Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobb hely Magyarország 2018-ba...

Jobb hely Magyarország 2018-ban, mint 2014-ben?

Figyelt kérdés

Április 8-án ismét 2/3-os győzelmet aratott a Fidesz, annak ellenére is, hogy többen mentek el szavazni, mint 2014-ben.

Én ebből annyit szűrök le, hogy ezek szerint sokan meg vannak elégedve Magyarország gazdasági helyzetével.

Ti mit gondoltok?

Jobb hely lett Magyarország 2014 óta? Jobban élnek most az emberek, mint 4 éve? Vagy netán tán rosszabbul?

Ti mit tapasztaltok?

Van érzékelhető jele ennek a sokat hangoztatott 4%-os GDP növekedésnek és a kétszámjegyű béremelésnek, vagy az egész csak egy hazugság? Igazat mondanak (és írnak) a fideszesek, amikor a jólétről és a felzárkózásról beszélnek vagy nem?

Én külföldön élek, ezért vagyok kíváncsi a véleményetekre.

2018. júl. 14. 19:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%

Hát nem tudom, az a gond, hogy a GDP növekedés nem feltétlenül ad reális képet. Ezekbe a növekedési ciklusokba beletartoznak felcsúti kisvasutak, Elios-lámpák, stadionok, stb.

A kommunikáció nem tiszta, lebutított, és manipulatív.

Ami a választást illeti, mint határmenti magyar, azt tapasztaltam hogy a képviselő házról házra járt vidéken hogy szavazzanak rá. Pénzt, ételt, villany bekötés... ilyesmiket ajánlott, a szegényebb rétegeknek. Voltak magyarosított külföldiek is, Horvátok, Ukránok javarészt. Valaki pénzt, valaki nyugdíjat kapott...

És sajnos a helyi vezetők szemet hunytak mindezek felett, szóval igencsak maffia szinten működik ez a helyzet.

Persze mesélhetem tovább a kliséket, hogy egészségügy, oktatás fos, de hát az...

Per pillanat igazán versenyképes nyugatmagyarország, illetve Budapest tud lenni.

Rengeteg építkezés van, ezért az építőiparban dolgozóknak van munkájuk, amikhez már azért jobb bérek tartoznak, mint régen.

Érzékelhető jele is van a 4%-os GDP-nek, csupán még nagyobb olló effektus alakult ki. A háztartások csupán ötöde az, aki azt tudja mondani, hogy saját fizetéséből meg tud keresni annyit, hogy az vígan el legyen, és még ki tudja tanítatni a gyerekeit.

Igaz, ehhez sok külföldi munkavállaló is hozzátartozik.

Szóval igen, lehet mondani, hogy meg lehet élni, de olyan nagy jövőképet mégse jelent. Politikailag felháborító, gazdaságilag sebezhető.

Bár nincs migráns. A gond viszont az, hogy vidéki szinten a bűnözés megint növekvő tendenciát mutat.

2018. júl. 14. 19:59
 12/23 anonim ***** válasza:
33%

Azért milyen rossz lehet az élete, akiknél pszichiátriai betegséggé fajult az orbánfóbia :DD. Nem tudja túltenni magát a világnézeti becsípődéseken.

Még pár éve panelban laktam albérletben, ott a helyi "értelmiség" rendszeres programja volt az orbánfikázás, a rendszeres ballib lózungok. A gazdagokat támogató komcsizás :DD. Csak tudnám mit ettek ezek a szocikon, amikor még csak panelprogramos kirakatkörnyék sem volt a hely.

2018. júl. 14. 20:06
 13/23 anonim ***** válasza:
77%
Hát, én ugyan anyagilag valamivel jobban élek, mint négy éve, de ennek ellenére sem érzem "jobb helynek" Magyarországot, mint akkor.
2018. júl. 14. 21:10
 14/23 meszike91 ***** válasza:

A fideszes sikerpropagandát nem kell elhinni. Voltak kórházi dolgozók akiknek jelentősen megemelték az alapbérét, de az összes egyéb juttatást elvették. A végén volt aki még kevesebbet is kapott. Az m1-en természetesen csak az emelést említették.

Az utóbbi időben valóban nőttek a bérek, de ez csak a piaci folyamatoknak köszönhető. A cégek már nem találnak olyan könnyen alkalmazottat, így kénytelenek emelni. A nyugati fizetéstől még mindig nagyon messze vagyunk, ráadásul a megélhetés is drágább lett.

2018. júl. 14. 21:51
 15/23 anonim ***** válasza:
26%
panelek ismételgetésén kívül más is megy meszike? minden balos ilyen hülye?
2018. júl. 14. 22:27
 16/23 anonim ***** válasza:
75%

Rosszul következtetsz. Kétharmadot rengeteg módon el lehet érni.

1. Hathatós és eredményes politizálással elért kiváló eredményekkel.

2. Fegyverrel.

3. Hazugsággal

4. Megfélemlítéssel.

5. Néphülyítéssel. Ezt is többféleképpen, úgy mint az oktatás tönkretételével, egyoldalú médiával, és még több más módon is.

5. Számos további tevékenységgel.

6. Ezek bármilyen kombinációjával.

Hogy ebből pont az első jusson eszedbe ott külföldön, ahonnan nem csábít haza ez a kiváló lehetőség - hát mit mondjak, sajátos gondolatmenet. Pedig a dánok nem kifejezetten az a befogadó népség.

2018. júl. 14. 23:09
 17/23 anonim ***** válasza:
FIDESZ:Fiatal Demokratàk Szövetsège ☮⚽
2018. júl. 15. 00:33
 18/23 Bentekerrels válasza:

nagy kulombsèget nem vettem èszre.

mondjuk a Ligetet meg az Orczy-teret azt nagyon sajnàlom.

2018. júl. 15. 00:34
 19/23 anonim ***** válasza:
50%
Észak-Koreában 137% támogatja a Pártot. Ebből is látszik, hogy ott példátlan a jólét.
2018. júl. 15. 08:05
 20/23 meszike91 ***** válasza:

# 15/19 Időpont tegnap 22:27

Nem kell bizonygatnod, elhiszem hogy hülye vagy.

2018. júl. 15. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!