Mikor fordult meg (egyes szakterületeken) a viszony munkaadó és dolgozó között?
Azt vettem észre, hogy - ipari (gép, építő stb.), egyes tanári, pénzügyi és számítástechnikai - Területeken megszűnt a kiszolgáltatottsága dolgozóknak. Lehet más pályákon is így van, de én ezeket tapasztaltam.
Szóval mondjuk kb. 10-15 évvel ezelőtt mindenki kapaszkodott a munkahelyébe, félt a főnöktől emelést kérni, konfrontálódni vele. Most meg például ahol én dolgozom (gépipari vállalat) a CNC-sre rászólt a főnök, hogy ne telefonozzon munkaidő alatt, aki erre visszaszólt : ha nem tetszik hogy nyomkodom elhúzok innen, úgysem találsz új embert. Aztán azóta nem piszkálja. Mert a srác érti a dolgát egyébként. De sok ismerősöm van, aki sakkban tartja ezzel a főnökeit, emeléseket harcolnak ki stb.
Ezt csak én látom így, vagy valóban van egy ilyen tendencia? Mi ennek az oka és mikor kezdődött?
Csak ez a sztori ott bukik majd egy nagyot, amikor a termelést kezdik majd kivinni az országból éppen a magas bérek, meg az úgy sincs senki a helyemre, leszarom a melót mentalitás miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!