Nekem miert kell nyelvvizsga egy nyomorult diplomahoz amikor allamtitkar lehet valaki nyelvtudas nelkul? Gondolok itt a tovig nyalo miniszternek nem kello novak katikara aki fel a melegektol
Figyelt kérdés
2018. júl. 5. 03:28
21/30 anonim válasza:
Kérdező! Nem igaz, hogy mindenkinek diploma kell! egy jó szakmát tanulj - és rendben lesz minden. Sajnos értelmi szinted egy általános iskolásét nem múlja felül, de ettől még lehetsz jó ember, nem bántunk. Nem is hiszem el egyébként, hogy "nyomorult diploma " előtt állsz, hihetetlen, hogy ennyire elkorcsosult volna az oktatás, hogy ilyen szinten is el lehet végezni?
22/30 anonim válasza:
Te tényleg hülye vagy!
Én anyanyelvi szinten beszélek olaszul, elég jól angolul, de egy némethez tolmácsot kérnék én is.
De még az angolhoz is, ha az szakmai szöveg és sok függ tőle.
23/30 anonim válasza:
Amíg novák katalinon és vida ildikón lovagoltál, addig le is tehettél volna egy nyelvvizsgát
24/30 anonim válasza:
#20: "Ő kert tolmacsot.". És? Sok nyelv van ám a vilagon. Nyilvan tolmacsra van szüksége, nem abból a nyelvből van nyelvvizsgája, amelyen tárgyalnia kellene. Hiaba tudok én németül, attól még nem fogok tudni angol nyelven társalogni...
25/30 anonim válasza:
Amikor Vida Ildikó diplomázott, akkor még nem kellett ám nyelvvizsga a diplomához.
26/30 anonim válasza:
Nevetséges azért, hogy egy nyelvvizsga miatt sírnak sokan. Nálunk ("büfészakos" bölcsészként) két középfokú kellett a diplomához. Egy nyelvvizsgája már az érettségiig megvolt szinte mindenkinek középsuliban.
27/30 anonim válasza:
*26
És ha úgy adódik, hogy egy idegennel kell kommunikálniuk, mert segítséget kér, majd hivatkoznak arra, hát ők nem tudtak nyelvvizsgázni, hagyják őket békén :D
28/30 anonim válasza:
Hát amúgy tényleg sok szakhoz teljesen felesleges a nyelvvizsga. Nekem pl mesterszakhoz kellene 2 középfokú, felsőfokú angol nem jó nekik. Persze azóta dolgozom a szakmában és rohadtul nem kell 2 nyelv a munkámhoz. Hát ennyit erről, mennyire vannak az állam előírásai összhangban a valósággal.
29/30 anonim válasza:
Mi értelme van a sírásnak? Ezzel most jobb lesz? Miattad eltörlik ezt a rendszert? Nem! Akkor meg? Ha valaki eljut a diplomáig, annak akkor már azt is illene megcsinálni..
30/30 anonim válasza:
Nem tudom, hol és mikor kért tolmácsot, de diplomáciai tárgyalások alkalmával a protokoll írja elő, hogy legyen tolmács. Akkor is, ha anyanyelvi szinten beszéli a tárgyaló fél a másik nyelvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!