Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha létrehozhatnál 1 db törvény...

Ha létrehozhatnál 1 db törvényt, és az országgyűlésnek kötelezően el kellene fogadni, akkor milyen törvényt hoznál létre?

Figyelt kérdés
2008. nov. 3. 18:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
A környezet kiemelt védelme, akár a fogyasztás drasztikus csökkentése árán is. Konkrétan a gáz- és olajfüggőség minimálisra csökkentése.
2008. nov. 4. 12:17
 12/23 anonim ***** válasza:
89%
Köteleznék rá minden munkahelyet (már ahol több dolgozó van, nem a családi vállalkozásokat meg ilyesmiket), hogy ha igény van rá, hozzanak létre munkahelyi bölcsödét, mint külföldön. Pl. hivatalokban, kórházakban, cégeknél. Azt hiszem, akkor jóval több nő menne vissza dolgozni, ha a gyereke vele lehetne, egy épületben, és ebédszünetben csak átszaladhatna hozzá, amikor kell megszoptathatná, stb., nem kéne munka előtt és után még elvinni elhozni bölcsibe. És akkor az olyan bunkóknak sem lenne okuk pattogni, mint aki azt mondta, hogy ne lógassuk a lábunkat 3 évig. Én szíves örömest mennék vissza dolgozni, mert nekem se jó egyedülálló anyaként havi 45 ezerből megélni, de hová tegyem az egy éves gyereket, akinek csak jövőre lesz hely a bölcsiben? És nem is tenném be ilyen pici korban egy idegen környezetbe, hát még járni se tud, egyedül enni se tud, aztán adjam be egy csomó gyerek köz, és bízzam egy túlterhelt gondozónőre?
2008. nov. 4. 13:49
 13/23 anonim ***** válasza:
78%

Én azt szeretném,hogy minden diàk iskola elvégezte utàn azonnal munkahelyet kaphasson,ne kelljenévekig keresgélnie.

Nagymértékben emelném a cigi és alkohol àràt,gyogyszert ingyenessé tenném.

Iskola szintén ingyen lenne,emelnék a fizetésen,de nem hagynàm hogy szociàlis lakàsok,meg segélyek legyenek.Legalàbbis nagyobb feltételek esetén csak

2008. nov. 4. 15:47
 14/23 anonim ***** válasza:
90%
Én csak 1 olyan törvényt hoznák, hogy a nép által választott párt|politikus a nép által leváltható legyen.
2008. nov. 4. 15:57
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon érdekesnek találom őket!
2008. nov. 4. 18:20
 16/23 anonim válasza:
100%

Nem újkeletű dolog ,de szerintem az egyik alaptörvény kellene legyen,hogy a demokratikusan megválasztott országgyűlési képviselőket (esetleg bármely közösséget,csoportot képviselő személyt) úgymond "visszahívhassák" az őt megválasztó emberek (előre meghatározott feltételek NEM teljesülése esetén pl.:előre rögzített választási ígéretek!!)Ezzel elérhető lenne,hogy a "pozícióba" került képviselők valóban érdekeltek legyenek az adott csoport érdekeinek hatékony képviseletére ,hiszen mindíg fejük felett lebegne "Demoklész kardja"

u.i: tudom igen naiv feltételezés ez, hiszen a képviselők soha nem szavaznénak meg ilyen önmaguk érdekei ellen való törvényt,ahogy pl.a fizetésemeléseket is önmagukon kezdték,de a megszorításokban sem mondanak le néha irreális kíváltságaikról (visszatérítések stb.)

2008. nov. 5. 08:20
 17/23 anonim válasza:
30%

aki nem dolgozik, ne is egyék!!!

rohadjon éhen 21 év felett....

2008. nov. 8. 12:28
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó válaszoló gondolkodjon! Én munkahelyi bölcsiben voltam a 90es évek elején (kórház bölcsi) de megszűnt pedig jó volt! Én csökkenteném a munkanélküli segélyt, ha valaki 3 hónapig nem talál munkát--> nem kap. Nem vagyok rasszitsa de a tücskök kedvezményeit visszaszorítanám, mert rajtunk élnek. És nem folytatnám az adósság spirált, menjen csak tönkre az ország mint Argentína, egy csomóan éheznének (miért most nem?) de eltűnne az adósság, mert ha az ország csődöt mondd nem érvényes a hitel... csak akkor 0-ról kéne indulni de hosszú távon megérné :D addig kihúznék valahova :P mondjuk Argentína maradt szar helyzetben de az Latinamerika, ott sose lesz középréteg.
2008. nov. 25. 16:55
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

"...nem engedném,hogy milliomos legyen a miniszter elnök, akkor ő fizetés nélkül dolgozzon,...."

a miniszterelnök nem veszi fel a fizetését ,csak hogy pontosítsam a tudásod...hivatalba lépése óta,mindig valamelyik jótékonysági alapítványnak adja

és még mielőtt a torkomnak ugranának egyesek,nem vagyok se jobb,se bal oldali.

én pedig olyan törvényt hoznék,hogy mindenki kapja meg a pénzét,amiért megdolgozott.tele az ország körbetartozásokkal,és cégek csak úgy eltünhetnek több millió forintunkal,mi meg csak állunk,mert jön ránk az apeh,hogy ennyi meg ennyi számlánk van,ennyi meg ennyi bevételünk volt,és nem érdekli az hogy meg sem kaptuk a pénzt....mi azért fizessünk adót,amit nekünk ki sem fizettek!!!!

FELHÁBORÍTÓÓÓ!!!!!!

és az is,hogy itt van pl a bkv.a kormánynak miért kötelessége belepumpálni a pénzt???és miért pumpálja bele???a vezetőknek pofátlanul magas a fizetésük,luxus autókkal járnak,stb.stbde ugyanez igaz a képviselőkre is!!!eltakarítanám mindet a parlamentből!!!

hazavisznek 3 posztért fizetést,kapják a juttatásokat,stb,stb

ja és a juttatás...semmi adó meg ilyesmi...ha én szerzek olyan pénzt amiből nem adózok,ott ül az apeh a nyakamon....

GUSZTUSTALAN!!!

2008. dec. 10. 16:11
 20/23 anonim ***** válasza:
31%
Meghoznám azt a törvényt, ami alapján a MAGYAR ember a saját hazájában élhető életet tudna élni és biztonsággal fel tudná nevelni a gyermekeit (anyagi, testi és lelki biztonságban), elintézném hogy Magyarként ne legyek kisebbség a saját hazámban és ne élősködjenek az országunkban mindenféle, genetikailag szoláriumozott népek.
2008. dec. 30. 19:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!