Ennyire pusztul az ország?
Eddig is tudtam, hogy a MÁV egy igénytelen társaság (szerencsére nem utazok vonattal), de hogy ennyire, az azért durva ( [link] ) !
Aztán az Országos Mentőszolgálat sem piskóta, legalábbis a 444.hu riportja szerint biztosan nem az ( [link] )
Szerintem évről évre egyre rosszabb a helyzet Magyarországon, nem csoda, hogy a magyar fiatalok mindössze 19%-a elégedett az anyagi helyzetével és több, mint 1 millió magyar vándorolna ki külföldre.
Aztán olykor kapok anyázásokat akár a fórumokon, akár a kormánypárti ismerőseimtől, hogy milyen sok építkezés van az országban... aztán persze ha közelebbről megnézzük, ezek az építkezések jórészt stadionépítések, térkövezések és kisvasútépítések.
Tényleg ennyire pusztul az ország?
Ti mit tapasztaltok?
Szerintem nem. Épp ennyi jó példa is akad. És tényleg sok az építkezés, tényleg sok az állás.
Vannak bajok, de sokszor már annyira nyomják az ellenzéki orgánumok a negatív híreket, hogy el is hisszük.
Szerintem nem pénzhiány és nem szegénység miatt ilyen a helyzet. Hanem például szervezési gondok vanak. Bőven lenne pénz a kórházak rendbetételére. A közpénznek ez lenne a rendeltetése és nem pedig az ami tegnap volt a tévében hogy nem tudom hány milliárd Ft-al megtámogatott az állam egy családi tulajdonban lévő baromfifeldolgozó üzemet. Közpénznek nincs keresnivalója magánzsebekben. Ekkora böszmeség tán a világtörténelemben sem volt sehol hogy azért fizetünk adót hogy végül magánszemélyek gazdagodjanak belőle. Illetve volt, középkor volt a neve.
További gond hogy az emberek nem becsülik meg a rendet sehol. Például ki ne látott volna a természetben illegális hulladéklerakókat. Vagy frissen összefirkált falú felújított középületet. Vagy például a társasházunkban nemrég festették le a folyosók falait, és még aznap úgy nekitámasztotta a biciklijét a lakó mint részegek a kocsma előtt. Vagy a lakótelepen sok a kutya és cseszik összeszedni a kutyaürüléket, ezért mikor kilépünk a társasházból gyakran ürülékszag csapja meg az orrunkat. Ez nem pénz kérdése lenne. Ha gazdagabb lenne az ország akkor több lenne a kutya a lakásokban? Meg több graffitire telne?
Vagy nemrég utaztam a Győr-Bécs új vonaton és egy tíz év körüli gyerek összejárta a Wc nedves padlóját majd felállt a bársony ülésre és nézelődött ki az ablakon, közben még olyan mozdulatokat is tett a lábaival mint egy lábtörlőn szokás. És ott ült mellette az anyja és egy szót sem szólt neki, gondolom otthon is így szokás mert kevés a család jövedelme, alig lehet meg havi félmillió a sok állami segíllyel együtt.
Agyilag pusztul az ország, annak meg materiális pusztulás is a következménye.
Nos...Vidéki megyeszékhelyen élek. Tavaly adták át a kórházunk új tömbjét, a 6 éve átadott, már nem annyira új tömb mellett. A többi épületet fokozatosan újították fel, valamennyi össze van kötve egymással, kivéve az igazgatóságot. A régi szocreál SZTK-t kiürítették, minden rendelés beköltözött az új szárnyba. Az utóbbi 8-10 évben felújították az egész belvárost, az épületeket és a közterületi burkolatokat is. Ledózeroltak néhány, a városképet erősen rontó épületet, a komcsi időkben betelepített nemkívánatos lakók elköltöztek, irodaépületek, elegáns lakoházak vannak most ezeken a helyeken. Kerékpárutak épültek, parkokat, múzeumokat, színházat újítottak fel, elkészült végig a gyorsforgalmi út, amit már nagyon vártunk. Az egyetemünk az ország egyik legjobbjának campusaként működik, idén tavaszra a város összes oktatási-nevelési intézményét és sportlétesítményét felújították, világszínvonalú labort adtak át az egyik gimnáziumunkban, oktatócsarnokot a szakképző centrumban. Munkanélküliség gyakorlatilag nincs, a megyének külön prjektje van a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására is.
Én ezt látom, ha körülnézek szűkebb pátriámban. Nem tűnik úgy, hogy pusztulna az ország, épp ellenkezőleg, az utóbbi 8 évben nagyobb előrelépést tapasztalok, mint a megelőző időszakokban együttvéve, a 90-es évekig visszamenőleg.
viccen kívül mondom teljes mélypontját éli a 444 meg az index és a többi ellenzéki szennyportál.
már nem tudnak mit kitalálni, hogy uszítsák az embereket.
a MÁV az MSZP idején pusztult le, mert konkrétan leszarták a vasutat mivel az mindig is egy állami pénztetemtő lesz.
ja és természetesen szét is lopták, amit csak lehetett.
érdekes módon a Fidesz el tudta intézni, hogy 2012-től folyamatosan újítsák a vonalakat és új személyszállító vagonokat szerezzen a társaság, le is van írva a MÁV honlapján:
2012 óta folyamatosan végzi a vasúti személykocsik komfortjának növelését, a belső terek teljes megújításával. Ezzel párhuzamosan új motorvonatokkal bővül a flotta. Emellett mára mintegy 770 vasúti személykocsiban ingyenes wifi
Mintegy 1000 milliárd forintot fordíthat hazánk vasúti felújításokra a jelenlegi, 2014-2020-as uniós finanszírozási ciklusban az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program révén. Az uniós forrásokon kívül a MÁV költségtérítési forrásból is végez pályafelújításokat, amelyek megvalósítása részben saját kivitelezésben valósulhat meg.
állomásfejlesztési program: éppen ezért indítottuk 2013-ban az Európai Unió által támogatott programunkat, amely 25 állomást érint.
aki utazik néha vonattal az tudja, hogy egyre több vonalat újítanak fel és új klimatizált bekamerázott vagonokban teheti mindezt.
pl aki a felújított Bp-Balaton vonalon utazott az elmúlt évben, az körberöhögi az ilyen indexes baromságokat.
"ezek az építkezések jórészt stadionépítések, térkövezések és kisvasútépítések."
erre érdemben nem igazán lehet mit reagálni, ha kimozdulnál néha a négy fal közül, vagy csak a lakóhelyedet elhagynád akkor a saját szemeddel szereznél némi tapasztalatot.
egyébként védem a Fideszt, pont leszarom őket csak a tudatlanság az ami idegesít.
hogy egyesek nem képesek nyitott szemmel járni, és csak ezekből az uszító szennyportálokból tájékozódnak, aminek pont a negatív hangulatkeltés a célja. (amit ismét elértek)
Én a vasútra egy nagyon kicsit rálátok, mert vasútgépész technikumba jártam a '90 - es évek elején. Sokat jártam gyakorlatra fűtőházakba, az Északi Járműjavítóba stb. (Azt is már bontják, láttam a Kőbányai úton múltkor) A vasút bizony a rendszerváltás után indult nagy romlásnak, de mindig is állatorvosi ló volt.
Érdemes elolvasni Moldova idevágó könyvét, ami pedig a korai '70 - es években íródott. "A vasutat nyáron a gaz, télen a fagy tartja össze", mondogatták már régen. Sok elkötelezett, kiváló szakember volt és van ott, kiváló tanáraim voltak. De ezzel együtt a MÁV mindig is az igénytelenség, a pazarlás szinonimája volt. Sajnos, mert a vasút, a vasúti közlekedés egy nagyon szép szakma.
"pl aki a felújított Bp-Balaton vonalon utazott az elmúlt évben, az körberöhögi az ilyen indexes baromságokat."
Aki meg elmegy Ausztriába, Németországba, sőt Lengyelországba(!) az körberöhögi a BP-Balaton vonalat.
Mit tapasztaltok???? Te komolyan beszélsz, és eszednél vagy? Nem kell itt tapasztalni semmit, aki nem tudja magától, nem is fogod meggyőzni akkor se, ha a fejére dől a saját háza. Maximum belehal boldog és réveteg mosollyal.
Igen, az ország pusztul, mert mindenki csak rémüldözik, menekül, ahelyett, hogy cselekedne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!