Miért van az állandó rasszizmusvád?
Egy dolgot nem értek. Miért kell a különböző népcsoportok viselkedésére megfogalmazott kritikát rasszistaként definiálni? A különböző népcsoportokat sem egészében,sem pusztán a létük miatt ítélik el. Ugyanis az rasszizmus lenne. Ellenben a durva viselkedés,a kedvesség kihasználására irányuló kritika miért lenne rasszista,xenofób? Azt veszem észre,hogy ez egyfajta taktika a szélső liberális körökben arra,hogy magát a krtikust mint személyt is hiteltelenítsék. De mondok egy nem túl jó analógiát. Ha én elítélném a rendszerkritikusokat,hogy ők ezt kizárólag az Orbán iránti gyűlöletből teszik,és orbanofóbok akkor az nem egy tisztességes,hiteles visszavágás. A rasszizmus,xenofóbia létezését nem vitatom. Viszont azt,hogy ezt kihasználják a gondolatmódjukban vagy annak következményében kritizáló ember ellen,azt képtelen vagyok megérteni,elfogadni.
Válaszokat előre is köszönöm!
Minden embercsoport körében hasonló mértékű a bűnözés jelenléte azonos feltételek között, csak a bűnözés módja térhet el esetleg.
A vérmérséklet (temperamentum) az egyetlen veleszületett pszichológiai tulajdonságunk, amin nem tudunk változtatni, genetikailag kódolt.
A temperamentumosabb csoportok körében több lesz a hirtelen felindulásból elkövetett, erőszakos cselekmény, a kevésbé élénk temperamentumú csoportok körében nagyobb a fehérgalléros bűnözés, az előre megfontolt szándékból, hidegvérrel, haszonszerzésből stb. elkövetett cselekmények dominálnak.
Normális dolog: egy kolerikus ember hamarabb felkapja vizet mint egy melankolikus. De utóbbi is ugyanolyan eséllyel válhat bűnelkövetővé azonos szociokulturális feltételek között, csak az elkövetés módja, jellege lesz más.
Szokták mondani: nem véletlenül az olaszoknak van maffiájuk és nem a németeknek. De a temperamentumos olaszok mégsem lettek volna képesek a Holokausztot például olyan hidegvérrel és módszeresen végigcsinálni, pont azért, mert érzelmesebbek és az érzelmeik változékonyabbak.
Sokszor egy "hisztisebb" ember kisebb kárt csinál, mint egy minden hájjal megkent számító ember.
Én megértelek kérdező. Nekem is elegem van az állandó rasszizmus vádból.
Már kicsit irritáló, hogyha kritikát fogalmazok meg a fehér európai emberrel szemben, a történelemben elkövetett gazságaiért, vagy csak a szimplán ösztönösnek tűnő tahóságáért a sok kretén altjobber máris rasszistának állít be.
Aztán meg a jobbosok sírnak a szólásszabadságukért.
XD
Ha ők azt hiszik szidhatják a feketét, ázsiait, arabot, vagy akárkit, akkor én is szidhatom a fehérkeresztényt amennyit akarom. Vagy csak akkor szólásszabadság ha a nem európaiak ellen van? He?
Szerintem Te kedves kérdező és a 17-es válaszoló elbeszéltek egymás melett.
Abszoludt nem egyezik egymással amit írtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!