Budapest fele utálja a zsidókat?
"A legtöbb antiszemitát a leggazdagabbak között találjuk, Budapest látványosan antiszemitább a vidéki városoknál és községeknél (a fővárosiak pont fele az), a vallásosság és a zsidók utálata között pedig nincs összefüggés"
Az a sztereópitai hamis, hogy a szegények és a "tanulatlanok" lennének antiszemiták"
'Ráadásul itt vannak ugye a vallási rituális gyilkosságok. Keresztény vért kell a maczóba keverni.'
Csak a tiszaeszlári vérvádról tudok, de az is felmentéssel zárult, mindenesetre koncepciós pernek elment.
"A vérvád a gálut mindenkori velejárója, s nincs helyhez vagy időhöz kötve…"
Érted! A világ minden táján és minden időben érték őket ilyen vérvádak, egymástól távol lévő országokban és véletlenül mindig pont őket. Különös...
A tiszaeszlárinak a legnagyobb az irodalma így érthető hogy arról már hallottál, én azt is megértem ha valaki most a boszorkányégetéseket hozza példának, hogy ugye mai szemmel milyen nevetségesek, de azért azok voltak köthetőek egy valláshoz, származáshoz. Őket azzal vádolták, hogy vallási okokból követik el ezeket a gyilkosságokat és valahogy véletlenül ez világszerte mindig elő került.
Egyértelmű, hogy csak véletlen egybeesés lehet...
Szerintem a zsidógyűlölet sima irigységen alapszik.
Én még hülye vagy primitív zsidóval nem találkoztam - már akiről tudtam - és hihetetlenül nagy bennük az összetartás. Nem irigykedni kellene rájuk, hanem leutánozni őket.
Mi a fenét tudsz gyűlölködni a szomszédoddal, a gyerek tanárnőjével, a sarki boltossal, csak azért mert kiderül róla, hogy zsidó, holott addig lehet, hogy szimpatizáltál vele.
Nem vagyok zsidó és annak ellenére, hogy antiszemita nevelést kaptam, semmi bajom a köztünk élő átlagember zsidókkal. Őszintén szólva nem is érdekel, hogy ki a zsidó.
Ugyanezt nem mondhatom el a cigányokról, de az már egy másik kérdés témája lehetne.
Ez szerintem marhasag.
Egyreszt a "leggazdagabbak-at" celszeru lenne definialni. Merthogy ez egy felmeres, a velemenymondok anyagi helyzete bevallasos alapon tortent szerintem. Es az ostobak azok akik gyakran felfele torzitanak vagy az ujgazdagok, de nem a valodi gazdag fajta hanem aki elkezdett 3K folott keresni es elnoknek hiszi magat a newyorkeres ket szammal kisebb metroszexualis sportzakojaban sportzakojaban.
Akarhogy nezzuk, olvastam a cikket amikor megjelent, csodalkoztam, de ugy latom itt sokak szemelyes tapasztalata mas. Az antiszemitizmus mindig a szegenyek es a munkasok szlogenje lesz. Meg az osmagyar gazdagoke, amibol keves van, de nagyon eros nemzettudatuak es alapvetoen jobbosok. A multjuk miatt versenytarsat latnak a zsidokban. Pedig mar kozuk nincs hozzajuk mert kiirtottak oket az ideologiai tarsaik innen.
Lenyeg: leggazdagabb magyarbol van 10 000 (se), szerintem itt a cikkben pont azok kozul egyet sem kerdeztek meg. Ez a hir24 itt egy hatalmas blama nepetetest csinalt es marhat belolunk. Szimpla irodistak voltak ezek a "leggazdagabbak", akik magukra szedtek a gyari munkasok dolgait mert egesz nap egy fal valasztja el oket toluk, de egyutt kaveznak meg cigiznek az epulet elott
For the record: persze, hogy az ostobakat meg a tanulatlanokat talalja meg leginkabb az antiszemitizmus: egyetlen haverom sem ismer rajtam kivul tobb zsidot. Egy sem.
Ismeros van aki ismer de haver nincs... de azok az ismerosok akik ismernek is mindig megemlitik hogy "zsido vagy? Tenyleg? Volt egy zsido ismerosom, osztalytarsak voltunk gimiben, lany volt blablabla.".
Ilyen keves zsido van az orszagban.
Ha vki megtudja h zsido vagyok vagy azt mondja hogy koszonik h megismerhettek mert eddig sosem beszeltek zsidoval (ketto ilyen is volt) vagy esetleg elmenybeszamolokent megjegyzik h ismertek rajtam kivul masikat is. Ennek van hirerteke hogy lattak mar zsidot rajtam kivul eletuk 23-24 eveben..
emberek... mit akarunk itt jogos utalatrol ha a magyarok nagyresze zsidot sem latott eleteben? Azt se tudjatok kik a zsidok a kornyezetetekben, a nagyreszenek magyar neve van es mi sem vennenk eszre. En is szoke vqgyok kek szemu es nincsenek zsido vonasaim. Egyszer bementem a suliba kippaban es a kaveautomatanal atkarolt valaki es megszolalt hogy chag sameach. Kellemes unnepeket (ujev volt).
Naponta lattuk egymast es nem tudtuk a masikrol h zsido, ekkor esett le neki.
Innentol jogos utalat nimcs, jogos ELOITELET sincs, mert a magyaroknak NINCS szemelyes tapasztalata zsidokkal szemben. Vagy azt allitjatok hogy az emberek vagy 30%-at mar atvagta egy zsido mikozben a 90%-a nem is ismer zsidot???
Persze hogy a butak az antiszemitak mert nem lenne oka senkinek sem gyulolni a zsodokat. Ostoba marha az osszes egytol egyig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!