Egy ilyen fiktív helyzetben melyik tömbre szavaznátok?
Tegyük fel, hogy 2021-ben történik valami olyan botrány, ami miatt a Fidesz népszerűsége drasztikusan lecsökken. A Jobbik, a Momentum és az LMP közben folyamatosan növekszik, végül szövetséget kötnek. Az elszámolástól való félelem miatt a Fidesz választási szövetséget köt az MSZP-vel és a DK-val. 2022-re így néz ki a két, körülbelül egyenlő támogatottsággal rendelkező tömb:
1. Fidesz-KDNP, MSZP, DK
2. Jobbik, LMP, Momentum
Melyikre szavaznátok?
De most őszintén.
Mennyi ideig gondolkodtál ezen az elmebeteg kérdésen?
Ha az aranyhalak összeállnának a rétisasokkal és velük szemben lennének a hangyák, akik megnőnének 3 méteresre, akkor .....Hogy jut eszedbe olyan lehetőség 1 hónappal ez után a választási kampány után, a kormánypártok és szavazóik, az összes vidéki 1 hónap alatt folyamatos mocskolása után, hogy a fidesz összeállna az mszp-vel, dk-val?
Már az sem valószínű, hogy a következő választáson még lesz mszp!
#3 és te mennyit gondolkodsz kisregényeiden, amikkel a Fidesz kényes ügyeit próbálod állandóan kimagyarázni gyakorin?
#4 biztos vagy benne? Ezek egy tőről fakadnak, és szerintem van az az elkeseredett szituáció.
Mi az hogy a fidesz kényes ügyeit?
Mitől kényesek, attól, hogy ti találjátok ki őket?
Mi az, hogy próbálom?
Cáfolj meg vagy javíts ki ha tévedek valamiben.
Nem nagyon láttam ilyet. Talán mert nem megy?
Amúgy megjegyzem, 27 év politikai ismeret van a hátteremben, azóta foglalkozom a közélettel, amióta a középiskoláan elkezdtem a leendő diák önkormányzatunk szabályzatának létrehozásában segíteni.
Attól, hogy te nem figyeltél oda a körülötted zajló eseményekre vagy nem vagy tisztában a történésekkel, én még lehetek. Közel sem mindennel, de láthatólag többel, mint az itt olyan nagyon szenvedő ellenzékiek többsége.
Ennek a kérdésnek a reálisabb verziója hogy az MSZP és a DK kihalnak, ha nem is 2022-re de mondjuk 2026-ra, és lesüllyednek a Thürmer-féle MSZMP-utódvicc (nem nevezem pártnak) szintjére. A fidesz pedig egyedül hoz annyi támogatottságot mint a maradék vergődő ellenzék, ha valami csoda folytán a Momentum és az LMP nem hal ki hasonlóan, a Jobbik meg egyrészt eldönti hogy szélsőjobb vagy jobbközép akar lenni, másrészt pedig megtanul kommunikálni.
Ezesetben az utóbbira. A Jobbik jobboldali kötődése alapvetően távol áll tőlem, de azzal hogy jelenleg a parlament munkájában ők az egyetlen ellenzéki párt akik hajlandóak részt venni, szereztek egy nagyon nagy pluszpontot. Az LMP szerintem egy bukott párt, ha eddig nem bírtak a szavazatrabló kispárt szerepéből kitörni akkor jobb lenne hagyni mert csak az ellenzék megosztottságát növeli, de ha képes lenne koalícióra lépni az egy pozitív fejlődés lenne. Ugyanez igaz a Momentumra akik ideológiailag szimpatikusak voltak, de stratégiailag tökéletetes káoszt produkáltak. Ha életben maradnak és összeszedik a stratégiájukat mondjuk egy össz-ellenzéki koalícióban akkor lehet jövőjük.
A másik oldalon az MSZP még mindig elhiszi hogy nagypárt pedig nem az, és bár most vannak/voltak ígéretes új arcaik, még mindig ott a rengeteg kivénhedt komcsi meg 2006 előtti tolvaj banda, akik hiteltelenné teszik. DK onnantól hogy Gyurcsány a kampányarcuk sajnos a magyar társadalom előtt hitelét vesztette. A Fidesz politikája pedig szerintem rengeteg szempontból káros az országnak. Egyikre se szavaznék tiszta lelkiismerettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!