Ha Magyarországon lenne halálbüntetés mennyire lenne nehéz hóhért találni? Ha meghirdetnének egy ilyen állást tolonganának a jelentkezők, vagy lasszóval kéne fogni az embereket? Te jelentkeznél hóhérnak?
Én jelentkeznék. Szakmámból adódóan annyira ismerem az emberi testet hogy 1-1 pedofil és/vagy gyilkos haláltusáját napokig vagy legalább órákig el tudnám húzni.
Szerintem egy 2 éves OKJ bakóképzéssel lehetetlen lenne megtanulni pl karóba húzni hogy ne érjen létfontosságú szervet. Ahhoz legalább rezidensnek kell lenni.
Könnyen találnának, az is csak egy meló. A halálraítéltek nem tilosban parkoltak, hanem - legalábbis Magyarországon - minősített emberölést követtek el.
Azzal együtt nem vállalnám, nagy a pofám sokszor, de az utolsó pillanatban megsajnálnám a lúzert, akkor is, ha százszor rászolgált volna. Anya szülte őt is.
Biztos a korral jár, az ember elnézőbb, megértőbb lesz idővel, korábban nagyon halálbüntetés párti voltam. Legyen tényleges életfogyt, de akkor tényleg soha ne jöjjön ki.
Ítélet-végrehajtót belső körből választanának, és 1000-ből jó ha 1 lenne alkalmas.
Arról nem beszélve, hogy ez csak külön feladat lenne számára, attól függetlenül ugyanúgy végezné az addigi feladatát, BV dolgozó.
Azt a évi 3-4 akasztást meg simán kibírná :) , bár lehet, hogy első pár évben több lenne a munkája, de aztán beállna mint a '70-'80-s évekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!