Miért van az állandó rasszizmusvád?
Egy dolgot nem értek. Miért kell a különböző népcsoportok viselkedésére megfogalmazott kritikát rasszistaként definiálni? A különböző népcsoportokat sem egészében,sem pusztán a létük miatt ítélik el. Ugyanis az rasszizmus lenne. Ellenben a durva viselkedés,a kedvesség kihasználására irányuló kritika miért lenne rasszista,xenofób? Azt veszem észre,hogy ez egyfajta taktika a szélső liberális körökben arra,hogy magát a krtikust mint személyt is hiteltelenítsék. De mondok egy nem túl jó analógiát. Ha én elítélném a rendszerkritikusokat,hogy ők ezt kizárólag az Orbán iránti gyűlöletből teszik,és orbanofóbok akkor az nem egy tisztességes,hiteles visszavágás. A rasszizmus,xenofóbia létezését nem vitatom. Viszont azt,hogy ezt kihasználják a gondolatmódjukban vagy annak következményében kritizáló ember ellen,azt képtelen vagyok megérteni,elfogadni.
Válaszokat előre is köszönöm!
Bárki bármit is mond a nagy liberalizmusban az 5-ös válaszolónak tökéletesen igaza van.
Mint ahogy magam is írtam az elején, ezt az emberek egy része "jódolgukban" lustaságukban, a másik része pedig pont a leterhelt élete miatt nem látja.
Szóval 5-ös válaszoló: tökéletes elemzés!
"ár kicsit irritáló, hogyha kritikát fogalmazok meg a fehér európai emberrel szemben, a történelemben elkövetett gazságaiért, vagy csak a szimplán ösztönösnek tűnő tahóságáért a sok kretén altjobber máris rasszistának állít be.
Aztán meg a jobbosok sírnak a szólásszabadságukért.
XD"
Nekem a hozzád hasonló szélsőlibbant az irritáló, demonstráltad is, hogy az IQ-d a béka segge alatt van, elvtárs! :)
De, hogy okosod is, van a fehérek sérelmére folytatott rasszizmus is, akárhogy nyivákolsz. :D
Az egyik első kommentelő szépen leírta:
A lényeg az, hogy amennyiben nem egyént ítélsz meg hanem általánosítva kritizálsz, az bizony rasszizmus. Nem azért mert én "libbant" meg "balos" vagyok, hanem azért mert valakit nem a saját erényei vagy hibái alapján ítéltél meg hanem mert valamilyen csoporthoz tartozik.
Mivel ez mostanság eléggé felütötte a fejét (migránsok, betolakodók, hazaárulók, libsik, zsidók, melegek, stb.... ezért mondhatjuk, hogy igen eléggé nagyban megy a rasszizmus most.
Ítélj egyéni értékek alapján, ne általánosságban, keress jó és rossz példákat a csoportokon belül, ismerd meg az egyént és akkor nem leszel rasszista.
Kritizálni nyugodtan lehet, de minél nagyobb szűkítésben, azaz nem teljes népcsoportokat érintve, mert az úgy nem áll meg a lábán. Szerintem így helyes. Ennyi.
"mert valakit nem a saját erényei vagy hibái alapján ítéltél meg hanem mert valamilyen csoporthoz tartozik"
De egye csoportoknál a csoporttulajdonságok nagyon sok egyedre is vonatkoznak. Pl. a muszlim csoportoknál, vagy pár említettnél. Van egy, amelyik oly régóta elkülönül, oly fanatikusan hisz kiválasztottságában, abban, hogy csak ők számítanak kvázi embernek, hogy náluk szinte minden egyed igen hasonló.
Akármelyik oldalról nézed, a másik ellentábor hangosabbik fele elveti a sulykot. Igen, van olyan liberális, aki azt mondja hogy "nézd azokat a jobbosokat". És fordítva.
Mi a megfejtés? Aranyközépút.
Én liberális gondolkodásúnak számítok, már akkor is ilyen voltam, amikor még nem tudtam, mi az hogy liberális, de még azt sem tudtam hogy miért zsidózik az aki zsidózik. Nekem sok-sok konzervatív, hazafias és mélyen keresztény barátom van, akikért tűzbe tenném a kezem. Meg vannak ugyanilyen fontos barátaim is, akik között van zsidó, meleg, afroamerikai.
Enbereket nézek. Mindkét szélsőséges gondolkodás káros. Ami miatt kevésbé tudok haragudni a szélsőségesen liberális emberekre - de csak egy picit - hogy ez az elv eleve a kirekesztés és csordaszellem elleni természetes emberi reakcióra épül. Az elutasítás elutasítása. De ezt is túl lehet tolni. Mindkét szélsőséget a másik szélsőség tartja életben, gerjeszti egészségtelen fokra. Tehát mégegyszer: mi a megfejtés: aranyközépút. Védd az elveid és fogadd el hogy mások meg mást gondolnak és adj nekik erre teret. Ha vonul, vonuljon. Ha kinyitja a száját, nyissa ki. Ha neked nem kedves, engedd el a füled mellett. Ennyi. Tanuljunk meg együtt élni úgy is, hogy tök mások vagyunk.
28, az ún. rasszizmus nem elutasítás, hanem tapasztalat és választás. Jogunk van nem keveredni teljesen más rasszú, vallású, viselkedésű népekkel.
"Tanuljunk meg együtt élni úgy is, hogy tök mások vagyunk."
Ezt mondd a Nizzában halálra gázolt 80 embernek (a bevándorolt muszlimok 40%-a fegyverrel terjesztené a vallásukat), a kommunizmus áldozatainak, amelynek vezetői egy kis népből kerültek ki, a Trianont elszenvedő magyarságnak (szintén a Kun Béla, Jászi Oszkár-féle kisebbségnek köszönhető), a meggyilkolt több százezer magyarnak, 7 millió ukránnak, 50 millió orosznak, 65 millió kínainak, a palesztinoknak, akiknek elrabolták a földjét, majd gettóba zárta őket egy 5 milliós nép, stb. Ennek az 5 milliós népnek nincs szélsősége, ez maga a szélsőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!