Orbán erősen oroszbarát politikájának ezzel befellegzett?
"A NATO-t a kormányfő szerint jelenleg két nagy veszély fenyegeti: „a keletit úgy hívjuk, hogy Oroszország, a délit pedig úgy, hogy terrorizmus” – ezen két fenyegetésnek pedig a miniszterelnök szerint egészen más a természete."
Ha ezt így kijelenti, hogy Oroszország veszély a NATO-ra nézve - amit mindig is tudott mindenki - de Orbán szájából ez jelzés értékű, hogy Oroszországot veszélynek mínősíti. Úgy tűnik jön az újabb pávatánc.
Hát kérdező, ahogy a sajtóban megjelent, nem Orbánra pirított rá Trump a minap amiatt, hogy túlzottan oroszfüggővé tette az országát az onnan érkező gázzal, egyebekkel, hanem Merkelre. Hogy több figyelmet kellene szentelnie az országa belbiztonságára, mint az oroszokkal
kiépítendő második gázvezetékre.
Szóval akkor ki is a túlzottan oroszbarát?
Nem sokat változik ám a világ... itt egy agresszív germán törekvés - most éppen EU burokban, meg egy nagy birodalom keletre.
Hiba volna, bármelyiknek hadat üzenni, de nagyon a karjába dőlni se kellene.
Most éppen az oroszok vannak feljövőben, ha az EU, vagy akár a NATO szétesik, összedől, nem kéne megint az "utolsó csatlósként" kitartanunk.
"pávatánc" ?
hát kb ebből áll a politika, mindig is így volt, nem?
Nem vagyok fideszes, soha életemben nem is szavaztam rájuk. De az oroszokkal konkrétan semmi bajom, és nem értem, miért lett ekkora divat szidni őket. Orbán miatt? Ne vicceljünk már... Putyinnal mondjuk nekem is vannak fenntartásaim (vagyis az "irányított" demomráciájával), de emellett kivételesen tehetséges államférfi, én más politikustól ilyen teljesítményt még nem láttam. Nem feltétlenül rossz a keleti nyitás, persze ennek nem kellene az egyéb diplomáciai és gazdasági kapcsolatok rovására mennie, de ez már nem az oroszok hibája, hanem a magyar kormányé.
A NATO pedig egy vicc. Már rég nem azon a pályán van, amelyen lennie kellene. Ahogyan maga az USA sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!