Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az állandó rasszizmu...

Fizikakedvelő kérdése:

Miért van az állandó rasszizmusvád?

Figyelt kérdés

Egy dolgot nem értek. Miért kell a különböző népcsoportok viselkedésére megfogalmazott kritikát rasszistaként definiálni? A különböző népcsoportokat sem egészében,sem pusztán a létük miatt ítélik el. Ugyanis az rasszizmus lenne. Ellenben a durva viselkedés,a kedvesség kihasználására irányuló kritika miért lenne rasszista,xenofób? Azt veszem észre,hogy ez egyfajta taktika a szélső liberális körökben arra,hogy magát a krtikust mint személyt is hiteltelenítsék. De mondok egy nem túl jó analógiát. Ha én elítélném a rendszerkritikusokat,hogy ők ezt kizárólag az Orbán iránti gyűlöletből teszik,és orbanofóbok akkor az nem egy tisztességes,hiteles visszavágás. A rasszizmus,xenofóbia létezését nem vitatom. Viszont azt,hogy ezt kihasználják a gondolatmódjukban vagy annak következményében kritizáló ember ellen,azt képtelen vagyok megérteni,elfogadni.

Válaszokat előre is köszönöm!

2018. júl. 23. 23:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
60%
Imádom az "én nem vagyok antiszemita, de azok a büdös, mocskos zsidók..." kezdetű mondatokat.
2018. júl. 24. 08:22
 12/31 A kérdező kommentje:
Nos,igen például ugye amikor egy ifjú lányt a rövid szoknyájában megdícsérünk,hogy nagyon csinos,az az arab világban a prostituáltat jelenti(ez most igaz egy kicsit pongyola). Emiatt pedig már ért európai nőt inzultus.
 13/31 anonim ***** válasza:
34%
Tehát a britek magasabbrendűek a magyaroknál, mert jobb a bűnözési statisztikájuk? (Mert jobb.)
 14/31 A kérdező kommentje:
Nem,én ezt nem mondtam. De ha egy népcsoport számottevő tagja követ el bűntényt hasonló indíttatásból,akkor igenis jogos a velük szembeni kritikusság ameddig meg nem győzödök/győződünk róla,hogy az illető nem rosszakaró. Kritikusság alatt leginkább azt értem,hogy nem fogok kiállni és marhanagy Wilkommen táblákkal várni minden egyes embert.
2018. júl. 24. 08:27
 15/31 anonim ***** válasza:
29%
Nem a britek, hanem az angolok, és nem magasabbrendűek, csak jobbak valószínűleg. Sokkal többet tettek le az asztalra, nagyobb a történelmük, sokkal több a találmányuk, művészati alkotásuk, kulturáltabbak, civilizáltabbak, gazdagabb országot építettek, hadtörténetileg is rendkívül sikeresek. Talán a legsikeresebb nép. Bár a legjobb szerintem a német.
2018. júl. 24. 08:31
 16/31 anonim ***** válasza:
53%

Minden embercsoport körében hasonló mértékű a bűnözés jelenléte azonos feltételek között, csak a bűnözés módja térhet el esetleg.

A vérmérséklet (temperamentum) az egyetlen veleszületett pszichológiai tulajdonságunk, amin nem tudunk változtatni, genetikailag kódolt.

A temperamentumosabb csoportok körében több lesz a hirtelen felindulásból elkövetett, erőszakos cselekmény, a kevésbé élénk temperamentumú csoportok körében nagyobb a fehérgalléros bűnözés, az előre megfontolt szándékból, hidegvérrel, haszonszerzésből stb. elkövetett cselekmények dominálnak.

Normális dolog: egy kolerikus ember hamarabb felkapja vizet mint egy melankolikus. De utóbbi is ugyanolyan eséllyel válhat bűnelkövetővé azonos szociokulturális feltételek között, csak az elkövetés módja, jellege lesz más.

Szokták mondani: nem véletlenül az olaszoknak van maffiájuk és nem a németeknek. De a temperamentumos olaszok mégsem lettek volna képesek a Holokausztot például olyan hidegvérrel és módszeresen végigcsinálni, pont azért, mert érzelmesebbek és az érzelmeik változékonyabbak.

Sokszor egy "hisztisebb" ember kisebb kárt csinál, mint egy minden hájjal megkent számító ember.

2018. júl. 24. 11:27
 17/31 anonim ***** válasza:
0%

Én megértelek kérdező. Nekem is elegem van az állandó rasszizmus vádból.

Már kicsit irritáló, hogyha kritikát fogalmazok meg a fehér európai emberrel szemben, a történelemben elkövetett gazságaiért, vagy csak a szimplán ösztönösnek tűnő tahóságáért a sok kretén altjobber máris rasszistának állít be.

Aztán meg a jobbosok sírnak a szólásszabadságukért.

XD

Ha ők azt hiszik szidhatják a feketét, ázsiait, arabot, vagy akárkit, akkor én is szidhatom a fehérkeresztényt amennyit akarom. Vagy csak akkor szólásszabadság ha a nem európaiak ellen van? He?

2018. júl. 24. 13:23
 18/31 A kérdező kommentje:
Szidjad,nyugodtan. Ki mondta,hogy rasszista vagy? Ilyen nincs. Mindig csak a fehért vádolják. Hány négert,arabot láttál,hogy lerasszistáznak? Nem sokat. Mindig a fehérember a rasszista,a xenofób.
2018. júl. 24. 13:51
 19/31 anonim ***** válasza:

Szerintem Te kedves kérdező és a 17-es válaszoló elbeszéltek egymás melett.

Abszoludt nem egyezik egymással amit írtok.

2018. júl. 24. 13:58
 20/31 A kérdező kommentje:
Az lehet. Viszont mikor állítottam én olyat,hogy nem jogos a "fehérnépet" is kritizálni. Főleg ha a mútlról van szó.
2018. júl. 24. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!