Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki 150-200 ezret képes...

Aki 150-200 ezret képes kifizetni egy albérletért, az már miért nem vesz fel hitelt saját lakásra?

Figyelt kérdés

A jobban kereső emberek a végtelenségig rálicitálnak a "csórókra".

Vagy mi ezzel a cél igazán,hogy az emberek idővel inkább vegyenek fel hitelt?

Gondolom a devizakárosultak óta egyre kevesebben mernek hitelt felvenni.

2018. júl. 31. 00:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Saját lakással helyhez van kötve. Ha bérli, és jobb munka adódik máshol, továbbáll.
2018. júl. 31. 07:23
 12/22 anonim ***** válasza:
82%

“"Pl nincs önereje. Banki fekete listán van. "

Valahogy nem tudom elképzelni,hogy ezek az emberek képesek 150 ezres albérletet fizetni.“

Pedig hidd el, van ilyen, például én is. Elvégeztem az egyetemet és programozóként jó bért kapok, viszont megtakarításom az kb 0 volt. Budapesten élek, itt egy alap lakáshoz minimum 5 millió önerő kell. Na most számold ki, hogy ebből mi következik.

2018. júl. 31. 07:24
 13/22 anonim ***** válasza:
10%
Mert a bankok bármit megtehetnek az emberrel. Ha úgy akarják, elintézik, hogy övék legyen a lakásod és az eredetileg felvett összeg háromszorosával tartozz nekik.
2018. júl. 31. 07:56
 14/22 anonim ***** válasza:
57%
Nem mindenki örökölt vagy támogatták a szülei. Honnan szedjen minimum 5-6 milliót??? Úgy, hogy közben fizeti az albérletet???
2018. júl. 31. 07:57
 15/22 anonim ***** válasza:
57%
Azért még mindig nem mondtad meg kérdező, hogy nekem miért lenne jó eladósodnom 10-20 évre. Fiatalként én nem is tervezek lakást venni, nem hiszek abban, hogy nem értem el semmit, ha nincsen saját kocsim és házam.
2018. júl. 31. 09:41
 16/22 anonim ***** válasza:
53%

Azért, mert ők képesek voltak agyilag túllépni a szocializmuson. Legnagyobb hülyeség a saját ház/lakás duma. Mit érsz el saját lakással? Semmit, lókukit sem. Felveszel több millió hitelt, anyagilag is tönkremehetsz benne, idegileg főleg, aztán mire már kifizetted minden tartozásodat lehet 2 milliót se adnának érte.

Albérlettel nem vagy röghöz kötve, nem keresel már annyit akkor fogod elköltözöl olcsóbb albérletbe. Saját lakással nem teheted meg ezt, a bankot nem érdekli, hogy új munkát kellet keresned és nem bírod fizetni a hitelt, akkor takarodsz az utcára, stb. Tényleg megéri szenvedni a saját házzal.

Arról nem is beszélve milyen hirtelen jött kiadások tudnak keletkezni egy-egy saját házzal, lakással.

2018. júl. 31. 09:54
 17/22 anonim ***** válasza:
74%
A mobilitás óriási előny. 28 éves vagyok, eddig hatszor költöztem három városon belül, 20 évre minek kössem le magam?
2018. júl. 31. 11:04
 18/22 anonim ***** válasza:
TALÁN azért nem vesz fel hitelt, mert van annyi tisztánlátása, hogy nem adósítja el magát. Egy albérletből meg ki tud szállni, amikor akar. Ennyit erről.
2018. júl. 31. 14:48
 19/22 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok minden áron a saját lakás híve.

Nincs gond az albérletezéssel,akkor ha nem tud valaki leakasztani havi 150-200 ezret.

A kérdés nem is az ilyen emberekhez szólt.

Aki szerintem kiad 150 ezret az albérletre,az legalább nettó 300 felett keres.Tehát jó eséllyel magas végzettsége van,és akkor ki,ha nem ő merjen felvenni hitelt mondjuk?

A mobilitásról annyit,hogy nem kötelező a saját tulajdonú lakásodban lakni.Attól még a tulajdonod,ha neked nem felel meg ott lakni,kiadhatod albérletbe,és akkor a saját albérletedet már abból tudod fizetni.

Így viszont 5-10 év albértletezéssel ugyanúgy elmegy a pénz,és nincs a tulajdonjog a kezedben.

A lakás pedig egy tőke is,tehát bármi tartozásod lesz,van mihez nyúlni.

Mindenesetre az biztos,hogy nagyon megéri ingatlanba fektetni,mert a legegyszerűbb megélhetési forrás.

2018. júl. 31. 16:17
 20/22 anonim ***** válasza:
Miért nem bírod felfogni, kérdező, hogy magas jövedelemhez nem feltétlen társul nagy vagyon? Karrier elején semmiképp sem, nulláról indulunk. Ilyenkor tetszik vagy sem, kénytelen az ember albérletben élni, amíg össze nem jön egy lakás önereje. Ez akár 5-10 év is lehet.
2018. júl. 31. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!