Hogy lehetne Magyarország is olyan szuperhatalom, mint az USA?
Az utóbbi időben elég letört és depressziós voltam, így rengeteget olvastam az amerikai történelemről, és rengeteg filmet láttam róla. Egész egyszerűen lenyűgözött, ahogy szépen fokozatosan uralmuk alá hajtották az egész világot hol pénzzel, hol gazdasági erővel, hol katonai erővel.
Simán lerohanhatnak szuverén országokat, simán bombázhatnak Szíriában, teletehetik az óceánt katonai támaszpontokkal, anyahajókkal, tengeralattjárókkal, baromi jó titkosszolgálatuk van, a CIA bármikor képes bárhol beavatkozni a világban. Aztán ott vannak a hatalmas amerikai multik, bankok, hadiipari cégek, és szépen bekebelezik a világot.
Ez a hatalom annyira lenyűgöző.
Hogy lehetne Magyarország is ekkora szuperhatalom?
Lennének szuper vadászgépeink, kémrepülőink, modern tankok, szuper titkosszolgálat, átjárnánk Ukrajnába a terroristákat bombázni, meg kipróbálni rajtuk a legújabb technológiai újításokat. Tengeri támaszpontot üzemeltetnénk a horvát tengerparton, hajóink lennének ott, onnan is szállhatnának fel vadászgépeink, meg lőhetnénk ki tomahowk-okat, stb.
Lenne egy csomó világhírű magyar bank, szép lassan felvásárolnánk egész Erdélyt, Felvidéket, Kárpátalját, gazdaságilag nyomást gyakorolhatnánk a szomszéd országokra, beavatkozhatnánk a titkosszolgálatainkkal stb.
Hogy lehetne ehhez nekikezdeni?
Teljesen lázba jöttem, ahogy ezt így elképzeltem.
Egyszerűen nem értem miért ad ki az állam milliárdokat a sportra, kultúrára, egészségügyre stb.
Kit érdekel hány magyar Oscar-díjas film és hány magyar olimpiai aranyérem van? Senkit!
Inkább tőkésítsük fel a magyar cégeket, erősítsük meg a titkosszolgálatokat, vegyünk pár korszerű kémrepülőgépet, és kezdjünk már el valamit végre csinálni!!!
" Csak nekem tűnik úgy, hogy itt egyre betegebbek - vagy egyre erőltetettebbek - a kérdések?"
Hát igen, itt már az számít rendhagyónak ha valaki normális kérdést tesz fel
Na, de hogy lássunk hozzá?
Napok óta ezen pörgök.
Először is kéne alapítani szerintem pár magyar céget, és hatalmas multivá növesztenünk őket, kb. mint a Nestlé, Goldman Sachs, LG, Apple, Facebook, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!