Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokaknak mi volt a problémája...

Sokaknak mi volt a problémája azzal a kezdeményezéssel, hogy bontsák le a paneleket?

Figyelt kérdés

Akinek van egy cseppnyi szépérzete, az lebontatná ezeket a borzalmakat.

Nem csak azaz egyetlen érv ellenük,hogy rondák, hanem az is, hogy nem felelnek meg a 21. század követelményeinek.

Nem lett beletervezve a klímaberendezés,ezért az utólag beépített készülékek külső doboza sem szép látvány.Mennyivel olcsóbb lenne a lakóknak,ha lenne központi klíma.

Aztán, nincs alatta mélygarázs, sem mellette elég parkoló.Manapság az automobil elég szükséges emellett a roppant pontos és színvonalas tömegközlekedés mellett, vidéken ez többszörösen igaz.

De, ha az állam észnél lenne, akkor az önkormányzatok elkezdenék megvásárolni őket, aztán, ha kiürül egy tömb, akkor mehet a daru.

2018. jún. 17. 10:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%
A panelépületek között is van különbség, és akad más megoldás is, nemcsak a lerombolás. Életemben nem laktam ilyen 10 emeletes betonkaptárban, nem is akarok, mert belebolondulnék, de sokan vannak, akiknek tartósan vagy átmenetileg csak ez a lehetőségük van, és akadnak olyanok is, akik szeretnek ilyenben élni. Láttam rá ötletes megoldásokat, hogyan lehet esztétikusabbá tenni, van felújítási program is, nem gondolom, hogy kizárólag a földig lerombolás a megoldás. Egyébként a betondzsungel, óriási tömbházakból álló lakótelep nem hungarikum, nyugaton is léteznek ilyenek számos nagyvárosban. Külsőre persze többnyire esztétikusabbak, de nem hiszem, hogy életérzésben akkora különbség lenne.
2018. jún. 17. 12:13
 12/21 anonim ***** válasza:
92%

Ritka ostoba vagy kérdező.

Panelház mindenhol van a világon, az hogy "ronda" az szubjektív dolog.

Hova költöztetnéd a panelben élő mintegy 2 millió embert? Lefogadom, hogy sosem éltél panelben. Azoknak, akik a panel adatott meg, sokszor hatalmas élet színvonal növekedéssel is társult, mert ott volt sokaknak először fürdőszoba és wc és nem közösen használta mindenki.

2018. jún. 17. 12:35
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Menj Romániába és Bulgáriába és nézz körül, milyen panelházak vannak ott, visszatérvén már értékelni fogod az itthon felépítetteket.
2018. jún. 17. 12:36
 14/21 anonim ***** válasza:
Én itt adtam fel... "Ötletek"<?> vannak, gondolkodás nélkül. Mo. fejlődik... Visszafelé.
2018. jún. 17. 12:47
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Életem legocsmányabb panelházát Szófiában láttam, amik mind sötétszürke ocsmány betonházak. Itthon legalább valamennyire odafigyeltek a kinézetre és van legalább panelprogram, persze tudom a fanyalgóknak semmi sem jó soha.
2018. jún. 17. 15:31
 16/21 anonim ***** válasza:
Számtalan kezdeményezést tesznek olyanok, akiknek fogalmuk sincs a valóságról, de erőszakosan hangoztatják kivitelezhetetlen elképzeléseiket. A fontossági sorrend, a megvalósítási feltételek náluk nem szempont, hiszen kedvenc álmukat nem hatják végre MÁSOK.
2018. jún. 17. 16:45
 17/21 Dave092 ***** válasza:
Mondjuk én ilyenről nem hallottam, hogy le akarnák bontani, csak a legfelső két szintet. De azon tök látszik, hogy kéne valami nagyobb projekt amiből lehet a pénzeket zsebbe kotorni annak a pár embernek. Értelme nincsen sok. Na de ha mégis felröppent volna a teljes bontás azért ilyet leírni, hogy rondák: Tudod mi a ronda? Szarban húgyban az utcán fetrengő hajléktalanok ezrei akik a bontások miatt kerülne oda az amúgy is szép lassan bedőlő ingatlanpiac miatt...A klímáról meg annyit, hogy egy már lehőszigetelt panelben ésszel használva az árnyékolókat nincs szükség rájuk. Az plusz kényelmi eszköz, ha meg kirakja a kültéri egységet, na bummm, kit zavar 3-30 méter magasban? Az új építésű épületek 98%-a is építészetileg egy nagy nulla azzal az ízléstelen átvett mediterrán stílussal megfűszerezve. Közben energetikailag meg a jelenlegi követelmények szerint lehőszigetelik és annyiban ki is merült a XXI. századnak megfelelés. Pedig ez koránt sem így van. Már rég nem ezen a szinten kéne tartani a XXI században új építéseknél...:)
2018. jún. 17. 20:17
 18/21 anonim ***** válasza:
Időközben kiondoltam valamit. Úgy lehetne megvalósitani, hogy: az egyén leadja a 10 emeleti lakását az államnak, az állam ad neki csirkét, disznót, lút, nemezsátort, majd engedi, hogy gazdálkodhasson valahol Mo.-n addig, amig az új ház/lakás el nem készül. Mit nyerünk? Ismét a régi hagyományokat követhetjük, a föld hasznositva lesz. Hátrány: mivel a bor-, páleszfőzés is mégjobban engedélyezve lenne, az eü+szocintézményeknek pluszmunkát...
2018. jún. 18. 07:58
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, gondolom majd te veszel egy újépítésű házban lakásokat minden egyes panelben lakó számára. Majd amikor vásárolod számukra a lakásokat, kérlek figyelj arra, hogy sok panelben kis helyi közösségek, jó ismeretségek alakultak ki, őket ne szakísd szét.
2018. jún. 18. 09:22
 20/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, ezt ugye csak viccnek szántad? Azért kéne lebontani, mert szerinted csúnyák? Milyen követelményekre gondolsz? Kit zavar több emelet magasan a klíma? Hova költöztetnéd az embereket akik ott élnek? Ne adj ötleteket a fideszes agyhalottaknak. Még a végén elkezdik őket lebontani.
2018. jún. 18. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!