Miért nincs igazi, széleskörű állami lakásépítési program?
# 10
68-as születésű vagyok szóval akkor még gyerek, de én nem így emlékszem, pedig egyszerű "paraszti" családunk volt egy maroknyi kertecskével, szüleim gyárimunkások, semmi protekció :)
6
Nem kapott mindenki tanácsi lakást, csak azok, akiknek az egy főre jutója nagyon alacsony volt. A 70-80-as években talán ezer ft? Egy tanár-mérnök meg keresett 3-4 ezret. Diplomás házaspárok éltek 1-2 gyerekkel a szüleik lakásában addig, amig a szövetkezeti lakásuk föl nem épült, 6-8 évig.
Mikor lehetett megvenni a tanácsi lakást? csak a rendszerváltás után, mert előtte nem.
A fiataloknak nem a családalapítás miatt "kéne" az önálló lakás, hanem a bulizás, az "önmegvalósítás" miatt. Vagy kiadásra, mint amire már most is használják, akik megörökölték.
A Fidesz közeli pénzemberek felvásárolják nagy tételben a használt és pláne az új lakásokat, majd jópénzért kiadják a lakosságnak. (Mégis melyik 30 évesnek van 50-60 milliója egy újépítésű 70+ négyzetméteres lakásra, ahova majd vállal gyereket? Pörög az új lakások piaca, ők maguk pörgetik, nem a nép)
Még egy módja, hogy megsarcolják az embereket.
"50-60 milliója egy újépítésű 70+ négyzetméteres lakás"
Ki kellene lépni a burokból, Bp. nem egyenlő Magyarországgal. És máris nem 50 millió egy új építésű 70m2 lakás.
Ugyanez igaz az ellenzéki választási buktára! Lennénk még potenciális szavazók Vecsésen túl is.
Mérnökként vidéken elég nehéz normális állást találni, ingázni pedig nem vagyok hajlandó a magyar közlekedési hálózat mellett.
Én lennék a legboldogabb, hha a magyar vidék legalább kicsit hasonlítana Ny-i országokéhoz. Vidéken jelenleg zömmel összeszerelő üzemek működnek. Az összes vállakat, akinek van Pesten irodája a színvonalasabb munkaerejét (és ezzel a feladatokat is) oda gyűjti. Nagy vidéki egyetemi városok is több lépéssel el vannak maradva a munkahelyek tekintetében Pesttől. (Feladatok színvonala, kollégák értelmi képességei, fizetés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!