Ha axiómának vesszük, hogy a szavazók fele alanyi jogon a Fideszé, akkor igen, csak összefogva van esély. Én ebben nem hiszek. Szerintem akinek épkézláb programja van, annak el kell indulnia, kampányolnia kell és nem azzal foglalkoznia, hogy kinek kéne visszalépnie, és ha jobbat nyújt, mint a Fidesz jelöltje, akkor nyerni fog. Ez lenne a szavazás lényege. Nem hiszem, hogy megoldhatatlan feladat, elég csak megnézni egy átlagos fideszes egyéni jelöltet, mennyire tahó prolik.
2018. jún. 8. 18:05
12/15 A kérdező kommentje:
"Mivel kiiktatták a 2. forduló, így már nincs esély esetleges visszalépésre az 1. forduló után, mint megvolt régen" milyen visszalepesröl beszelsz, a regi valaszatsi rednszerben, akkor volt masodik fordulo, ha egyik jelölt sem erte el az 50%-ot az egyeni körzetben, ebben az esetben automatikusan az elsö kettö ket jelölt jutott tovabb a masodik forduloban, tehat nem kellet senkinek visszalep i senki javaea, az egesz automatikusan ment.
2018. jún. 8. 18:34
13/15 anonim válasza:
Mivel végülis megfontolt embernek tűnt ciklusa előtt és alatt, azt gondolom, hogy Ő is felfogná ma azt a helyzetet amit Heller Ágnes és vonakodva is de talán ugyanarra buzdítana mint ő.
2018. jún. 8. 18:37
14/15 anonim válasza:
Szerintem ne röltesd, a végén megfájdul a fejed. Tessék, kimásolom neked szó szerint, próbáld értelmezni:
"Második szavazási fordulót az elsőt követő 14. napon kellett tartani azokban a kerületekben, ahol nem dőlt el az egyéni mandátumok sorsa. Amennyiben a részvétel az első fordulóban nem érte el az 50%-ot, akkor a listás szavazást is meg kellett ismételni. Ha az első forduló érvényes volt, de eredménytelen, a három legtöbb szavazatot kapott jelölt, illetve mindazok, akik legalább 15%-nyi szavazatot szereztek, indulhattak a második fordulóban; ekkor az érvényességhez 25%-ot meghaladó részvétel, az eredményességhez pedig relatív többség is elegendő volt. A második fordulóban a pártok a szavazás napján reggel hat óráig írásban jelezhették, ha jelöltjüket visszaléptették."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!