Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Én nagyon sajnálom a cigányoka...

Én nagyon sajnálom a cigányokat. Ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés
Én nem tapasztalok velük kapcsolatban semmi rosszat. Velem mindig rendesek, illedelmesek, a fiataltól az idősig. Sajnálom őket, mert ezek az emberek a kormánynak véleményem szerint nem számítanak. A sorsukra hagyják a cigányokat mintha nem is léteznének, pedig ugyanolyan emberek ők is mint bárki más, de lehetőséget sem adnak nekik a kitörésre.
2018. júl. 22. 20:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Mit értek kitörés alatt? Mondjuk tanul egy szakmát. Egyébként sose volt ekkora kereslet kétkezi munkásokra. Is merek cigányokst ilyet is olyat is. Van cigány munkatársam aki ő maga bevalja nem a legjobbak a körülmények otthon semmilyen téren. A saját semmirevaló családjára sokat panaszkodott. Eljött dolgozni. Munkásszállón élt. Megnősült ma már saját háza van. Mimdez 1.5 év alatt. Persze hitelt fizet mint más de azt mondja jobb a saját családjától távol. És évente kétszer elég őket látni mert rajta élősködne mind. Ő az egyedüli aki stabil munkahellyel rendelkezik.
2018. júl. 23. 04:41
 12/16 anonim ***** válasza:
68%

Valószínűleg trollkérdés, de azért válaszolok. Én azt a néhány cigányt sajnálom, akik ember módjára képesek élni, dolgoznak és nem bűnöznek, mert a többség miatt velük is bizalmatlanok az emberek.

Amúgy rengeteg cigányfelzárkóztatási program van, szóval az nem igaz, hogy sorsukra hagynák őket, de ahogy a pszichológusok mondják: a páciensnek is akarni kell.

2018. júl. 23. 09:47
 13/16 anonim válasza:
61%
Dögöljön meg mind.
2018. júl. 24. 23:28
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan olyan lehetőségein van egy cigánynak itthon mint egy fehér bőrű magyar embernek.

A kérdésedből kicsit úgy tűnik mintha a mélyszegénységben élő cigányokról beszélnél.

Nekik több lehetőséget adnak mint a hasonló körülményekben élő magyaroknak embereknek. Sokkal több előnyben részesülnek.

Miről beszél?

Én nem sajnálom őket, mert a normális cigányok teljesen jó életet élnek. A bőrszínén kívül semmi más nem indikálja, hogy más lenne. Azok a cigányok, akik éjjel nappal drogoznak, rabolnak, erőszakolnak stb... nem sajnálom, ahogy az ilyen magyarokat sem.

Mért akarod a cigányságot egy egész csoportként nézni? Mindenki egyedi, egyedi célokkal és ambíciókkal. Vannak nagyon sikeres, művelt, keves cigányok és mélyszegénységben élők, akikkel nem találkoznék egy kihalt utcán.

Az az egy dolog köti össze őket, hogy más a bőrszínük, amúgy semmi más nincs. A normális cigányok nem követik a szexista cigány hagyományokat mi szerint a feleségük nem beszélhet más férfival ha nincs az "uruk" mellettük. Meg ilyenek. A normális cigányok nem követik azt a kultúrális szokást, hogy náluk nincs olyan, hogy lopás csak kölcsön vevés. Nem viccelek. Egy cigányságot kutató egyetemi tanár előadást tartott nekünk a kultúrájukról.

A te kérdésed rasszista kicsit. A te kérdésed azt sugalja, hogy minden cigány sajnálandó és egy kalap alá veszed őket az etnikai hovatartozásuk alapján. A mélyszegénységben élő fehér bőrű magyaroknak nem kell kitörési lehetőség szerinted? Őket nem sajnálod? Minden cigány alattad álló aki sajnálni kell a szemedben?

Nem te vagy a rasszista?

2018. júl. 26. 12:33
 15/16 anonim válasza:
100%

En szenély szerint irtózom tőlük.

Vagy büdösek, koszosak, vagy trágárok és undorítóak na meg a kéregetés... ez így egyben is jó gyakori. Egyszóval 5méteres távval minimum kikerülöm őket mert 10ből 8ilyen. És oké lehet rasszistának nevezni, de ha az emberben 90%ban negatív élmény és vélemény kötődik hozzájuk, és ha kb eletem során ismertem 3normálisat akkor nem bennem és az előítéletességemmel van a hiba szerintem. Szörnyű, hogy nem lehet úgy menni valahova pl: buszmegállóban, bevásárlóközpomt előtt, hogy ne kéregetnének vagy jönnének oda kamu segítségért.. volt hogy adtam mert nem akartam előítélettel hozzá állni, aha. Megnéztem hova megy, dohányboltba igen.. az ilyennek adjon az ember bármit is "buszra" meg "ételre".

Egyszóval bennem a sok negatív élmény és normalizálatlan viselkedésük alapján kialakult kép miatt nem szeretem őket, el is ítélem a 8gyerekes segélyeseket, meg azt aki 16évesen a nőgyógyászaton ül óriás pocakkal... szerencsétlen gyereke aki hozzá születik.

2018. szept. 28. 09:35
 16/16 anonim ***** válasza:
Semmi sajnálni való nincs rajtuk.
2019. ápr. 21. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!