Aki 150-200 ezret képes kifizetni egy albérletért, az már miért nem vesz fel hitelt saját lakásra?
A jobban kereső emberek a végtelenségig rálicitálnak a "csórókra".
Vagy mi ezzel a cél igazán,hogy az emberek idővel inkább vegyenek fel hitelt?
Gondolom a devizakárosultak óta egyre kevesebben mernek hitelt felvenni.
Hadd mondjak én 1 példát. (szerintem ezzel sokan vannak így)
Én a férjemmel most készülök vidékről felköltözni Bp.-re.
Mivel itt ahol most vagyunk szinte zéró a munkalehetőség.
Mérnök végzettséggel elég szép pénzeket lehet keresni.
Férjemmel épp most adjuk el a lakásunkat, mert úgy gondoltuk ha már Budapesten szeretnénk új életet kezdeni miért is ne válnánk meg a lakástól...
Férjem szülei totál kiakadtak, mondván felrúgjuk az anyagi biztonságunkat blabla.. Én viszont azt mondom hogy a matekon múlik minden!!
A lakásunkon volt némi hitel az eladással ezt kiváltottuk, de ha nem adtuk volna el sokkal rosszabb helyzetbe kerültünk volna. A lakás 12M ft.-ért ment el. Egy ilyen lakásnak az albérleti ára ebben a városban 60-70 ezer ft. Ha kiadtuk volna akkor a hitel után maradna 30 ezer. Ez 1 évben csupán 360 ezer ft. Tegyük fel a lakók lelakják és 2-3 évente bútor csere festés és egyéb kisebb munkák a lakásunkon, felemésztenék ezt a pénzt.
Tehát eladtuk.
Kedves kérdező akkor számoljuk ki, hogy mennyi pénz megy el albérletre,ha havi 200 ezer forintért bérelsz lakást, akkor is 40 év alatt fizetsz ki 96M ft.-nyi pénzt.
40 ÉV!!!!!
Tehát ha mondjuk 25 évesen kezdtél el lakni albérletben akkor mire letelik a 40 év akkor leszel 65 ÉVES.
Ezalatt az idő alatt gyakorlatilag szabadon megválaszthattad hol laktál.. Oda mentél lakni ahol munka volt és nem utolsó sorban NINCS HITEL.
Megjegyezném, hogy 200 ezer ft.-ért havonta nagyon jó lakásokat lehet bérelni, olyanokat aminek egyébként az ára akár még 120M ft. is lehet.
Tehát ha megszakadtál se tudtál volna annyi pénzt "elcseszni,, albérletre 40 ÉV alatt mint amennyi a lakás ára amiben albérletben laktál.
Mi most, hogy eladtuk a lakást van kezdő tőkénk. Először egy kisebb olcsóbb majd gyerekkel nagyobb drágább albérletben költözhetünk. Esetleg ha teszünk félre akkor kb. 10 év alatt egy családi ház önerő részét már félre lehet tenni, hogy ha majd idősebbek és kevésbé mobilisak leszünk, akkor gyerek miatt is fix helyen tudjunk lakni.
De addig az albérlet tökéletes!!
20-on éves fiatal házaspár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!