Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi fog történni a sok panellak...

Mi fog történni a sok panellakóval?

Figyelt kérdés

A panel házakat az 1970-es években építették fel, 50 év garanciával, hiszen a technologia ezt engedte meg (Korrozió védelem teljes hiánya, borzalmas hegesztés minöség, az acél folyamatosan érintkezik vízzel, mert a beton felszívja azt).

Mit fog tenni majd a kormány, amikor majd a panelházakat sorra statikailag lakhatatlanná minösítik és elkezdődnek a kilakóltatások?

2018. jún. 17. 13:33
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
15%

1.A panelek magánlakások. A kormánynak semmi köze hozzájuk. Akkor, ha meg kijelölik hoyg mit kellene rajtuk csinálni, akkor meg az a felháborodás oka.

2. már több mint 1 évtizede ad pénzt az aktuális kormányzat a panellakásokban élőknek korszerűsítésre, szigetelésre, nyílászáró cserére. Nem keveset. Miközben a családi házakban élők ezeket a lehetőségeket nem vehetik igénybe, pedig ugyanúgy a saját házukról, lakásukról van szó, ami szintén lehet annyi idős és szintén vásárolhatták valamikor az államtól.

3. már jó régóta próbálkoznak azzal a kormányon levők - nem csak a mostani, a korábbi kormány szakemberei is, hogy elmondják, nem biztos, hogy a paneleket ilyen pénzekkel kellene támogatni. Mert sokba kerül sé csak bizonyos időre jelent megoldást vagy javulást. de aki meg merte pendíteni ezt a témát azt pont a panelben élők küldték el melegebb éghajlatra

4. 2 évvel ezelőtt Lázár János dobta be azt az ötletet, véleményt a médiába, hoyg nem kellene már az államnak támogatnia a panelek korszerűsítését, hanem el kellene gondolkodni azon, hogy ezen panellakások helyett mást építeni helyettük. Nem az állam, hanem állami segítséggel. Mert ha az állam épít a panel helyett egy másik házat a lakóknak, akkor az értéktelenedő lakásuk helyett adott nekik egy másikat, miközben a lakók a lakásukat addig használták. Másoknak meg nem tud az állam így, ingyen lakást építeni, akiknek meg nem is volt lakásuk.

Akkor pontosan felőletek zúdult össztűz Lázárra a javaslata, elgondolása miatt. felőletek, akik most mindenben a kormánytól várjátok a csodát. Nem kellett volna lehurrogni, hanem támogatni kellett volna, hogy a kormányzat is tényleg fontolóra vegye. de ami akkor a médiában ment az pont arról győzte meg a kormányon levőket, hogy a panelben lakók sem támogatják. Akkor meg minek?

2018. nov. 10. 11:37
 22/25 anonim ***** válasza:
77%

"mert 50 évi elhanyagoltság, semmittevés után eladták... nem egyszerű a képlet."

Várj! Töredék az amiről te beszélsz. A panelek nagy többsége OTP-s lakás volt, újba költöztek a tulajdonosok. Miért nem tartották karban az elmúlt 40-50 év alatt.

2018. nov. 10. 14:27
 23/25 anonim ***** válasza:
77%

"A panelek magánlakások. A kormánynak semmi köze hozzájuk."

és

"Magántulajdonban lévő épületekről van szó! Miért is kellene az államnak (pályázatokon és hiteleken túl) bármit is tenni ezekért az épületekért?"

Ez mind így van. Én sem állítottam hogy tenni kellene. De ismerek panel lakókat és olyan befektetőket is akik panelt vásároltak hogy kiadják. Tőlük hallottam hogy arra számítanak hogy majd kisegíti őket az állam ha baj lesz. Mert hogy a devizahiteleseket is kisegítette. Csak ezt elfelejtettem leírni.

Saját döntésük volt hogy panelt vesznek. Mint ahogy a hitelt felvevőknek is a saját döntésük volt hogy hitelt vesznek fel.

"Akkor pontosan felőletek zúdult össztűz Lázárra a javaslata, elgondolása miatt. "

Felőlünk? Kik felől? Keversz valakivel, azaz valakikkel. De ha gondod van konkrét csoporttal, vagy egy bizonyos emberrel, írd le nyugodtan, de koránt sem biztos, hogy én azonos vagyok velük.

2018. nov. 10. 15:32
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

"Tőlük hallottam hogy arra számítanak hogy majd kisegíti őket az állam ha baj lesz. Mert hogy a devizahiteleseket is kisegítette"

Nem tartom normális hozzáállásnak. Se kormány se állampolgár oldalról.

2018. nov. 10. 15:48
 25/25 anonim ***** válasza:
35%

Magyaráztam mit értek "tőletek" alatt.

ha nem vagy benne, akkor bocs, visszavonom.

2018. nov. 10. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!