Miért ültek be az ellenzéki pártok politikusai a parlamentbe, azaz vették át a mandátumokat holott majdnem mind az újraválasztás vagy legalább újraszámlálás mellett állt?
Szóval a budapesti tüntetéseken gyakorlatilag az összes nagy ellenzéki párt jelen volt, függetlenül attól hogy milyen nézeteket vall(tehát itt működött látszólag az összefogás, legalábbis egymás mellé álltak).
Volt egy olyan felvetés hogyha nem veszik át a mandátumaik az ellenzéki parlamenti pártok akkor nem lesz legitim a parlament és újra választásokat kell kiírni. Ezt tudtomban egyik párt se lépte meg.
Miért? Olyasmire gondoltam hogy lehet súlyos (kampány)pénzeket kellett volna visszafizetniük és csődbe mentek volna? Esetleg van erre valami törvény hogy akkor később nem politizálhatnak vagy tudom is én?
Bízom benne hogy politikai állástól függetlenül képesek leszünk tényszerűen, objektíven megvitatni ezt a témát.
Csak az aljasa nem ülne be, ha megválasztották!
Hogyan lenne tisztességes, ha a választók megbízták őt érdekük védelmével, erre ő egyéni elhatározásból másképp cselekszik?
A másik pedig a pénz.
Ha nem ül be, ugrik a zseton, ezt pedig egyik sem akarja!
A többiek elmondták, hogy az eddigiek miért ültek be.
Hadházy meg, aki riszált mint a fürdős qrva, most azért ül be, hogy meglegyen a mentelmi joga és ne lehessen felelősségre vonni a földmutyija miatt.
"Volt egy olyan felvetés hogyha nem veszik át a mandátumaik az ellenzéki parlamenti pártok akkor nem lesz legitim a parlament". " Miert nem lenne legitim a parlament, ha a kormanyzo partnak meg van a kormanyzashoz szükseges többsege? (söt jelene esetben a 2/3)
"és újra választásokat kell kiírni" Mi ertelme lenne egy uj valasztasnak, azon is hasonlo eredmeny születne
Hadházy valószínűleg már csak a mentelmi jogban bízik:
Egyébként egyáltalán nem kéne új választást kiíri, mert páran nem veszik át a mandátumukat. Már miért kéne? Vicces is lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!