Szerintetek is lesz második gazdasági világváltság ősz környékén?
Világváltság...az...az biztos lesz.
Ha a válságra gondolsz, akkor meg szerintem nem kevés pénzt kapnék, ha meg tudnám jósolni, hogy lesz-e, főleg ha azt is tudnám, hogy miért és honnan fog kiindulni. Ha ezt így meg lehetne mondani, akkor tenni is lehetne ellene, már ha akarnának. A gazdasági válságoknak eddig általános jellemzője volt, hogy: 1. nem vették észre az "előjeleket", innentől kezdve tenni sem tudtak ellene, 2. valaki észrevette, csak senki nem hitte el, azaz megint nem tettek ellene, vagy 3. észrevették, gondolták, hogy baj is lehet belőle, de nem vettek tudomást róla, azaz megint nem lett belőle semmi. Amúgy meg az esély 50%, az nagyobb kérdés, hogy meg lehetne-e akadályozni, hogy meg akarják-e akadályozni, és hogy ha nem, akkor mekkora lesz a "pusztítása".
Nem hiszem, majd 20-30 év múlva, amikor rájönnek, hogy az állami túlszabályozás rosszabb, mint a szabálynélküliség. Mert ugye az állam először csak szabályoz, aztán követel, aztán elvesz.
Nálunk viszont különösen "mókás" idők jönnek, egyfelől, enyhíteni kell a mezőgazdaság kárait ( alsó hangon egyszáz milliárd huf, mondom, alsó hangon, ez majdnem két százaléknyi áfacsökkentés/emelés, emberek) másfelől, a hivatalos propaganda tűzzel-vassal terjeszti majd az "agrárország leszünk, és európa éléskamrája, ha beledöglünk is" c. operettet.
Világválságról sajnos nem tudhatunk mi, előfordulhat.
De, hogy Mo. válságban lesz, az tuti. Még nagyobb lesz a baj, mint most. Egyre jobb úton halad az ország felé...
Pontosabban, ahogyan kiássák neki a gödröt.
Soros György szerint még egy ettől is nagyobb válság fog következni, amely szétveri az EU-t.
Én ennél pozitívabban látom a jövőtt és szerintem nem lesz az elkövetkező 5 évben komoly válság.
A java még csak most jön!
Eddig valahogy enyhítették az Eus országok, mindenféle protekcionista intézkedéssel „ bár nálunk ez sem volt”. De most jön a keserű leves, mert most jön az Eu ban a megszorítás „ a protekcionizmus visszafizetése!
Persze senkinek ne legyen kétsége afelől hogy ez az ostor is rajtunk fog csapódni! Egy kiélezett versenyben, a nyugatiak meghalnának, és már látszanak a körvonalak. A nagy Ny-Eu s hatalmak rátolják a válság árát, dél és kelet E ura.
A válság még legalább 10 évig fog tartani, ha nem tovább.
Lenne megoldás, egy kicsit visszafogni a globalizációt. Hiszen akkor a tőke felesleg kialakulhatna, nem kellene Kínával bérversenyezni stb stb.
De sajnos erre semmi esély, hiszen a nagy NY Eu s országok nagytőkéjének pontosan az az érdeke, hogy K és D Eut tőkeszegényen tartsa, miközben amivel nem versenyezhet velünk, azt behozza a 3. ik világból és nekünk kell versenyezni. Ki van ez találva, és semmi jóra nem szabad számítani.
Csak nézz szét! Ami a mi gazdaságunkat erősítette és nem tudtak vele mit kezdeni, azt egyszerűen bezáratták. Cukor, növ olaj, édes, feldolgozó, keményítő, papír ipar stb stb, mert csak egy tollvonás volt az Eu tól, és cserében nem kaptunk semmit. Szerinted most hogy elnyúlik a válság, mit fogunk kapni?
14:00 egyetértek!
Az EU a modern kommunizmus. Itt is van egy akarat ami most nem egy hanem mondjuk 3országot szolgál, és nekik mindegy, hogy a szegény Ózdi cigány éhen hal vagy épp hogy megél, nekik az a lényeg, hogy az ő gazdaságuk fejlődjön. Magyarország jövője pedig a mezőgazdaságban van. Most, hogy egyre jobban kezdenek kifogyni az olajkutak egyre nagyobb igény lesz a bio-dízelre, és azt valahol meg kell termelni.... Azt tudtátok, hogy van olyan arab ország ahol semmi iható víz nincs, és Magyarországon egy ásványvíz palackozó üzem javarészt nekik palackoz? ugye, van mit eladnunk, csak nem Bajnai meg Gyurcsány-kormánnyal az élen (meg nem is a cig@ny orbánnal)
Szerintem ideje lenne szakítanunk a szabad versenyes kapitalizmussal, védenünk kellene a gazdaságunkat (szerintem a sovinizmus gazdaságpolitika lenne a legjobb ami a nacionalizmus egyik szélsőséges formája). Ha már a parlamentbe a b@lfaszok nem védik MO gazdaságát, legalább mi tegyük azt (pl. ne vásároljunk multiknál, hanem ink. piacon; ne vásároljunk olyanból külföldit amiből kapni magyart; ne kajáljunk étteremláncoknál, főleg ne olyanoknál amiknek külföldön van az érdekeltsége pl. megdagadsz, börgerking stb...) Nem új dolgok ezek, már az 1800-as években is észrették ezeket a "gondokat" (nyilván kisebb volt a gondok mértéke) Kossuth-ék, és megalakították a "Védegylet" nevü társaságot aminek az volt a lényege, hogy a tagjai csak magyar árut vásárolnak. De napjainkban is van példa hasonlóra: pl.Frei Tamás írásában olvastam, hogy olaszországba egy cégtulajdonos a cég nevére vett luxushajót (a cégtulajdonos olasz volt, de a kajmán szigeteken volt a cégének az alaptőkéje az adókedvezmények miatt). Na a lényeg: Az olasz állam razziázott (befolyásos embernél!) és rajtakapták őket, hogy családi nyaralásra használják az üzleti célból adókedvezményre vásárolt hajót. Ugy megbüntették őket, hogy egy darabig nem hajoztak....ilyet nálunk mikor hallani.
Nem vagyok nagy politika rajongó, de az egyetlen párt ami a magyar érdekek képviseletét javasolta programjában az a Jobbik volt, és szégyen, hogy csak 17%-ot kaptak a választásokon....Magyarország szégyene.
A másik dolog amiért az ország nem fejlődik az a köztársasági elnök. sólyom lászló gyenge,papucs, egy sz@r ember. Nincs mégegy olyan EU-s ország ahol annyit megcsinálhatnak az ország első emberével mint nálunk (visszaküldik a határon). Nem lett belöle semmi, mert az illetékesek nem akarnak haragot szlovákiával. Csakhogy alapszabály (aki már valaha járt iskolába az tudja) Ha azt akarod h tiszteljenek nem nyelhecc le mindent, mert akkor azaz ember leszel akivel bármit meg lehet csinálni.
Szóval a válságról:
Szerintem ha folytatódik a gyenge határozatlan kapitalista kormányzás akkor nem a válság miatt, hanem az eladósodás és a versenyképesség elvesztése miatt fogunk elvérezni Európában. Válság nem hiszem, hogy lesz még...habár kitudja. Szerintem az EU jó dolog, de nem kellene ennyire összekapcsolódni a külömböző fejlettségü országok gazdaságának, mert az sose jó ha az osztály luzere járni kezd a legmenőbb csajjal...
Hát hosszu voltam remélem nem unalmas...nekem ez a véleményem...
Lesz:
-pénzügyi by soros
-energiaválság
-élelmiszerválság by global warming
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!