Mekkora sikere lenne egy olyan pártnak Magyarországon, amely piacgazdaságot akar alacsony adókkal és alacsony állami kiadásokkal?
Úgy vélem, hogy a népnél kellene hagyni az ország pénzét magánkezekben és ők majd tudják, hogy mire kell költeniük. Alacsonyabb adók mellett könnyebb lesz kisvállalkozásokat indítani és végre pénzük is lesz hozzá. A vidéki Magyarország is újra felvirágozhat, mivel lesz értelme végre mezőgazdasággal, állattenyésztéssel és erdőgazdálkodással foglalkozni.
Az állam rossz gazda, csak szórja feleslegesen a százmilliárdokat, amik később nem térülnek meg, ráadásul minden sokszorosan annyiba kerül, mint piacgazdasági alapon.
Jó lenne végre lezárni a rendszerváltást és ténylegesen felszámolni a Kádár-rendszert.
"Én nem tudom, te miféle adót fizetsz, amnek 35% a kulcsa, de tény, hogy ilyen alacsony általános SZJA kulcs (15%) még nem volt Magyarországon."
"A jogszabály hatálya valamennyi munkáltatóra és munkavállalóra kiterjed.
Belőle levonásra kerül:
15% személyi jövedelemadó
7% egészségbiztosítási járulék (4% természetbeni + 3% pénzbeli járulék)
10% nyugdíjbiztosítási járulék
1,5% munkaerő piaci járulék
A munkáltató által fizetetendő járulékokat a bérkalkulátor szintén számba veszi:
19,5% szociális hozzájárulási adó
1,5% szakképzési hozzájárulás"
Ez csak a fizetés. Ehhez jön mindféle adó, mint ÁFA, tranzakciós, mobilszolgáltatás, amiket az ügyfelek fizetnek meg. Egy ember fizetésének több, mint a fele visszakerül az államhoz.
"Sajnos az ilyen kérdésekhez általában azok szólnak, akiknek gőzük nincs az adókulcsokról meg a matematikáról."
Végre valaki tükörbe nézett, ugye kedves 52%-os. :-D
Az, hogy milyen címen vonják el a bruttód 33.5%-át az a végfelhasználó szempontjából teljesen mindegy, igen nyelvészkedhetsz azon, hogy ebből csak a 33.5-ből csak 15 százalékpont az SZJA, de elvonás az elvonás, a többit meg már előttem írták.
"Én nem tudom, te miféle adót fizetsz, amnek 35% a kulcsa, de tény, hogy ilyen alacsony általános SZJA kulcs (15%) még nem volt Magyarországon."
És te tényleg elhiszed, hogy csak SZJA-t fizetsz? Te beteg vagy...
'Itt az emberek azt várják el, hogy majd az állam minden félét megad nekik.'
Mert úgy 30 évig ehhez szoktatták. Poszt-kádári társadalomtól mit akarsz? Antallnak is ezzel gyűlt meg a baja.
Minden normális ember tudja, hogy az állam rossz gazda.
Ha anyuci elküld téged boltba és a 250 forintos kenyeret 1700-ért veszed meg, akkor te is rossz gazda vagy. Az állam pedig pont ezt csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!