Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzéki, balliberális...

Az ellenzéki, balliberális portálok miért generációznak, mikor a fiatalok körében is a Fidesz a legnépszerűbb párt?

Figyelt kérdés

A közvéleménykutatók szerint kb. 34%-on áll a Fidesz a 18-29-es biztos szavazóknál, igaz ez kevesebb, mint a teljes népesség körében (49%), de még így is megelőzi a jobbikot, lmp-t, momentumot, az mszp-dk pedig mérhetetlen ebben a generációban.

És ahogy ők idősödnek, lehet hogy áttérnek a Fideszhez, mert a fiatalok nem definíciószerűen liberálisok, sokkal inkább protest szavazók, itt pedig nemzeti kormány van, a liberalizmus van ellenzékben, tehát ezért szavaznak oda, mert ott érzik a lázadást.

Ahol fordított a helyzet, liberális kormány van, ott a fiatalok körében pont hogy az AfD, Front National, FPÖ és hasonló pártok a népszerűek.

Én is fiatal vagyok, pár éve tini voltam és akkor nekem is az index, 444 tetszett meg az ellenzék, utána megértem, és fideszes lettem.

2018. máj. 19. 15:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%
Ilyen szó, hogy balliberális nincsen, a liberalizmus egy becsületes jobboldali eszme.
2018. máj. 19. 17:00
 12/18 anonim ***** válasza:
54%
Főként a 40-50-es és afölötti generáció nagy részében van egy feltétel nélküli imádat Orbán Viktor irányába. Ha ez a generáció egyszer kisebbségbe kerül, akkor lehet majd érdemi, érveken alapuló politizálást folytatni ebben az országban.
2018. máj. 19. 17:21
 13/18 anonim ***** válasza:
25%

A balliberális szó nagyon is létezik, amióta 1994-ben összeálltak a liberálisok a balosokkal és együtt kormányoztak 3 ciklusban. Most is együtt indultak a választáson.

A liberalizmus eszméje tényleg nagyszerű volt a maga idejében és bizonyos területeken.

A mai liberálisoknak azonban semmi közük a valódi liberalizmushoz.

2018. máj. 19. 17:24
 14/18 anonim ***** válasza:
5%

Miért jó nektek ha ilyesmiket láttok amikor nincs is?

Orbán egy nagyszerű politikus, nagyszerű államférfi. De nem egyedül ilyen a fidesz-kdnp soraiban és nem is pótolhatatlan.

A kormánypártokra szavazók között igen kevés olyan van, aki "imádná" Orbánt és még ők sem feltétel nélkül.

Egyszerűen jól csinálták a dolgukat, a többi párt pedig pocsékul. Ennyi.

2018. máj. 19. 17:27
 15/18 anonim ***** válasza:

Államférfi? Ez kell a fideszeseknek, egy erőskezű putyin féle nemzethy keresztyén gondoskodó teljhatalmú államférfi. :D

2018. máj. 19. 18:11
 16/18 anonim ***** válasza:
51%

"A kormánypártokra szavazók között igen kevés olyan van, aki "imádná" Orbánt és még ők sem feltétel nélkül."

Olvasgasd kicsit a kommenteket Orbán facebook oldalán.

"Egyszerűen jól csinálták a dolgukat, a többi párt pedig pocsékul. Ennyi."

Szerintem is ügyesebben tüntetik el a bizonyítékokat, mint anno az MSZP.

2018. máj. 19. 21:14
 17/18 anonim ***** válasza:
51%

"mikor a fiatalok körében is a Fidesz a legnépszerűbb párt?"

Gondolom arra a pár millió diákra gondolsz akik még nincsenek szavazati joggal rendelkező életkorban, és akikre mélyen szarrtak? Nos, legközelebbre már beérnek.

2018. máj. 20. 00:27
 18/18 anonim ***** válasza:

Kérdező alapismereteid hiányosak. Az általad felsorolt nyugati szélsőjobboldali pártok szinte mind ellenzik az államosítást, a neoliberális gazdaságpolitikai hívei, szóval csak óvatosan hasonlítgas.

Amúgy annak a statisztikanak hiszek amit én hamisítok. Az ellenzék megérdemli a helyzetét.

2018. máj. 20. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!