Iványi G. szerint éheztetjük a migránsokat, de ők visszadobják az elélmiszert, akkor miért adjunk nekik?
Sokat olvasni, hallani a médiában hoyg Iványi Gábor nagyon aggódik amiatt, hogy nem etetjük a határon a "menekülteket"/bevándorlókat. Úgy érzem irreális nagy médiavisszhangot kap az ezzel kapcsolatos aggodalom. Nem is igazán értem miért, ugyanis szerintem ez csak álprobléma.
Kérdéseim a következőek :
1. A menekültek (már ha lehet így nevezni őket, hiszen törökországba érve már nincs okuk tovább menekülni) jól tudják, hogy nem fogadunk be migránsokat évek óta. Mégis miért jönnek erre, ha tudják hogy hiábavaló?
2. Már korábban az ide érkező migránsoknak adott a kormány élelmiszert és jobb minőségű kristályvizet, mint anno a sajátjaink kaptak hűségben. Nekik mégsem kellett. Dühösen dobták vissza. [link]
Ez nem lehet vita tárgya az ellenézi oldal is lehozta videoval [link]
Akkor?
3. Miért etessük más ország lakosságát, amikor már rég nem menekültek hisz európában nem viselnek háborút ellenük, nincs is miért idejönniük. Miért vonjuk el a sajátjainktól a pénzt, amikor elvileg nekik van elég, hiszen átutazzák egész európát?
4. Miért van tele csúsztatásokkal az ellenzéki média ebben az ügyben?
# 8/10 Annyi csúsztatással, amennyi a kérdésben van, már nem érdemes azt tárgyalni. Csak hamis eredménye lehet, ahogy a téma is az."
Nehogy azt mond hogy akár egyetlen szó ne lenne igaz amit leírtam ! Mond el mit nem értesz. Mi az amiért nem tudsz vitatkozni, csak szűklátókörűen osztani azt észt?
# 9/10 Megvan a fix definíciója menekültnek és a migránsnak. Előbbi üldöztetés hatására hagyja el hazáját, míg utóbbi nem emiatt."
Világosan le van írva a kérdésben, hogy már törökből nincs miért menekülniük. Ide szerbiából jönnének, ott ölik őket hogy menekülteknek lehet nevezni ? Pont ilyen csúsztatásokról beszélek. A liberálisok csökönyösen ragaszkodnak az ostobaságukhoz. Ha 100x elmagyarázzák nekik, akkor sem értik meg, csak ugyanazt fújják !
Ide nem érkezhetnek menekültek afrikából, ázsiából, mert már a szomszédos országban vagy sokkal előtte megszűnik az ok amiért menekültek lehetnének. Ugye nehéz felfogni ?
"5. Megnyugodhatsz osztottak, sőt fideszesek is, de leginkább azok, akik leszarják a politikát"
Osztottak ételt fideszesek is ok, de nem ezt kérdeztem. Azok a liberálisok, akik ma a médiában ócsárólják a kormányt, mert nem adnak ételt a migránsoknak és ő maguk ételt osztanak a határon, azok miért osztanak a hajléktalanszállón ? Vagy ha úgyis éheznek a pesti panelnegyedekben, mert szerintük nyomorognak, akkor miért nem osztanak a külvárosban pesten ételt a szegény polgároknak, akik ráadásul rájuk szavaztak ?
Nem olyan lényeges a magyar ember, mint a migráns, akinek ráadásul pénze van, amivel idáig eljött és menne tovább, mert a mese szerint eladta a házát a háborús övezetben?
Jó sok kérdés :-)
A migráncsmenekültek kiguglizták a határnál hogy a nekik szánt élelmiszerek mind tartalmaz sertésbőr alapú zselatint és nem esznek belőle.
Írtam én egy szóval is, hogy az ide érkezőek menekültek? (És akkor még nem is említettem a különböző jogcímeket, mint az oltalmazott, befogadott, menedékes...) Csupán az alapvető szavak jelentését magyaráztam, mivel még mindig sokan vannak, akik összemossák azokat. Megjegyzem, ha ismernéd a török belpolitikai helyzetet, akkor nem írnál olyan baromságot, hogy onnét miért menekülnek (nem csak a szírek, hanem a törökök is).
Bocs, de üvölt rólad, hogy életedben nem jótékonykodtál. Határnál segítők nem azért segítenek, mert migráns/menekültről van szó, hanem rászorulókról! És, hogy ki kinek fog segíteni saját pénzén és idejéből pedig sem te, sem én nem fogjuk megszabni. De megnyugodhatsz, akikről szó van azok MINDENKINEK segítenek(lehetőségeikhez képest), nem válogatnak bőrszín, nemzetiség közt. Bármennyire is nehéz ezt felfogni.
Remélem majd, ha te szorulsz másokra, akkor is ezzel a "liberális" szöveggel fogsz előállni.
Amúgy képzelem, hogy háborús zónában mennyire dübörög az ingatlanbiznisz. De a döneres példával szemléltettem, hogy annyira azért nem is nyomorognak.
Végezetül olvasd már el az általad belinkelt cikkeknél lévő hozzászólásokat, hogy mi a véleményük erről az akcióról a liberálisoknak.
Nagy szakállú Iványi, migránsok barátja,
Almát, halat, kenyeret rejteget a zsákja.
Amerre jár reggelig, tranzitzóna megtelik,
Megtöltik a migránsok,ez volt minden álma!
1. Nemcsak Iványi Gábor szerint van így, a Strassbourgi Emberi Jogi Bíróság jogerős ítéletei szerint is.
2. Az étel az étel, a víz az víz, a dobálós eset korábban történt.
3. Attól mert valaki vagy valakik visszadobálták, az nem lehet ok mindenkit, az abban az esetben vétleneket is éheztetni bosszúból. Senki sem örülne, ha valami olyanért büntetnék kegyetlenül, amit nem ő, hanem valaki más csinált.
Ehhez kapcsolódó kérdés:
Egy hír alapján, amit bizonyára mindenki ismer ( [link] felmerülhet a lehetősége, hogy a magyar boltokban ne áruljanak gyári pelenkát, mivel azt a magyarok nem az erre szolgáló szemeteskukában, hanem a járdán helyezik el. Magyarországon célszerű lenne megfontolni a visszatérést a régi típusú, környezetbarát textilpelenkához.
Ki az, aki megtalálja, mi volt a közös ebben a rövid szövegben, és a kérdező eredeti kérdésében? Kíváncsi vagyok, hányan jönnek rá a helyes megoldásra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!