Mi szükség volt arra, hogy a gmt+1 időzónát átállítsuk gmt+2-re és megszüntessük a téli időszámítást?
Olvastam, hogy több szervezet, többek között non-profit szervezet létrejött Magyarországon 2014-ben, akik még a zöld díjat is megpályázták. Ők kezdeményezték, hogy szüntessék meg a nyári és téli időszámítást, és legyen egy időzóna, eggyel keletebbre. Ezt a híradó is bemutatta, és már napirenden volt a parlamentben. Hogy életbe lépett e, vagy se, azt nem tudom, de szerintem jobb volt a két időzónás verzió.
Nektek mi a véleményetek?
Mellesleg az én véleményem az, hogy télen, októbertől márciusig soha sehonnan nem késtem el, mert mindig a nyári időszámítás szerint keltem télen is, és a falon logó óra is azt mutatta, ellenben a nyári időszámítás alatt folyamatosan elkéstem mindenhonnan. És nem mellesleg jó volt az az egy óra visszaállítás télen, mindig jól esett egy órával tovább aludni.
Nem szüntettük meg. Még mindig él az óraátállítás, sok helyen lehet találkozni vele, mikor eljön az ideje. Nagyon sok országban alkalmazzák, de egyre több helyen látni kritikát. Azt hiszem Oroszországon történt, hogy ők is állították, de már megszüntették ezt a rendszert.
Én sem támogatom, valamennyit lehet vele spórolni, és környezetkímélő hatása is van ebből kifolyólag, de nem hiszem, hogy nagy jelentőségű. Sokkal többet lehetne tenni a környezetért ez mellett is, nem ezen múlik. Ha rajtam állna, én eltörölném, és a téli időszámítás után (gmt+1) nem állnék vissza a nyárira. Persze annyira nem zavar, hogy foggal körömmel küzdjek ellene.
Én az egész hülye állítgatás értelmét nem értem. Hol lehet spórolni? Amennyivel korábban kapcsoljuk le a villanyokat, este pont annyival korábban is kapcsoljuk fel.
Melyik egyébként az eredeti? a téli vagy a nyári?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!