Van olyan párt, aki bevezetné a gyermektelenségi adókedvezményt?
Jelenleg kizárólag a családosok részesülnek adókedvezményben.
Vannak fiatalok,akik X ideig nem,de mikor családosak lesznek,akkor adókedvezményt kapnak.
Akiknek viszont nincs gyermekük,vagy tudatosan gyermektelenek nem jár adókedvezmény.
Bizonyos kor felett,mondjuk 40 év felett szerintem reális lenne azokat az embereket adókedvezménnyel jutalmazni,akik eddig részt vettek a gyermekesek életének könnyebbé tételében.
"másrészt pedig mégis csak a gyereket vállaló ember gyerek fogja majd fizetni annak az embernek is a nyugdíját, aki nem vállalt gyereket."
Az állami nyugdíjrendszer idővel össze fog omlani így is,úgy is.
Akármennyire tolja a kormány a nagycsaládokat,ők sem fognak 5-6 gyereket vállalni,a maradék pedig kevesebbet,vagy egyet sem.
A magánnyugdíjé a jövő.
Mindenki gondoskodjon a saját öregkoráról.
20-as azért érdekes,hogy nekem nem lesz gyerekem,de sokkal jobban érdekel a környezetszennyezés,fenntarthatóság,mint azokat akik új életet hívnak létre.
A saját gyereked jövőjéről van szó.Szóval lehet itt elviccelni,meg rasszista,xenofób megjegyzéseket tenni,csak ha majd 50 fok lesz az átlaghőmérséklet,akkor majd gondolj a gyerekeidre.
Ja,hogy te már akkor nem érzel semmit.
Hát,igen eddig terjed a nagy szeretet.
Az irigységről pedig annyit,hogy a családi adókedvezményesek mindig azzal érvelnek,hogy sajnálják tőlük az adókedvezményt.
Ők nem ugyanezt teszik,amikor valaki felveti,hogy a társadalom más csoportjai is részesüljenek valamilyen kedvezményben?
Te miért irigyled azt,ha valaki más is kap rajtad kívül adókedvezményt?
"Mindenki gondoskodjon a saját öregkoráról."
Ez a szemlélet némileg ellentmond annak, hogy az állam jutalmazza adókedvezménnyel a gyerekteleneket.:D Vagy többé-kevésbé gondoskodó államot, társadalmi szolidaritást óhajtunk, vagy minimálállamot, amelyik alig szed adót, járulékot, de nyugdíjról és egészségügyi ellátásról sem gondoskodik. El kéne dönteni, melyiket szeretnéd, mert az, hogy az állam a népességcsökkentést jutalmazza, és öregségi ellátást nem nyújt, az praktikusan az öngyilkos társadalommal egyenlő.
Kérdező, idézd be a "rasszista, xenofób" megnyilatkozásomat.:D Továbbá linkeld be azt a kérdésemet, amelyikben ÉN picsogtam, hogy miért kap bárki más adókedvezményt.:D Fejtsd már ki, mit teszel TE, MAGAD a környezetszennyezés ellen, elvégre itt írogatsz interneten, egy ketyerével, amihez áram kell, elő kellett állítani, és akksit tartalmaz. Arról nem beszélve, hogy megszülettél, ahelyett, hogy az anyád kikapartatott volna, az ökológiai lábnyoma és a túlnépesedés csökkentése érdekében.:D
Igazi, tőrőlmetszett, ostoba libsi vagy. Szánalmas.
" Ha csökkenteni kívánod ökológiai lábnyomodat, menj el egy busman törzshöz, és élj velük villany, internet, csapvíz és géperejű járművek nélkül, "
Ez szerintem bőven annak tekinthető.
Másrészt nem értem miért nekem kellene lemondanom a csapvízről a villanyról,amikor nem én szaporodtam felelőtlenül.
vicces, hogy a gyermekvállalást azért tolják ki, hogy tovább élhess konzumidióta életet
"ökológiai lábnyom" haha... egyszerűen csak nem utódra szeretnéd költeni a pénzt, hanem magadra
Én mondjuk nem járok autóval.
Nem dohányzom.Nem fogyasztok alkoholt.
Nem eszek sertés-és marha húst(nem vallási okokból).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!