Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy rengetek gyárat elvisznek Magyarországról, mert nincs ki dolgozzon bennük?

Figyelt kérdés
[link]

2018. máj. 18. 07:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
83%

"Én azt látnám kiútnak, ha oktatásfejlesztés révén és a multik hátán kitermelnének egy effektív és minőségi munkát végző réteget, majd erre a rétegre elkezdenék magyar vállalkozásokat telepíteni."

Ez működik, pl. az Audival Győrben. A győri egyetem műszaki kara gyakorlatilag őket szolgálja ki, tettek is bele irgalmatlan pénzt, ma az ottani képzés benne van a magyarországi top 3-ban. Vannak középszintű képzések is, ezenkívül rengeteg magyar vállalkozás van a beszállítók között. Szombathelyen a duális gépészmérnökképzésben zömében külföldi cégek a partnerek, az egyetem és a műszaki szakképző centrum világszínvonalú laborjai is részben nekik köszönhető, az ország első, általános iskolai 3D-s csúcslaborját az egyik cég finanszírozta meg. A magam részéről azt gondolom, hogy pozitív folyamatok indultak el a betelepülő külföldi gyárakkal, egyre több a műszaki pályák iránt érdeklődő gyerek középszintű és felsőoktatásban is, minden lehetséges előnyt ki kell ebből hozni. Ebben van a kormányzatnak és az embereknek is szerepe. Abban például nem vagyok biztos, hogy ennyi állami finanszírozású hely kell a büfészakokon.

2018. máj. 18. 11:27
 12/13 anonim ***** válasza:
69%
#10: Majd dolgozhatsz Mészáros birtokán közmunkásként, mert más munka tényleg nem lesz.
2018. máj. 18. 15:09
 13/13 anonim ***** válasza:
32%
És erről a kormány tehet? Ha rendes bért fizetnének melós is lenne. Jó hogy már nem a kis ember a hibás hogy nem akar éhbérért dolgozni. Fizetnek 120 -ezret de érdekes nem egy nyugati országba költöznek ahol munkanélküliség van és lenne melós. Hanem Ukrajnába. Ott forintba 70 ezret is elégvadni. Meg milyen oktatás és képzés? Ilyen helyekre elég s 8 álltalános is.
2018. máj. 18. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!