Miért nem lépünk ki az EU-ból?
A kérdés nem provokáció!
Megfigyeltem, hogy az emberek nagyon elutasítóak ennek irányában. Pedig ha nem akarjuk hagyjni, hogy Brüsszel diktáljon nekünk, akkor miért ne?
Végülis a britek is kiléptek. Csak megvolt a jó okuk rá nem?
Komoly válaszokat kérek!
Akik a kilépésre voksolnának vagy a kilépést szorgalmazzák azoknak egyszerűen lövésük sincs a gazdaságról.
Svájc például nem EU-tag. De rengeteg megállapodása van az EU-val, egyszerűen nem hivatalos tagok, pont úgy, mint Norvégia. És még Svájc sem mert anno nagyon ellentmondani az EU-nak amikor a kelet-európai kvótákat bevezették, ott is egyezkedtek az EU-val, mert az EU egyszerűen belengette a svájciaknak a vámmentesség megszüntetését, ezt viszont már Svájc sem merte bevállalni, mert a teljes külkereskedelmük vámeljárás alá esne, hisz Liechtenstein kivételével minden szomszédjuk EU-tag.
Ha Magyarország kilépne az unióból, az garantáltan bedöntené a gazdaságot. Tulajdonképpen az EU tartja lélegeztetőgépen Magyarországot, mert amit mi adók formájában befizetünk, az kb egy az egyben megy a politikusok és csatlósaik zsebébe, az EU meg támogatásokat ad, hogy ne menjen csődbe az ország. Az EU nélkül már rég beállt volna az államcsőd, és jóval erősebb lenne a diktatúra.
Nem tudom megérteni az olyan idiótákat, akik szerint remek ötlet Európa kellős közepén szépen elszigetelődni, körbevéve EU-s meg EU-ba belépni akaró országokkal. Szép kis tündérmese, hogy ha kilépnénk az EU-ból akkor semleges országként beállna a svájci jólét....aki ezt hiszi, az egyszerűen ostoba és az alap gazdasági összefüggésekkel sincs tisztában.
“Megfigyeltem, hogy az emberek nagyon elutasítóak ennek irányában. Pedig ha nem akarjuk hagyjni, hogy Brüsszel diktáljon nekünk, akkor miért ne?“
Akkor adok neked egy másfajta választ is kérdező.
Ami nekem lejön a kérdésedből, meg itt sok hozzászólóéból is, hogy egyáltalán nem vagytok tájékozottak az uniót illetően.
Vagy ami van, az is ilyen m1 szintű egyoldalú elfogultság.
Hogy eu=bürokrácia, és kell a francnak.
Tudom, hogy izomból le leszek pontozva, de baromira érdekelne, hogy itt hányan tájékozódnak az uniós kérdésekben, uniós forrásból?
Gondolom nem tévedek nagyot, hogy kb senki.
Akkor mégis mi alapján alakítjátok ki a realitásra törekvő véleményeteket?
Hogy a kormány emberei rendszeresen nagyokat sóhajtoznak a kamerába, és azt mondják, már megint az unió ezt akarja meg azt?
Az unió se nem egy jótékonysági szervezet, se nem egy zsarnoki szervezet. Ezeket a nézőpontokat el kellene felejteni.
Nagyon leegyszerűsítve, egy pozitív szándékú törekvés, hogy az európai országok fejlődjenek.
Ezen belül persze mindenkinek megvan a maga álláspontja és különféle szándékai is.
Természetesen nem kell mindent elfogadni amit az unió mondd, de azért az is erős, hogy csak az állandó kritizálás megy a kormánypárti sajtóban.
Az egész kommunikáció arra épül, hogy jaj a csúnya eu.
Ezeket a hangokat folyamatosan erősíteni kell, hogy fenntartsák annak a látszatát, a kormány mennyire küzdd értünk és elmaszatolják a saját felelősségüket minden más jogosan számonkérhető életterületen.
Amíg ezt az ellenségképet sikerül fenntartani, addig gyakorlatilag nyerő pozícióban vannak a politikusaink.
Az egyszerű ember meg felül erre a vonatra és néhányan komolyan beveszik meg szalykózzák, ezt a lépjünk ki az unióból dolgot.
A többség viszont belátja, hogy ez hülyeség, ezért nem szorgalmazza ezt valójában.
Nyugodt lehetsz, ha elegen lennének a kilépéspártiak, már nem lennénk benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!