Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azt miért engedi az állam,...

Azt miért engedi az állam, hogy a magáncégek titkolózzanak a náluk kapott fizetésről?

Figyelt kérdés

Az állami alkalmazottaknál törvényben van leírva, hogy ki mennyit keres milyen pozícióban, nincs is problémázás ezen.

De a magánszférában, hogy engedhetnek olyat, hogy nem csak nem hozzák nyilvánosságra az egyes munkakörök bérét, de még van olyan hely, ahol arról is szerződést íratnak alá, hogy senki se mondja el mennyit keres.

Nem kellene ezen a beteg gyakorlaton változtatni?

úgy kellene csinálni, hogy mikor bármelyik cég meghirdet egy állást, akkor KÖTELEZŐ lenne odaírni a bruttó alapbér összegét az első évben és aztán is mindig nyilvánosságra hozniuk, hogy hogyan fejlődtek a bérek. Amelyik cég meg nem hozná nyilvánosságra, az kapna egy méretes bírságot és közzétenné a z alkalmazottak béreit a NAV.

Azt ne írja senki, hogy de akkor elmegy a vállalat, mert ezt például uniós szinten kellene csinálni, hogy kötelezni mindenkit akinek az euban van a telephelye, hogy hozza nyilvánosságra a fizetéseket.

2018. aug. 19. 09:32
1 2
 11/15 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Köszönöm Koplárovics Béci ezt, gyakorlatilag leírtad, hogy kiknek lenne jobb, a munkavállalónak, mikor munkát keres, látná, hogy mennyit ér a többi vállalatnál, és az alapján kérné a bérét"

Nem érted. Amikor jelentkezel egy céghez, nem az a lényeg, hogy mennyit érnél MÁSHOL, MÁSOK SZERINT. Hanem az a lényeg, hogy SZERINTED mennyit ér(ne) a munkád ANNÁL A CÉGNÉL.

Jól sejtem, hogy n+1 sikertelen jelentkezésen vagy túl?

2018. aug. 19. 11:27
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon helyes, hogy engedi, én nem akoram sem a beoszottjaim, sem az ismerőseim, sem a rokonaim orrára kötni, ponotsan mennyit is keresek.
2018. aug. 19. 11:50
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

már vége van a kommunizmusnak

tudod egyik közpénz, jogod van tudni róla mire költik az adódat a másik meg nem

semmi közöd hozzá hogy magáncégek kinek mennyit fizetnek

mint ahogy az is a maganügyed hogy mire költöd a saját pénzed.

2018. aug. 19. 11:53
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
azt kéne végre felfogni hogy a magáncég a tulajdonosé. a bevétel az ő pénze. kérdező, neked sem kell tételesen nyilvánosságra hoznod mire mennyit költesz. így neki se.
2018. aug. 19. 11:59
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem a problemádat.

Ahol én élek, törvény írja elő, hogy a fizetések bizalmasok. Benne van a munka-törvénykönyvben. Fogalmam nincs, mennyit keres a mellettem dolgozó. Semmi közöm hozzá.

2018. aug. 21. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!