Mi a véleményetek arról, hogy rengetek gyárat elvisznek Magyarországról, mert nincs ki dolgozzon bennük?
"Én azt látnám kiútnak, ha oktatásfejlesztés révén és a multik hátán kitermelnének egy effektív és minőségi munkát végző réteget, majd erre a rétegre elkezdenék magyar vállalkozásokat telepíteni."
Ez működik, pl. az Audival Győrben. A győri egyetem műszaki kara gyakorlatilag őket szolgálja ki, tettek is bele irgalmatlan pénzt, ma az ottani képzés benne van a magyarországi top 3-ban. Vannak középszintű képzések is, ezenkívül rengeteg magyar vállalkozás van a beszállítók között. Szombathelyen a duális gépészmérnökképzésben zömében külföldi cégek a partnerek, az egyetem és a műszaki szakképző centrum világszínvonalú laborjai is részben nekik köszönhető, az ország első, általános iskolai 3D-s csúcslaborját az egyik cég finanszírozta meg. A magam részéről azt gondolom, hogy pozitív folyamatok indultak el a betelepülő külföldi gyárakkal, egyre több a műszaki pályák iránt érdeklődő gyerek középszintű és felsőoktatásban is, minden lehetséges előnyt ki kell ebből hozni. Ebben van a kormányzatnak és az embereknek is szerepe. Abban például nem vagyok biztos, hogy ennyi állami finanszírozású hely kell a büfészakokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!