Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme iskolába járni?

Mi értelme iskolába járni?

Figyelt kérdés
Engem nem érint már a téma személyesen, de egyre kevésbé látom értelmét az iskolának, mivel az internetnek hála már rengeteg információ eljut az emberekhez, ami felér egy komplett tananyaggal is akár. Nem inkább bürokráciai cél az, hogy mindenki iskolába járjon, hogy ott megtanítsák, hogyan legyen kis engedelmes felnőtt állampolgár (rabszolga), aki minden aljasságot lenyel a karhatalomnak? Valóban a tudás átadása a cél, vagy az engedelmes robottá nevelés?

2018. aug. 21. 13:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Volna egy egyszerű kérdésem kérdező!

Adott egy tetszőleges probléma, amire kíváncsi vagy. Nevezzük P-nek. Kapod az internetet, mert te kíváncsi vagy. Rákeresel, úgy ezer olyan linket találsz, mai ezzel látszólag érdemben foglalkozik,a többi százezret valahogy kizártad, ne is foglalkozzunk vele. Elkezded olvasni, szép sorban. Egy idő után feltűnik, hogy néhányan arra esküsznek, a P megoldása M1. Olvasod tovább, jó páran viszont azt mondják, a megoldás M2. Aztán esküsznek M3-ra, M4-re, M5-re. Ne is mondjunk többet. Akármelyiket összeveted, ellentmond a másiknak. M1 szerint M2 hülyeség. M2 szerint M3 és M4 hülyeség. M4 szerint főleg M1 ostobaság.

A kérdés most jön. Miként döntöd el, melyiket fogadod el? Kockadobással? Mert ugye tudás nélkül nem vagy döntési helyzetben.

El sem tudod képzelni, ez itt hányszor fordul elő. Többnyire nincs jelentősége, néha azonban akár sorsdöntő is lehet. Vakon, bele a nagyvilágba?

2018. aug. 21. 20:11
 12/17 anonim ***** válasza:
Sok igazságod van #9, csak annyit tennék hozzá: a szülő "engedelmes"? Nem. Fogalma sincs, mi a tanítás.
2018. aug. 21. 20:13
 13/17 anonim ***** válasza:
Bocsánat, elnéztem a sorszámot. Nem #9, hanem #11.
2018. aug. 21. 20:14
 14/17 anonim ***** válasza:

Sok értelmét én se látom.

A mai napig az alapvető 4 matematikai műveletet használom,a szaktudásom 99%-át a netről,tapasztalatból szereztem be (persze van érettségim mert kegyelemből átengedtek 1-2 tárgyból),a szakmáim a munkahelyeimen végeztem el.Profi nem vagyok semmiben,de még is többet keresek,mint a kezdő mérnökeink egy,vagy két diplomával.

2018. aug. 21. 21:24
 15/17 anonim ***** válasza:

Kérdező

# 9/16 Időpont tegnap 13:34

És a feltett kérdéseket miből gondolod, hogy olyan teszi fel, aki informatikát tanul? Ne haragudj, de a példát nettó hülyeség.

2018. aug. 22. 12:52
 16/17 anonim ***** válasza:
Van egy olyan Supertramp-es dal, h Logical song; és akkor abban van olyan, hogy először érdeklődő volt, nyitott a Világ dolgai felé, aztán el kezdték iskolába járatni, ahol meg akarták neki tanítani, hogy mi a logikus, hogy miről mit kell gondolnia, és közben pedig elveszítette önmagát, és van benne egy olyan rész és, hogy "Tudom, abszurdnak hangzik, de légyszi, áruld már el, ki vagyok én!!"
2018. aug. 22. 12:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Semmi! Aki megszakadni akar, és felfordulni 40 évesen infarktusban annak jó ez az adófizetős munkaalapú katyvasz amiből semmire sem viszi. Viszont aki pénzt akar keresni, ahhoz elég a 4 elemi osztály is. Nézd meg a jól fizető sikerszakmákat hazánkban! Strici, behajtó, ócskavaskereskedő, herbálkifőzde tulajdonos, szeszhamisító, cigarettacsempész, verőlegény, tolvaj, rabló, ingatlanspekuláns, drogdíler. Követelmény: a pénzt meg tudja számolni
2018. aug. 22. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!