Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Gyurcsány által bevezetett...

A Gyurcsány által bevezetett vizitdíj miért nem volt fenntartható? Tulajdonképpen a lakosságnak 300 forinttal mi volt a baja?

Figyelt kérdés
2018. máj. 16. 11:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
66%

#20, "Most gondolom aktív éveid közepén jársz." - rosszul gondolod, a litánia írás előtt olvass.

1969-ben kaptam az első fizetésemet, az 200 ft volt, a nyugdíjszorzók szerint 105szörös érték, és ennek 40%-a volt a TB járulék... és visszaszámoltam még néhány (10) fontosabb időpontot, keresetet és a valorizációs szorzót.

Volt 22 influenzám, 3*1 hét kórház és az utóbbi 5 évben havi 15 ezer Ft gyógyszertámogatás, de a befizetés meg közel 80 ezer most is.

Kb így jött ki a 80 milka.

Tudom, ez adó, nem jár érte semmi, és azt is, hogy van aki "sokba kerül" - de akkor is... ezután miért fizessek még szabálytalanul 300 Ft-ot? És az mire is elég, az orvosnál?

Ha TB pénzek mindig csak ez EÜ-re mentek volna, már nem is volna beteg ember Magyarországon. XD

2018. máj. 17. 10:14
 22/27 anonim ***** válasza:
55%

Tehát aktív éveid végén jársz, és eddig szerencsére nem volt hosszan tartó, komolyabb betegséged.

Nemsokára gondolom nyugdíjba vonulsz, kívánok neked sok, jó egészségben eltöltött nyugdíjas évet!

De nagyon kevés ember van, aki élete végéig elvan különösebb betegség nélkül, aztán egy agyvérzés két nap alatt elviszi; vagy délelőtt még mit sem sejtve tesz-vesz otthonában, délután meg szép csendesen elalszik örökre.

Sokkal jellemzőbb, hogy szép lassan, egymás után jönnek a betegségek. Akkor fogyasztani fogod ezt a felhalmozott összeget. Erről írtam előző hozzászólásomban.

Egyébként, ha már erről van szó, hadd említsem meg, hogy MIELŐTT dolgozni kezdtél, tehát gyerekként, akkor is igénybe vetted az orvosi ellátást, amikor szükséged volt rá. Vagy ezt számold hozzá, vagy ha azt mondod, hogy ezt a szüleid TB-jéből fizették, akkor a saját gyerekeid eü. ellátását számold bele. Kezdve attól, hogy gondolom kórházban szültél (vagy szült a feleséged). Akkoriban vezették be a 3 év gyest is - azt is ki kellett termelni a befizetett közterhekből.

2018. máj. 17. 11:47
 23/27 anonim ***** válasza:
58%
Sose értettem a libsiket. 2006-ban úgy verték át az egész országot - velük együtt - hogy Kádár Jani bácsi a száját is eltátaná. De ezek még mindig védik a védhetetlent. Őszintén, ezekre kellene bízni az országot? A gatyánkat is eladnák Brüsszelben. Nem véletlen kaptak 2/3 zakót, bár ez is kevés volt!
2018. máj. 17. 17:39
 24/27 anonim ***** válasza:

Hogy ne csak a csalóka emlékezetünkre hagyatkozzunk:

[link]

2018. máj. 17. 18:02
 25/27 anonim ***** válasza:
Ki nem vonta felelősségre Horváth Ágnest(egyáltalán hol a fasszomba van) meg Gyurcsányt? "Elszámoltatás lesz, ismétlem elszámoltatás" Mi lett? Semmi! MEnjen a piccsába ez a bohóc is.
2018. máj. 17. 18:25
 26/27 anonim ***** válasza:
Kedves 25.ös, az elszámoltatás majd akkor lesz, amikor az előző rendszerből itt maradt garnitúra végleg nyugdíjba megy, bár sajnos addigra ezek a gazemberségek elévülnek.
2018. máj. 17. 19:47
 27/27 anonim ***** válasza:
56%

"Hogy ne csak a csalóka emlékezetünkre hagyatkozzunk:"

https://www.youtube.com/watch?v=CtI5fp5kVY4

2018. máj. 18. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!