Sokaknak mi problémája azzal, ha a téli időszámítást eltörölnék és csak nyári létezne?
Az emberek már egészen más életmódot folytatnak, mint 40-50 éve.
Továbbá, az izzók is nagyon energiatakarékosak már.
Ha télen is nyári időszámítás lenne, akkor nem lenne sötét már délután 5-kor.
Reggel 8 órakor kelne a nap igaz, de szerintem ez jó kompromisszum.
Manapság, a lakosság nagyrészt "irodai munkát" végez,délután végez 4-5 körül.Ha eltörölnék, akkor még lenne ideje világosban is szabadidős tevékenységre.
Én például szeretek napnyugtakor kutyát sétáltatni,télen ez sötétben történik, mivel amikor kiviszem a kutyust, már sötét van.
Továbbá, az óraátállítás egészségtelen, felborítja a bioritmust, rossz a szervezetnek.
ma 14:30
pontosan. pár éve meg azon csámcsogtak, hogy minek állítgatjuk az órát, amikor felesleges, mert semmit se spórol senki. azt itt a lehetőség, akkor meg már az se jó. tipikus magyar mentalitás. az okoskodás megy csak. majd mindenki megszokja azt ami lesz azt kész, úgyse fogsz tudni mit csinálni.
# 11:
Nem lenne világos 10-ig nyáron. A javaslat arról szól, hogy a jelenlegi nyári időszamítást tartsuk meg. Ez azt jelentené, hogy novembertől márciusig is egy órával több lenne, tehát decemberben fél 9-kor kelne a nap, cserébe 5-kor sötétedne. Amiről Te írsz az akkor történne, ha időzónát váltanánk és megmaradna a nyári időszámítás.
Nem olvastam végig, az összes kommentet de:
Nekem jó, hogy egy órával tovább aludhatok, én a visszaállítást viselem meg.
De kibírom és nem megyek az eu-ig a hisztimmel, "jajj ne legyen máán"
Ha nyáron nyári időszámítás van, azzal energiát spórolunk, mert este 8-tól 9-ig még világos van.
Azzal, hogy télen visszaállunk télire, nem spórolunk semmit, hiszen mindenképpek rövidebben a nappalok, mint amennyit az emberek ébren vannak.
Tehát, ha marad a nyári, fogyasztásban ugyanott leszünk, mint eddig.
Hátránya annyi lesz, hogy télen reggel hétkor még sötét lesz, amikor munkába, iskolába megyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!