Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz hogyan segített az...

A Fidesz hogyan segített az elmúlt években abban, hogy az emberek lakhatását elintézze azok számára, akik nem voltak olyan szerencsések, hogy apuci-anyucitól örököljön 1 lakást?

Figyelt kérdés
Tehát például ha tudják, hogy iszonyatosan magas hosszú idő óta az albérletár, és mondjuk a forint a béka s*gge alatt van, akkor mi az akadálya annak, hogy újabb lakások épüljenek, vagy hogy a magyarok előnyt élvezzenek a külföldi befektetőkkel szemben, akiknek viszont a külföldi fizetésből (mert ugyebár nálunk még mindig nevetségesen alacsony a fizetés) meg sem kottyan kibérelni a lakást?
2018. jún. 29. 11:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
39%
A probléma nem ott van, hogy nem segíti, hanem ott van, hogy nehezíti.
2018. jún. 29. 11:54
 12/24 anonim ***** válasza:
53%

Most akkor a rendszeres alapjövedelmes kérdés mellett rendszeresen lesz olyan is, hogy a kormány miért nem csökkenti az albérlet árát? Ha belenyúlna, az volna a bajod, hogy a kormány miért nyúl bele a piac működésébe.

Az meg elég beteg, hogy az öröklést (és ezzel együtt gondolom egy szülő elvesztését) szerencsének tartod.

2018. jún. 29. 12:05
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

Te is kimehetsz külföldre dolgozni. Kereshetsz 5x annyit, mint itthon, amiből az itthoni kereseted 2-szeresét félre is tudod tenni, így rövid időn belül (3-5 év) tudsz annyit spórolni, hogy itthon már egy hitelt tudj felvenni, amit 10-20 éven belül vissza tudsz fizetni.

Mindenhol, ahol olcsóbbak a hitelek, ott drágább lett az ingatlan ára, mert több mindenki jut hozzá.

Magyarországon van jó néhány támogatás, hogy lakást szerezhess. Ezekre SZÜKSÉG VAN! mert enélkül nagyon nehéz.

- LTP: apu-anyu-párod-tiéd 3.5 évre ez már 1 misi extra. Ha csak 2en vagytok, akkor is fél misi, ha egyedül vagy, PNG lettél.

- Nagycsaládosok-nak a kedvezménye bizony segítség néhány embernek - bár a piaci árat nagyon megtolta, ezért sokkal több embernek átok és nehézség. Ha meg nem akarsz 3 gyereket, akkor PNG vagy ismét.

- Hitelek még egy hónapig olcsóbbak, aztán megnőnek. Ha nem most veszel lakást, megint bukod a Fidesz jótékonyságát és csak a romboló hatása marad, mert a hitelek támogatottságának lejártával nem fog csökkenni egyetlen ingatlan ára sem, azaz b/6

- Gyerek csinálás több szempontból is hasznos. Lehet abból jócskán állami támogatásokat kapni - ha van tesód és neki születik gyereke, akkor is kaphatsz 750-re adókedvezményt.

- Aztán még másik 4-5 lehetőség van, aminek ha utána jársz, kapsz egy diplomát, annyi tudásod lesz és ezekre a segíllyekre szűkség van tessa.

A probléma, hogy BÁRMILYEN TÁMOGATÁS ellenhatása megjelenik a piacon. Drágább lesz tőle a termék és nem azt fogja támogatni, akit céloz, hanem azt, aki eladja annak, akit céloz az adott támogatás. Jelen esetben az ingatlan ára emelkedik és nem nem lesz könnyebb hozzájutni az ingatlanhoz.

A legnagyobb gond ezzel, hogy azt HANGOZTATJA a fidesz, hogy tett érte valamit!!!!

De nem figyeli, nem veszi észre, hogy tulajdonképpen kényszer helyzetbe hozott sok mindenkit és nagyon sok rosszat tett ezzel, mert csak azt látja, hogy mennyien igénylik a CSOKot és ebből azt a valótlanságot szűrik le, hogy javult a helyzet és ők tehetnek róla. Holott romlott a helyzet. Drágább minden, mert megnőtt a kereslet és nehezebb hozzájutni.

Akinek nincsenek szülei, akik támogatják őket, azok MAGUKNAK TEREMTIK MEG azt, amit más megkap. És ezért ők erősebbek, de hátrányosabbak lesznek. Ez természetes.

És mivel többet kell tanulni, hogy jól fizető állásod legyen, kitolódik nagyon az életkor, mire lesz bármid, amire azt mondod, hogy na most már elkezdhetem azt az életet, amit a szüleim az én koromban 10 évvel ezelőtt elkezdtek. De rá is jöhetsz arra, hogy ez nem fog összejönni és adaptálódsz a modern viszonyokhoz.

Vidéken olcsóbbak a házak, mert nincs rendes meló sem. Aki nem bírja a nagyvárosi albérlet árakat fizetni, annak van lehetősége mérlegelni, hogy elköltözik egy olcsóbb helyre és ott keres megélhetést, vagy külföldre megy, vagy többed magával fog lakni, vagy homeless lesz, vagy olyan munkát keres, ahol kap szállást is, vagy feladja, vagy panaszkodik és nem csinál semmit, hogy jobb legyen neki. Rengeteg lehetőség van. Nem mindegyik olyan, amit bárki választana, de ezek lehetőségek. Ha nem látod egyiket sem, akkor kérdezz nyugodtan, mondunk megvalósítható lépéseket, aztán majd te választasz.

A fidesz-t nem tudod megváltoztatni. Egy ideig senki sem fogja tudni. Ezért ha arra vársz, hogy ők tegyenek helyetted valamit - várj.

Én már annyit dolgoztam, hogy bele betegedtem a munkába (3 sérv, 3 idegösszeomlás, 1 teljes kimerültség, ami után napokig többször eszméletemet vesztettem) mégis megyek tovább és hajtom a zsét, mert anélkül nincs kaja. Így meg, hogy kicsinálom magam munkában élet nincs :) de ezt én választottam. Megtehettem volna, hogy jól fizető állásom van - egyesek szerint (főleg gyk-s kommentelők szerint) - de én maradtam Magyarországon.

Neked is van választási lehetőséged. Csak kérdés, hogy akarsz-e teljes életformát váltani, vagy sem. Ebben a fidesz nem segít semmit.

*PNG = persona non-grata

2018. jún. 29. 12:17
 14/24 anonim ***** válasza:
34%

A szülőt elveszti valaki azt nem tartja senki sem szerencsésnek. Ellenben azt tartom szerencsésnek, ha ezáltal valaki vagyont örököl és nem pedig csak adósságot és terheket.

A szülőktől nem csak haláluk által lehet kapni vagyont, hanem életük közben is. Vannak SZERENCSÉSEK, akik kapnak is. És vannak, akik átlagosak, és nem jut nekik extra falat, amiért nem dolgoztak meg.

Nem kell félremagyarázni, ha valaki sajnáltatja magát, mert hátrányban van a többiekhez képest :)

2018. jún. 29. 12:20
 15/24 anonim ***** válasza:
47%

Hétköznapi, dolgozó emberként sehol a világon nem tudsz lakást venni hitel nélkül.

Attol fugg mit ertunk lakas alatt.

2 evnyi kulfoldi munkabol lakast tudtam venni, hitel nelkul. Videken, 20 evesen. Igen, nem fovaros, de lehetetlen csak annak van akinek a mamahotel kenyelmesebb.

Anyuci apuci mire meghal es orokolhetsz, többnyire te is tul vagy 50-en. Addig meg eggyesek a gyerekszobajukban kepzelik el az eletuket?

2018. jún. 29. 12:37
 16/24 anonim ***** válasza:
60%
Csináld úgy mint az átlagember bárhol a világon. Elmész dolgozni veszel fel hitelt és veszel a jövedelmedhez mérten megfelelő házat lakást.
2018. jún. 29. 13:03
 17/24 anonim ***** válasza:
20%

Veszel 40 év hitelből egy házat, aztán a tanácselnök vesz a cigányoknak meletted az adódból egy házat és rögtön nem ér egy vasat sem a tiéd.

"A Fidesz hogyan segített az elmúlt években abban, hogy az emberek lakhatását "

Kérdezz meg az 1 millió kilakoltatott közül bárkit!

2018. jún. 29. 13:11
 18/24 anonim ***** válasza:
60%
1 millió kilakoltatott, 5 millió éhező :DDDDDDDDDDDDD MIért nem mondtok nagyobb számokat?
2018. jún. 29. 13:16
 19/24 anonim ***** válasza:
58%
A maradék 4 milió meg külföldön. Esetleg közmunkás
2018. jún. 29. 13:30
 20/24 anonim ***** válasza:
60%
Azért ehez már pofa kell. Kilakoltatás . Hát ez a csunya fidesz nem segít. Devizshitelesek megsegítése. Ez a szemét fideszkormány a tisztességes adófizetők pénzét szórja. Miért nem volt több eszük az embereknek és vettek fel ésszerűen hitelt. Egyszer szegény kilakoltatottak máskor ostoba hitelfelvevők. Aszerint minősítitek őket épp milyen kérdés van feltéve. A kétszinűség netovábbja.
2018. jún. 29. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!