Egyre inkább kacsintgatok a kereszténység felé, mióta a Nyugat ennyire károsan liberális. Ti is így vagytok ezzel?
Azt veszem észre magamon, hogy minél többet látom, hogy milyen a mai Nyugat-Európa, és milyenek az egyes, elsősorban 1980 óta született balliberális amerikai fiatalok, pl. az SJW-k, a Metoo-mozgalom tagjai, és a harmadik és negyedik hullámú feministák, úgy egyre szimpatikusabb számomra a keresztény vallás, egyre inkább vallásosnak érzem magam, mert még mindig szimpatikusabb eszme, mint amiben a nyugati liberálisok hisznek. Amikor hallgatom egy pap beszédét, békét és rendet érzek, amikor meg nyugati hipszterek és fiatal politikai aktivisták ordítozását, csak káoszt és idegességet.
Egyre gyakrabban járok a templomba, és olvasom a Bibliát, hallgatok egyházi rádiókat.
Elsősorban a katolikus és az ortodox egyházat tartom elfogadhatónak, de a konzervatívabb protestánsokkal pl. a reformátusokkal sincs bajom (magam is katolikus vagyok).
Az amerikai neoprotestánsoktól pl. Hit Gyülekezete, Jehovai tanúi, az Isten mentsen meg!
Van itt valaki aki hasonló cipőben jár? Régen nem volt annyira vallásos, de most a vallás támaszt és értékeket ad neki ebben az egyre zűrzavarosabb világban?
Te figyi, am azt az inkvizíciós kérdést nem te írtad ki? :D
Csak mert passzol a mentalitásod azzal a kérdezővel eléggé
Engem mind a szélső-liberalizmus mind a vallás hidegen hagy,amíg azt nem látom hogy valamelyiket erőltetve akarják terjeszteni.
Normális liberálisokat és normális vallásos embereket egyaránt ismerek,a világon semmi gond nincs velük. Viszont a szélsőséges liberálisokba és a vallási fanatikusokban közös,hogy bűntudatot akarnak kelteni az emberekben(a libsik azzal,hogy nem elég elfogadóak a vallás károsultak meg azzal,hogy nem élnek istennek tetsző életet).
"Én keresztény vagyok, és a Fidesz hatására kezdek egyre jobban kiábrándulni a vallásból."
Csak jó valamire a Fidesz is. Ha másra nem, hát tanulópénznek.
Kérdező!
Hallgasd meg egy lelkipásztor igehirdetését is! Sőt nem is csak egy lelkipásztort hanem többet is hallgass meg!
3# Kezdődik már..!
4# Bevallom...erről lemaradtam.
5# Jó fej lehet a kis öreg, addig húzta amíg bírta. :)
7# Sorosnak még a szottyadt golyója sem látszik ki a se©©edből, úgy telibevart téged. De a te dolgod...
11# oké pszichó...toljad csak
12# Tudsz te, ha egy kicsit odafigyelsz... :) Mondjuk csak odáig sikerült figyelni, hogy két rosz közűl a jobbikat választottad. Az igaz, hogy egy "világegyetemnyivel" jobbat.
14# Kérdező
"Egyébként a közhiedelemmel ellentétben se Jézus, se az Apostolok nem voltak hippi plüssmacik, elég olvasni egy kicsit az Újszövetségből ahhoz, hogy ez kiderüljön."
Jézus mindenképp az volt. És most ezt nem kritikaként, vagy lenézésként momdom. Ez részemről pozitív kritika.
21# őőő.. igaz sajnos... és ráadásul a félreértelmezett moslék, kártékony kitalált fajtája.
22# Te ügyi vagy...de most komolyan!
Egyébként nem ez az "utolsó hányadék vallás " van ennél utolsóbb. ( és tényleg utolsóbb,későbbi ) Az is ábrahámita. :)
25 # Jól van, jól ! Az arany középút bátor harcosa, aki " ő a hős Lancelot, bátran mint a nyúl, elfutott " vagy valami hasonló a gyalog galoppból.
Szóval értem én és nem is piszkállak a "langyosvíz" miatt, mert ez működne is tökéletesen, ha mindenki így gondolkodna. Ám a helyzet az, hogy aki nem védi meg magát azt eltaposság. Talán jobb az a hozzáállás, hogy ha belémrúgsz, felrúglak műholdnak, hozzáállás. Őket nem fogja érdekelni a semlegességed, ezt tudod te is....gondolom...csak eu. komfortoskodsz itt.
26# A magad fajta semmiből nem tanul. Életképtelen, és azon a társadalmon élősködik,- annak az ellensége,- amelyik életben tartja őt.
27# Hátha sikerül az ssd- ről, visszaállíthatatlanul törölni mindent.
Hatalmas tanács volt...egy áldás vagy haver.
Jó sok komment, nem olvastam végig őket.
Amit én tudok mondani, hogy régen rossz, ha valaminek az utálata hajt téged a kereszténység felé. Akkor te hasonlóan félreértetted az egészet, mint Bayer. Ha te azért akarsz keresztény lenni, mert utálaod a nyugati liberalizmust, akkor max álkeresztény leszel. Az meg felesleges, van belőlük így is sok.
Ahogy Jézust, úgy a keresztényeket is a szeretet kell hogy hajtsa előre. Szeretet Isten és embertársaid iránt, legyenek azok honfitársaid, vagy akár menekültek. Ha pedig nincs hited, márpedig nincs, hiszen meg se említetted a legfontosabb dolgot, akkor teljesen felesleges és képmutatás az egész.
Kedves Lux morulus!
"Hátha sikerül az ssd- ről, visszaállíthatatlanul törölni mindent."
Szeretnélek megnyugtatni hogy ettől függetlenül megmarad akkor is ha visszaállíthatatlanul törlésre kerül is. Nem csak egy helyen van meg.
Üdv a digitális világban ahol a sokszorosítás nem olyan bonyolult és időigényes.
"Hatalmas tanács volt...egy áldás vagy haver."
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!