket, ha csak azt engedjük be, aki hivatalos úton érkezik, meg van az átlagos európai értelmi szintje és utána a saját munkájából él. Akiket most tömegével beengedünk azoknak a 90%-a soha nem fog értékteremtő, önfenntartó módon élni, még akkor se ha drága tanfolyamokra iratod be őket.
"90%-a soha nem fog értékteremtő, önfenntartó módon élni,"
Ez inkább 99,9% és a maradék 0,1% fog csak tisztességesen élni dolgozni, az-az 1000-ből 1 .
" Értem tehát abból a 23000-ból [az más kérdés, hogy menekültek innen a rákba :D] akit Viktor beengedett 23 hasznos ugye? :D"
Nem, nem érted.
Orbán menekültjei hivatalos úton érkeztek.
A németekhez meg kb ment boldog-boldogtalan.
Nem a migráció ennyire nagy probléma, hanem az ILLEGÁLIS migráció. Nem azokkal van baj, akik legálisan, az adott ország törvényeit betartva és dolgozni mennek oda, hanem azokkal, akik éppen ezeket a törvényeket nem tartják tiszteletben, a személyazonosságuk ismerete nélkül, a zöldhatáron, magukat menekültnek mondva jönnek be az adott ország akarata ellenére.
A migrációból addig lehetett előnyt kovácsolni amíg az legálisan és szabályozottan ment. Akkor az adott ország dönthetett arról, hogy ki jöhet be és mit kap vagy mit kell betartania. Most kényszerhelyzet van, ismeretlenek jöttek be egyszerre százezerszám, nem tudni kik ők, hol vannak és miért jöttek ide.
Pontosan az vezetett ehhez a kaotikus helyzethez, hogy nem különböztették meg egymástól a bevándorlókat, vagyis legális migránsokat az illegális migránsoktól és a menekültektől. Hogy ezt a két utóbbi csoportot is összemosták. Az egészet pedig pont az tette lehetővé, hogy a legális migráció valóban előnyös volt egyes országoknak, mint a németek, franciák, britek - egy bizonyos mértékig.
"Tényleg ilyen nagy probléma a migráció?"
Nem ,egyáltalán nem nagy probléma!
Csak vigyék az összeset hozzád!!!
"nem vágynak ahol egy középkorú munkás annyit tud keresni amennyi a lakhatását és a saját élelmezését szűkösen fedezi"
Persze akinek semmi szakmája az ne várjon fél millás fizetést.
Minap olvastam biztonsági rendszer szerelőt keresnek (kamerák, beléptetők, stb), nettó 400E heti 4 nap.
Szóval itt is lehet keresni csak aki nem is akar dolgozni és nem is tanult semmit az mehet szalagra 150E-rt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!