Az MSZP korménya alatt volt jobb élni vagy most a FIDESZ kormány alatt most?
Mindenekelőtt ilyen szimpla és felületes kérdésre csak rosszul lehet válaszolni.
Szögezzük le, minden kornak, rendszernek vannak kiváltságosai, nekik mindig jobb. MSZP-nek, Fidesznek, náciknak, Sztálinnak is. Mindegyikben voltak ,akiknek jobb volt. Nem ez számít, hanem a többiek. akik sokkal többen vannak. Nem ez számít, hanem a szerkezet. Amelynek van egy minősége. Nem fehér és nem fekete, de baromira nem mindegy, világosszürke, vagy sötétszürke.
Aki a saját állapota alapján válaszol, szűklátókörű és önző. Ha a folyamatokat nézzük, a lehetőségek változását (és a világ fejlődéséből származó előnyöket leszámítjuk, mert az nem kormányérdem, hanem egyszerűen van), akkor egyértelműen rosszabb a mostani helyzet. És ebben semmi meglepő nincs, mert ennek eldöntéséhez mindig az éppen kormányzó párt szerkezetét és céljait érdemes megvizsgálni. Erősen centralizált, autoriter, csak a hatalmat értéknek tekintő párt ilyen országot épít. Ahol, ha legázolod a gyengébbet, mindenképpen neked van igazad. Ez is egy módszer, de ez a gengszeterek világa.
"Nem hiszem a Fletó kormány idején 60000 volt a minimálbér most 120000"
Lehet itt 25 millió forint a minimálbér, ha csak vegetálásra elég. Mint mondtam 10 éve autóval jártam mindenhova, volt nyaralás, volt a zsebben pénz mindig és fele ennyit kerestem. Most meg rezsicsökkentett számlajátékra kaparjuk össze épphogy pedig 2 szer annyit keresek. A szokások nem változtak...
Nekem személy szerint most jobb. Ebbe részben belejátszik a kormány (adórendszer), részben pedig a kormánytól független tényezők (a gazdasági helyzet nyilván sokkal jobb mint a válság alatt).
Mindezt elmondva most rövidtávon (középtávon?) Gyurcsánynál jobb, DE hosszútávon katasztrófa, mert:
-EU-val való kapcsolatunk nem mindegy, mivel a szövetségesünk. Az volt a médiában nem rég hogy nagyon tervezik elzárni a pénzcsapokat, márpedig pl. az egyik kórházban ahol voltam nem rég is a "csúnya gonosz" EU vett CT gépeket a "régi jól megszokott 100 éves" röntgenek mellé...
-Óriási probléma a fiatalok kivándorlása. A kormány eleinte elindította a "gyere haza fiatal" programot ami hazahozott kb. 3 fiatalt, azóta meg egyenesen tagadja a problémát.
-Annak ellenére hogy én jobban megvagyok mint Gyurcsány alatt, a régiónkhoz képest szakadunk le. (Átlagbérek az EU-ban csak Romániában meg Bulgáriában alacsonyabbak ugyanis!).
-A korrupció nem úgy néz ki hogy már megszedték volna magukat és megelégednének, hanem vérszemet kaptak, és kielégíthetetlenek. A következő 4 évben Mészáros L. megkapja az ország másik felét is ami véletlenül nem az övé lenne.
-Illetve az én hétköznapi életemet nem befolyásolja, de elvi szinten érdekelnek az olyan dolgok hogy a közmédiába hívjanak be ellenzéki politikusokat is, hogy ne zárjanak be egy egyetemet azért mert libsi szellemiségű, hogy ne rongálják az ellenzéki plakátokat a rendőrség asszisztálásával... Nagyon nem kéne ezen a lejtőn elindulni!
(Ebből valaki nehogy azt a következtetést vonja le hogy MSzP-re vagy DK-ra szavaztam volna, utálom mindegyik pártot aki már volt kormányon!)
-"Óriási probléma a fiatalok kivándorlása. A kormány eleinte elindította a "gyere haza fiatal" programot ami hazahozott kb. 3 fiatalt, azóta meg egyenesen tagadja a problémát." A 2004 ota cstalkaozott eus tagalammaok közül magyraorszagon a legksiebb a kivandorlas, a hiavatlsoe us adatok szerint is 330 ezer magyar dolgozik külföldön es ebbe az Ausztriaba ingazok is beletartoznak. A fiatalok mindenhol mennek külföldre tanukni, dolgozni, szerencset probalni, az aglobalizacio es ez az eu egyik lenyege, szerinted a nemet vagy a francia fiatalok nem probalkoznak külföldön? dehogynem. Nem kell felfujni ezt a temat, mert nemcsak "kivandorlok" hanem visszaterök is vannak.
-"Annak ellenére hogy én jobban megvagyok mint Gyurcsány alatt, a régiónkhoz képest szakadunk le. (Átlagbérek az EU-ban csak Romániában meg Bulgáriában alacsonyabbak ugyanis!)" eleve nem a berek nagysagat kell nezni, hanem a berek realerteket, de regioban azert Horvatorszagban. Szerbiaban, Bosznia Hercegovinaban. Albaniaban, Ukrajnaban, alacsonyabbak az atlagberek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!