Ha a forint történelmi mélyponton van, akkor hogy növekedhet a magyar gazdaság? Közgazdasági iskolába jártam, és ez a kettő kizárja egymást. Ez matematika!
"Közgazdasági iskolába jártam"
Igen, ez látszik a kérdésedből is.
Jogos az észrevétel, bár én is teljesen abszurdnak tartom, hogy a gyenge forint ellenére minden "jól" halad.
Mit mondott orbán még Gyurcsány idején?
"Ha 260.-(?) lesz az Euro, a kormányt le kell váltani, le kell mondani."
Most jóval 300 felett van és nem képes lemondani, de nem is akar!
Hatalmához görcsösen ragaszkodik
"Közgazdasági iskolába jártam"
az internet ingyenes önképző egyetemére?
"Ha a forint történelmi mélyponton van"
nominálisan! mert azért kicsit kevesebbet kerestünk a 2008-as 2009-es csúcsoknál
"Ez matematika!"
És hol van ez a hivatkozott matek?
A gazdaságot egyébként a megtermelt jövedelemmel szokás jellemezni. Y=C+G+NX
Ezt az egyenletet egyébként még az a 8. osztályos is érti, aki először üti be a Wikipédiára a "gazdaság" szót.
A gyenge forint kedvez a nettó exportnak (NX=export-import), mert az exportot növeli, az importot meg csökkenti. Ha a jobb oldal nő, akkor a baloldal is nő az operátor miatt (=)
Nagyon kíváncsi vagyok arra a matekra, ami ezt cáfolja.
"Mit mondott orbán még Gyurcsány idején?
"Ha 260.-(?) lesz az Euro, a kormányt le kell váltani, le kell mondani."
Most jóval 300 felett van és nem képes lemondani, de nem is akar!
Hatalmához görcsösen ragaszkodik"
azt felejted el, hogy a szociknak árfolyamcéljuk volt, a fidesznek meg inflációs célja, és a szocikkal ellentétben a fidesz egyenlőre nagyon is tartja, de ha 3,2% lesz az infláció az még mindig nem lesz olyan, mint amikor 240ről kilőtt 320ra az euró
"A gazdaságot egyébként a megtermelt jövedelemmel szokás jellemezni. Y=C+G+NX"
Y=C+G+I+NX
de aki tudta így is értette, aki meg nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!