Szeptemberben a pénzügyi szektorban folytatom tovább a tanulmányaimat, mire számítsak matematikából?
Igen ezek. De a valszámból ne ilyen variáció, kombinációra gondolj, ez egy fél óra ismétlé, eloszlások vannak 90 %, meg csebisev, markov egyetlőnség.
Nekem anyukàm matek tanár, én is át akartam venni előre, de nem is tudja, meg szerintette felesleges lett volna.
Viszont n adják le az anyagot rendesen, 60 %-tól a kettes, csak akkor adnak pontot, ha a végeredmény megvan, kevés az idő. Nálunk nincs pót zh, ha az első rosszabb lesz, buktad az egészet. Mint én a legelső zh-on, mert azt se tudtam, hogy mire számítsak, rengeteg feladat volt és szívatós, le nem tanított, De gyakorlással teljesíthető elsőre, sőt :)
Viszont amiből kétszer is megbuktattak az a számvitel. Semmit nem tudtam róla és engem direkt szivatott a tanár.
Kitűnő tanulmányi előzményekkel nem kell tartanod a matekos tárgyak miatt, egy stabil 3-as tudással és némi gyakorlással simán teljesíteni lehet. Amit az első válaszoló írt, az helytálló, kb. ezek a témakörök lesznek. Első félévben van egy ún. módszertani alapozó kurzus, aminek keretein belül azért nagyjából felmérik, hogy tisztában vagy-e az alapokkal. Amire mindenképpen szükséged lesz, az az algebra (törtek, hatványok, egyenletek). Ezekkel nagyon magabiztosan kell tudnod számolni. A többire úgyis megtanítanak.
Messze nem olyan durva a helyzet, ahogy a #3-as válaszoló írja, ne aggódj! Nagyon ritka az olyan hallgató, akiknek a matekos tárgyak okozták a legnagyobb nehézséget, ezek miatt nem sokan buktak még ki.
Nálunk BGE-n ilyen a helyzet.
Színötös voltam, matek rengeteg hétig tartó tanulàssal kettes, számvitel bukás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!