Az ellenzéki, balliberális portálok miért generációznak, mikor a fiatalok körében is a Fidesz a legnépszerűbb párt?
A közvéleménykutatók szerint kb. 34%-on áll a Fidesz a 18-29-es biztos szavazóknál, igaz ez kevesebb, mint a teljes népesség körében (49%), de még így is megelőzi a jobbikot, lmp-t, momentumot, az mszp-dk pedig mérhetetlen ebben a generációban.
És ahogy ők idősödnek, lehet hogy áttérnek a Fideszhez, mert a fiatalok nem definíciószerűen liberálisok, sokkal inkább protest szavazók, itt pedig nemzeti kormány van, a liberalizmus van ellenzékben, tehát ezért szavaznak oda, mert ott érzik a lázadást.
Ahol fordított a helyzet, liberális kormány van, ott a fiatalok körében pont hogy az AfD, Front National, FPÖ és hasonló pártok a népszerűek.
Én is fiatal vagyok, pár éve tini voltam és akkor nekem is az index, 444 tetszett meg az ellenzék, utána megértem, és fideszes lettem.
A balliberális szó nagyon is létezik, amióta 1994-ben összeálltak a liberálisok a balosokkal és együtt kormányoztak 3 ciklusban. Most is együtt indultak a választáson.
A liberalizmus eszméje tényleg nagyszerű volt a maga idejében és bizonyos területeken.
A mai liberálisoknak azonban semmi közük a valódi liberalizmushoz.
Miért jó nektek ha ilyesmiket láttok amikor nincs is?
Orbán egy nagyszerű politikus, nagyszerű államférfi. De nem egyedül ilyen a fidesz-kdnp soraiban és nem is pótolhatatlan.
A kormánypártokra szavazók között igen kevés olyan van, aki "imádná" Orbánt és még ők sem feltétel nélkül.
Egyszerűen jól csinálták a dolgukat, a többi párt pedig pocsékul. Ennyi.
Államférfi? Ez kell a fideszeseknek, egy erőskezű putyin féle nemzethy keresztyén gondoskodó teljhatalmú államférfi. :D
"A kormánypártokra szavazók között igen kevés olyan van, aki "imádná" Orbánt és még ők sem feltétel nélkül."
Olvasgasd kicsit a kommenteket Orbán facebook oldalán.
"Egyszerűen jól csinálták a dolgukat, a többi párt pedig pocsékul. Ennyi."
Szerintem is ügyesebben tüntetik el a bizonyítékokat, mint anno az MSZP.
"mikor a fiatalok körében is a Fidesz a legnépszerűbb párt?"
Gondolom arra a pár millió diákra gondolsz akik még nincsenek szavazati joggal rendelkező életkorban, és akikre mélyen szarrtak? Nos, legközelebbre már beérnek.
Kérdező alapismereteid hiányosak. Az általad felsorolt nyugati szélsőjobboldali pártok szinte mind ellenzik az államosítást, a neoliberális gazdaságpolitikai hívei, szóval csak óvatosan hasonlítgas.
Amúgy annak a statisztikanak hiszek amit én hamisítok. Az ellenzék megérdemli a helyzetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!