Egyre inkább kacsintgatok a kereszténység felé, mióta a Nyugat ennyire károsan liberális. Ti is így vagytok ezzel?
Azt veszem észre magamon, hogy minél többet látom, hogy milyen a mai Nyugat-Európa, és milyenek az egyes, elsősorban 1980 óta született balliberális amerikai fiatalok, pl. az SJW-k, a Metoo-mozgalom tagjai, és a harmadik és negyedik hullámú feministák, úgy egyre szimpatikusabb számomra a keresztény vallás, egyre inkább vallásosnak érzem magam, mert még mindig szimpatikusabb eszme, mint amiben a nyugati liberálisok hisznek. Amikor hallgatom egy pap beszédét, békét és rendet érzek, amikor meg nyugati hipszterek és fiatal politikai aktivisták ordítozását, csak káoszt és idegességet.
Egyre gyakrabban járok a templomba, és olvasom a Bibliát, hallgatok egyházi rádiókat.
Elsősorban a katolikus és az ortodox egyházat tartom elfogadhatónak, de a konzervatívabb protestánsokkal pl. a reformátusokkal sincs bajom (magam is katolikus vagyok).
Az amerikai neoprotestánsoktól pl. Hit Gyülekezete, Jehovai tanúi, az Isten mentsen meg!
Van itt valaki aki hasonló cipőben jár? Régen nem volt annyira vallásos, de most a vallás támaszt és értékeket ad neki ebben az egyre zűrzavarosabb világban?
28-as: 25-ös vagyok!
Kisebb-nagyobb nézeteltérések miatt nem balhézok,de azért van egy határ amitől már megmondom a magamét az illetőnek. Gondolok itt arra amikor azzal cseszegetik az embert,hogy nem ismeri el a 70 féle nemi identitás létezését(honnan a tökömből jött ez a szám egyébként tudja valaki ?) vagy szexista amiért előre engedi a nőket az ajtóban. Vagy éppen amikor azzal fenyeget a bolondja,hogy a pokolban égek meg ha nem változtatok az életstílusomon. Na ezek a lények is éppúgy kiakasztanak mint a szélsőséges liberálisok.
Csak ezek az emberek többynire a neten ugatnak és élőben mélyen hallgatnak ezért nem sűrűn futok össze egyik ,,értelmiségi" csoporttal sem.
De ja igaz libsinek túl jobboldali vagyok,szélsőjobbosoknak meg túl libsi ez van így élek én :)
30#
"Szeretnélek megnyugtatni hogy ettől függetlenül megmarad akkor is ha visszaállíthatatlanul törlésre kerül is. "
Most miért kell még értetlennek is lenni. Nem marad meg. Pont. Üdvözöllek a digitális világban, amihez úgy látszik szintén nem sokat konyítasz.
De így már értem, miért köszönted meg ezt.
"Hatalmas tanács volt...egy áldás vagy haver."
31#
"de azért van egy határ amitől már megmondom a magamét az illetőnek"
Ez jó van így. Mindenkinél van határ. Nézd a budhistákat, annyira felhúzták őked a rohingják, hogy most éppen gyakják őket.( ne kezdje el senki, hogy " és akkor szerinted ezt kell csinálni" "meg hogy ha veled csinálnák, akkor mi lenne" stb. Több összetevős az, ami ott folyik, de a rohingják erőszaktevő bűnöző életmódot folytató iszlám hívők. Nem tartom ide helyesnek leírni a muszlim szót. )
"Na ezek a lények is éppúgy kiakasztanak mint a szélsőséges liberálisok."
A csapatban, csordában élő állatok között a másság, a különbözőség, "szélsőség" jutalma a kiközösítés, vagy a halál.
Az ember is "csapatban" élő állat. Ez van.
De természetesen értem mit mondasz, és én is úgy érzem, hogy bőven túl vannak lihegve is, és valóban "tolva" is a dolgok.
"Gondolok itt arra amikor azzal cseszegetik az embert,hogy nem ismeri el a 70 féle nemi identitás létezését(honnan a tökömből jött ez a szám egyébként tudja valaki ?"
Na várjál...várjál már(!)....most tanulok valamit ! A hülyeségről.:)
Ez, mi ezez?? Még nem hallottam. Hol olvastad? Tudni akarok...:)
"De ja igaz libsinek túl jobboldali vagyok,szélsőjobbosoknak meg túl libsi ez van így élek én :)"
Rá se ránts! Majd elmúlik...:)
De most komolyan, nekem nem fáj, és gondolom te sem vagy mazohista - mondjuk nekem az se fájna :) csak neked, de neked meg örömöt okozna, ha az lennél :) ) - így aztán nincs baj, mert gondolom neked sem fáj.
Tökéletes állapotot megközelítő helyzet. :)
Szóvalmi ez a 70 nemi identitás őrület?
Miért nem olvasod a kérdést? Ott írta, hogy Isten mentse meg őt a szektátoktól. Egyébként meg is értem, Németh Sanyi se tudja, hogy mikor hova táncoljon. Régen vérbeli SZDSZ-s, még imakommandókat is szervezett szavazásokkor, most vérbeli fedeszes lett hirtelen. Nevetséges...
Nem szerencsére.
Elég volt a valláskárosult hülyékből, a szélsőliberális elmebetegekből.
A szektának van egy jól meghatározott deffiniciója, üsd fel akár az MTA Idegen szavak szótára című könyvét. Az IQ-t meg ne emlegesd, mert történetesen én tisztában vagyok a saját IQ szintemmel, de az írásod alapján a tiéd alulról súrolja az emlegetett 70-et.
A hitgyüli mind társadalmi oldalról, mind teológiai szempontok alapján szekta. Ez van. Hasonlóan, mint a jehovások, helyesen és okosan akarja kerülni a kedves kérdező mind két felekezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!