Fideszesek! Mi a véleményetek arról, hogy Bencsik Gábor is felszólalt a társadalmi nemek (közismertebb nevén gender) szak betiltása ellen?
A másik ilyen kérdésre is írtam már, hogy honnan jött az, hogy BETILTJÁK?
Írja már meg valaki!
Mert a Magyar Időkben még mindig ott van a cikk, hogy MÉG NINCS DÖNTÉS A GENDERSZAKRÓL.
18-as:
„Játék az identitással: tanulmány a budapesti szado-mazo közösségről”
Gondolom, elrettentésül írtad ezt a szakdolgozat címet.
De:
Léteznek Magyarországon szado-mazo közösségek? Léteznek. Megteheti-e egy társadalomkutató, hogy nem ismeri ezeket a közösségeket? Megteheti-e, hogy nem tudja, a csoport hogyan működik, a tagjai hogyan látják a világot, hogyan vannak jelen a társadalomban, hogyan viszonyulnak a nemiséghez, milyenek a családi kapcsolataik, stb.? Nem teheti meg. Ezért kell megismerni, kutatni a működésüket. A tudomány mindent kutat, ami létezik. Miért pont a férfi-női szerepekkel kéne kivételt tenni, még ha azok el is térnek többségétől?
Szerintem egy oldalt tele lehene irni olyan egyetemi szakokkak amelyeket nem oktatnak Magyarországon más országokban pedig igen. Ennek ellenére működik az ország. Az a 10 ember biztosan talál az unioban olyan egyetemet ahol el tudja sajátitani eme tudomány mesterfogásait. Talán még ösztöndijat is kap valami alapitványtól.
Ettől nem fog összedőlni a demokrácia mint ahogyan néhányan érzik.
Nem tiltja be!
Te is indíthatsz ilyen kurzust, ha van hozzá képesítésed. Mindössze nem támogatja anyagilag a jövőben.
Így olvastam elsőre :
a társadalmi retek (közismertebb nevén gender) szak :Xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!