Szegények! Mit esztek? Illetve mit dolgoztok?
Gyakran hallom a baloldali médiából, hogy magyarok milliói éheznek, nincs pénzük még kenyérre se.
Hogy csináljátok?
Olyan írjon, aki valóban így él, random balázska féle fantáziák nem érdekelnek.
Balázska, mondtam, hogy nem érdekel a hülyeséged, erre már az első válaszban lehazudod a csillagos eget.
Én pont 40bezret szoktam magamra költeni.
Ebben van hús, hal, rizs, gyümölcs.
Nekem azt mondta pár éve egy katonatiszt, akinek szinte az összes fizuját elviszi a lakáshitel, hogy ő nagyon szegény. Kizárólag pulykapárizsin meg kekszlevesen él.
Gondolj bele kekszlevesen. Amikor érdeklődtem hogyan lehet ilyen moslékot megenni. Azt mondta nem is bírná ki, ha nem inna bort hozzá
Nem tudom... Szerintem én szegénynek számítok, mivel 49 000 Ft az összes havi "keresetem" (rokkantsági). Ha néha összejön a közmunka nagy nehezen, mint most is nyáron, akkor évi 150 000 forinttal többől gazdálkodhatok összesen. Olyan még soha nem volt, hogy másik évszakban összejött volna. Szóval így mondhatjuk, ha ezt hozzáadjuk, hogy havi 62 000 forintom van körülbelül.
A szomszéd engedi, hogy használjam a wifit egyébként, mielőtt valaki ezt szóvá tenné...
A rezsi, az havi 30 000 Ft körül van, mindennel együtt.
Szóval maradt 32 000 forintom, ebből le jön egy ezres a macskám kajájára (concept for life indoor, évente egyszer nagy mennyiségben rendelve, havi bontásban 1 ezres), alomra még egy ezres elmegy havonta.
30 000-nél tartunk.
Ebből kell ugye az ételt és a tisztálkodást + ruhászkodást megoldani egy hónapig. (Illetve wc papír, ilyenek)
A tisztálkodást szappannal oldom meg, ez csupán 200 Ft és pont egy hónapig jó napi zuhanyzás/fürdés mellett.
Hajmosás. Samponból nagyobb kiszerelést szoktam vásárolni, havira lebontva erre sem költök 200 forintnál sokkal többet.
Wc papír havi 400.
Fogkrém havi 200~.
Maradt 29 000 forintuk.
Ezt általában már ételre szoktam fordítani és pont jól ki is jövök, persze nem azt mondom, hogy nem ennék többet/jobbat ha tehetném.
Általában nagymennyiségű krumpli, rizs és bab teszi ki az étrendemet.
De nincsen ezzel semmi baj.
A baj akkor van, ha nincs egész évben semmilyen munka számomra, és összesen a havi 49 000-ből kell gazdálkodni, vagy ha (mint most is sajnos) valami új ruha kell.
Normalis télen is hlrdható cipőt nem vesz az ember 10 000 alatt, de az is olyan, hogy jövőre már nem biztos, hogy tudom használni, tönkre megy.
Szóval ebben a hónapban 19 000 marad kajára majd 12.-től kb. Nov. 12.-ig.
Biztosan vannak nálam szegényebbek is, de azok már tényleg nem valószínű, hogy ide írjanak.
Persze vannak még egyenként nagyon aprónak tűnő kiadások amiket nem említettem, de persze azok is összeadva elvisznek egy nem is olyan elhanaagolható összeget.
Ilyen pl. az elemes borotva, amivel a borotválkozást megoldom, azért váltottam erre mert olcsóbb mint a penge + hab.
Viszont ez sem egy csúcsminőség, kb. 10-12 havonta újat kell venni mert elromlik.
Ez az egyik legolcsóbb, de 7500 Ft.
Meg vannak még ilyen hasonló hülyeségek amik miatt havi szintán 1-2 ezressel kevesebb jut a fentebb írtnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!