Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az MSZP korménya alatt volt...

Az MSZP korménya alatt volt jobb élni vagy most a FIDESZ kormány alatt most?

Figyelt kérdés

2018. máj. 31. 02:02
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
33%
Ebben az országban pont az a tendencia, hogy minden előző évben jobb élni, mint az utána következőben. :D
2018. máj. 31. 08:45
 12/41 anonim ***** válasza:
8%
Egyre nagyobb a lemaradás minden országtól. Az MSZP gyorsabban tette tönkre az országot, gyorsabban adósított el, a Fidesz viszont garantálja, hogy jó sokáig vegetáljon az ország, és blokkolja a nemzet immunrendszerét a migránsellenességgel és a hazugságokkal.
2018. máj. 31. 08:54
 13/41 A kérdező kommentje:
Nem hiszem a Fletó kormány idején 60000 volt a minimálbér most 120000 ez nem kis változás csak látom pár libsi ebbe is beleköt mert nekik nem elég a dupla minimálbér...
2018. máj. 31. 09:12
 14/41 anonim ***** válasza:
29%

Mindenekelőtt ilyen szimpla és felületes kérdésre csak rosszul lehet válaszolni.

Szögezzük le, minden kornak, rendszernek vannak kiváltságosai, nekik mindig jobb. MSZP-nek, Fidesznek, náciknak, Sztálinnak is. Mindegyikben voltak ,akiknek jobb volt. Nem ez számít, hanem a többiek. akik sokkal többen vannak. Nem ez számít, hanem a szerkezet. Amelynek van egy minősége. Nem fehér és nem fekete, de baromira nem mindegy, világosszürke, vagy sötétszürke.

Aki a saját állapota alapján válaszol, szűklátókörű és önző. Ha a folyamatokat nézzük, a lehetőségek változását (és a világ fejlődéséből származó előnyöket leszámítjuk, mert az nem kormányérdem, hanem egyszerűen van), akkor egyértelműen rosszabb a mostani helyzet. És ebben semmi meglepő nincs, mert ennek eldöntéséhez mindig az éppen kormányzó párt szerkezetét és céljait érdemes megvizsgálni. Erősen centralizált, autoriter, csak a hatalmat értéknek tekintő párt ilyen országot épít. Ahol, ha legázolod a gyengébbet, mindenképpen neked van igazad. Ez is egy módszer, de ez a gengszeterek világa.

2018. máj. 31. 09:28
 15/41 anonim ***** válasza:
25%

"Nem hiszem a Fletó kormány idején 60000 volt a minimálbér most 120000"

Lehet itt 25 millió forint a minimálbér, ha csak vegetálásra elég. Mint mondtam 10 éve autóval jártam mindenhova, volt nyaralás, volt a zsebben pénz mindig és fele ennyit kerestem. Most meg rezsicsökkentett számlajátékra kaparjuk össze épphogy pedig 2 szer annyit keresek. A szokások nem változtak...

2018. máj. 31. 10:04
 16/41 anonim ***** válasza:
66%
Nem volt jobb. Semmit nem fejlődött az ország, ellenben sorra vették fel a hiteleket. Ne feledkezzünk meg IMF-ről, ami kis híján gyökeret vert nálunk is.
2018. máj. 31. 10:11
 17/41 anonim ***** válasza:
54%

Nekem személy szerint most jobb. Ebbe részben belejátszik a kormány (adórendszer), részben pedig a kormánytól független tényezők (a gazdasági helyzet nyilván sokkal jobb mint a válság alatt).

Mindezt elmondva most rövidtávon (középtávon?) Gyurcsánynál jobb, DE hosszútávon katasztrófa, mert:

-EU-val való kapcsolatunk nem mindegy, mivel a szövetségesünk. Az volt a médiában nem rég hogy nagyon tervezik elzárni a pénzcsapokat, márpedig pl. az egyik kórházban ahol voltam nem rég is a "csúnya gonosz" EU vett CT gépeket a "régi jól megszokott 100 éves" röntgenek mellé...

-Óriási probléma a fiatalok kivándorlása. A kormány eleinte elindította a "gyere haza fiatal" programot ami hazahozott kb. 3 fiatalt, azóta meg egyenesen tagadja a problémát.

-Annak ellenére hogy én jobban megvagyok mint Gyurcsány alatt, a régiónkhoz képest szakadunk le. (Átlagbérek az EU-ban csak Romániában meg Bulgáriában alacsonyabbak ugyanis!).

-A korrupció nem úgy néz ki hogy már megszedték volna magukat és megelégednének, hanem vérszemet kaptak, és kielégíthetetlenek. A következő 4 évben Mészáros L. megkapja az ország másik felét is ami véletlenül nem az övé lenne.

-Illetve az én hétköznapi életemet nem befolyásolja, de elvi szinten érdekelnek az olyan dolgok hogy a közmédiába hívjanak be ellenzéki politikusokat is, hogy ne zárjanak be egy egyetemet azért mert libsi szellemiségű, hogy ne rongálják az ellenzéki plakátokat a rendőrség asszisztálásával... Nagyon nem kéne ezen a lejtőn elindulni!

(Ebből valaki nehogy azt a következtetést vonja le hogy MSzP-re vagy DK-ra szavaztam volna, utálom mindegyik pártot aki már volt kormányon!)

2018. máj. 31. 11:45
 18/41 anonim ***** válasza:
56%

-"Óriási probléma a fiatalok kivándorlása. A kormány eleinte elindította a "gyere haza fiatal" programot ami hazahozott kb. 3 fiatalt, azóta meg egyenesen tagadja a problémát." A 2004 ota cstalkaozott eus tagalammaok közül magyraorszagon a legksiebb a kivandorlas, a hiavatlsoe us adatok szerint is 330 ezer magyar dolgozik külföldön es ebbe az Ausztriaba ingazok is beletartoznak. A fiatalok mindenhol mennek külföldre tanukni, dolgozni, szerencset probalni, az aglobalizacio es ez az eu egyik lenyege, szerinted a nemet vagy a francia fiatalok nem probalkoznak külföldön? dehogynem. Nem kell felfujni ezt a temat, mert nemcsak "kivandorlok" hanem visszaterök is vannak.

-"Annak ellenére hogy én jobban megvagyok mint Gyurcsány alatt, a régiónkhoz képest szakadunk le. (Átlagbérek az EU-ban csak Romániában meg Bulgáriában alacsonyabbak ugyanis!)" eleve nem a berek nagysagat kell nezni, hanem a berek realerteket, de regioban azert Horvatorszagban. Szerbiaban, Bosznia Hercegovinaban. Albaniaban, Ukrajnaban, alacsonyabbak az atlagberek

2018. máj. 31. 12:52
 19/41 anonim ***** válasza:
92%
HA tudtok örülni annak a fejlődésnek, hogy a kis Tiborc és a kis Ráhel tud venni 30 kastélyt, akkor akár örömteli is lehet ez az ország.
2018. máj. 31. 13:25
 20/41 anonim ***** válasza:
87%
Ennél a jobbágy rendszerben is jobb volt.
2018. máj. 31. 13:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!