Mit gondoltok arról, hogy az egyik szervezet azért lobbizik a kormánynak, hogy építsék le a közszférát és a felszabaduló munkavállalók álljanak be gyártósori munkásnak?
A közszférát tényleg ideje lenne leépíteni és hatékonnyá tenni, de nem így és nem ezért, hanem szépen lassan.
Mellesleg, aki szellemi munkát végzett egész életében, nem fog beállni a gyártósor mellé.
Mert erről szólna az egész, nem szakmunkásoknak, vagy netán a HR, pénzügy osztályra kellenének,műszaki diplomások száma meg elenyésző a közszférában.
Betanított munkásoknak,segédmunkások kellenének.
Ezt meg felejtse el a kormány is, meg a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége is.Nem fog összejönni, inkább kimennek külföldre.
"Mellesleg, aki szellemi munkát végzett egész életében, nem fog beállni a gyártósor mellé." Hahaha, én számos ilyen példát ismerek.
Egyébként senki nem mondta, hogy ezek mind a gyártósor mellé állnának, gondolom, ezt csak azért hiszed, mert magadból ennyit nézel ki.
Nagyon helyes, hogy csökkenteni akarják az állami alkalmazottak számát, ezt csak támogatni tudom. Ez is a további erőteljes gazdasági fejlődés egyik feltétele.
3#
Tévedsz.
Szellemi munkát végzek,de nem a közszférában.
Viszont, tudom magamról,hogy nem végeznék szalagmunkát.
Miért, szerinted mit dolgoznának a kirúgott közalkalmazottak?
Nyilván a jogi,gazdasági diplomások ellenének.
De, például akinek államigazgatási diplomája van?
Egy másik gond a nyelvtudás, a közszférában nem nagyon kell idegennyelvet használni, így ha tudott is az illető nyelveket, eltompult, mert nem használta rendszeresen.
Alapvetően nem lett volna hülyeség leépíteni az államot, de ezt nem most kellett volna elkezdeni, hanem 8 éve, hogy legyen idő az átállásra a leépítetteknek.
Amit most csinálnak, az olyan, mintha a tüdőgyulladás végstádiumában lévő, félhalott gyerekemnek elkezdenék végre Algopyrint adni, hogy gyógyuljon meg tőle.
Részemről mindig utáltam, mikor a piramis csúcsán kitalálta valaki, hogy hány fős legyen a leépítés, aztán az alsóbb szintek felé csorogva minden szervezet kapott egy számot, hogy mennyit kell vágni, ha beleszakadnak is.
Ez szakmaiatlan, értelmetlen, embertelen.
Ahogy szerintem kellene (egyszerű fogalmazással): folyamatszervezési tudás birtokában áttekinteni, hogy a szervezetek az elvégzendő munkát hány fővel tudják a kívánt minőségi paraméterekkel elvégezni - és amikor ezt a munkát minden szervezetnél elvégezték, akkor adódik ki a leépítendő létszám. Ha nem valahogy így kalkulálják a létszám racionalizálást, akkor fel kell tételeznem, hogy valaki(?) kiadta, hogy mennyivel kell a bértömeget csökkenteni, és ezután indul az eszement mészárlás.
"Mellesleg, aki szellemi munkát végzett egész életében, nem fog beállni a gyártósor mellé."
Ha valaha is végeztél volna szellemi munkát akkor nem írtál volna ekkora hülyeséget mert hiszed vagy sem sokkalta kimerítőbb az mint a fizikai munka, hiszed vagy sem emberekkel dolgozni(irányítani) a legnehezebb az életben.
Mivel szellemi munkánál előre kell gondolkodnod. Hiába is mész egy hét szabadságra egész idő alatt ezen fog kattogni az agyad. Az emberek 80-90%%-a pedig alkalmat erre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!