A Botka féle "fizessenek a gazdagok" ha megvalósulna, lehet hogy a középosztály és a szegények adóztatását is magában fogja hordozni?
Nagyon ismerős nekem ez a szöveg, egész pontosan Bajnai hirdette ugyanezt.
Bajnai örökre véget vetett politikusi karrierjének, amikor a legszegényebbekre is kivetette az ingatlanadót. Magyar sajátosság ugyanis, hogy a legszegényebbek tömegei élnek nagy házakban, amelyet az előző rendszerben "kalákában" építettek fel. Egészen biztosan volt ebben ingatlan spekuláció is: " jól adóztassuk meg mindenki ingatlanját, hogy aztán a legszegényebbek feje fölül elvigyük a lakását".
Emlékezzünk, Bajnai is először csak a nagyon gazdagokra akart luxusadót kivetni, de aztán ebből váltott át arra, hogy a legszegényebbekre is kivesse az ingatlanadót.
Pont azt akarja ezzel felszámolni akit mertek baloldalinak nevezni a Gyurcsany félék, és ami a Bajnai kabinetet jellemezte.(bár az más dolog). Valóban baloldali politikára törekszik.
Bár a szlogen az szar szerintem.
Nem kell bízod benne ez egy szabad ország. Viszont az biztos hogy megértette hogy ezt fel kell számolni mert ez okozta a vesztüket. Ő ez első aki ezt nyíltan kimondta. És ez sokat számít. Ettől függetlenül az én szavazatom annál sztem becsesebb lesz hogy rá adjam.
Ui:
Kit izgat hogy miylen órája van? Ez egy politikai kérdés? Semmi köze a témához. Eleget röhögök amikor Puzsér majd felrobban ettől meg ezzel foglalkozik a sajtó.
"Miért hinnék neki, hogy ő nem ugyanazt fogja csinálni, mint a Bajnai? Hisz Botka annak az MSZP-nek ugyanúgy tagja volt és feltehetőleg ő is tudott róla, mi ment ott."
Tagja volt, sőt meg is választották, mint polgármestert, szerintem azért nem volt olyan prominens tagja és csak azóta eltelt 8 év Más emberek és más a gazdasági helyzet is.
"Magyar sajátosság ugyanis, hogy a legszegényebbek tömegei élnek nagy házakban, amelyet az előző rendszerben "kalákában" építettek fel. "
Hát azért megnézném egy szegénynek hol van 100 milliós vagyona.
Amúgy pont arra irányul ez a program, hogy az alacsony jövedelműek adóterheit csökkentsék.
"Mellesleg Botka a rolex órájával meg a 25 milliós autójával, maldív-szigeteki nyaralásával stb. nyugodtan beállhat a milliárdos baloldali vezetők sorába"
Hát arról most nem tehet, hogy a felesége is sikeres, illetve a családi adókedvezmény miatt a fizetése növekedett.
"Nekem vannak olyan ismerőseim személy szerint, akiknek van néhány megörökölt jó környéki ingatlanjuk, de ez mindenük, nem keresnek jól."
Érnek azok 50 millió forintot?
Nem tudom, nem értek hozzá.
Csak abból gondolom, hogy sokat érnek, mert a II. kerületben vannak, ahol úgy tudom nagyon magasak az ingatlanárak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!