Mivel lehetne javítani a polgárok életminőségén?
Egy dologgal biztos: Minél jobb oktatással.
Mivel az gazdaságot is erősít és az emberi elméket is fejleszti együttműködésre (jobb esetben).
"Egy dologgal biztos: Minél jobb oktatással."
Csak tudod ez nem a fidesztől függ, hanem a tanároktól! A kis kockásinges tüntetőktől! Azoknak mond ezt!
Lehet lepontozni, de szerintem az ország a fejlődés útján van. De nem könnyű visszajönni a béka feneke alól.
Most persze a Fidesz se tökéletes.
Egyetértek, hogy az oktatással és azzal, hogy ehhez a tanárokat kell megváltoztatni. De nézzük mi is a probléma: én anno gondolkodtam, hogy tanárnak menjek, szívesen csináltam volna és szerintem tehetségem is lenne hozzá. Végül máshogy döntöttem.
Miért? Tanárként 5-6 év tanulás után 200 alatti nettót kaptam volna. Mentem helyette informatikusnak, 3 év alatt végeztem. 1 év munkaviszony után többet kerestem, mint anyám tanárként 30 év tapasztalattal, mestervizsgával...
A ismerőseim, akik tanárnak készültek többségében pályát váltottak időközben. Csúnya ezt mondani, de többségében az maradt akinek semmi ambíciója nincs.
Na ezért olyan az egész, amilyen. Ha pedig tanárként azt mondja valaki, hogy keresek valami motívációt, akkor a kockás ingezős tömeggel találja szembe magát, ami megint demotivál...
Ergo: igen, a mindenkori kormány tudna változtatni.
És igen: ebből még hatalmas gondok lesznek...
"Egyetértek, hogy az oktatással és azzal, hogy ehhez a tanárokat kell megváltoztatni"
nehogy már felnőtt embereket kelljen megváltoztatnunk! Elméletileg ők a társadalom krémje, ők a lediplomázott értelmiségi rétek! Ha ők erre képesek, akkor min csodálkozunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!