Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon a táppénzt...

Magyarországon a táppénzt miért csökkentették le ennyire? Miért nem volt ellene tüntetés?

Figyelt kérdés

Ugyebár, van az a 15 napos betegszabadság, ahol a béred 70 százalékát kapod.

Ha azt meghaladja, akkor már csak 60 százalékot.

Ezzel csak az a probléma, hogy az embernek betegen is vannak kiadásai, ugyanúgy kell enni, kell enni adni a gyerekeknek,ugyanúgy fizetni kell a számlákat.Aztán, a gyógyszereket is fizetni kell.

Korrektabb lenne, hogyha a betegszabadság idejére 90 százalékos lenne a bér, ha azt meghaladja, akkor pedig 80.

Németországban is van hasonló, viszont ott a betegszabadságra a bér 100 százaléka jár, ha azt az X napot meghaladja a betegség, akkor jön csak a levonás.

Valószínűleg, a magyar kormányok ebben az esetben is majmok voltak, vagy pedig valamelyik "stratégiai partner" kilobbizta ezeket, mert nem akar fizetni annak, aki beteg.

Azt nem értem, hogy amikor ezeket a törvényeket meghozták miért nem volt ellene tüntetés?

Ez senkinek sem jó, csak pár kizsákmányoló cégnek.Ez kvázi egy munkavállaló ellenes törvény.

2018. máj. 12. 19:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ejnye!

Ez munkaalapú társadalom. A táppénz éppen hogy nem munka. Hát nem érted, miért kell a munkalapú?

2018. máj. 13. 17:43
 12/12 árokpart ***** válasza:
Aki a fegyvertartást hozta fel példának. Igen amerikai mintájó valóban nem kell ezzel még én is mint maximális fegyverbarát is egyetértek. Még a cseh modellhez is éretlenek vagyunk (ott akár egy 44-es Magnumot is vehet szinte bárki engedély nélkül), viszont egy osztrák mintájú szabályt viszont be kellene hozni szerintem. Egy 22-es céllövő pisztolyt vagy pl. egy 22-es Magnumot otthoni és sportlövői célra egy 24 éves kortól szerintem nyugodtan lehetne nálunk is tartani, illetve a flobert fegyvereket már olyan 20 éves kortól. Természetesen a vásárolt fegyvert hivatalosan a száma alapján bejegyeztetve a tulajdonos településén lévő rendőrörsön, ennek hiányában a helyi önkormányzatnál. Így nyomon is lehetne követni a fegyverek mozgását és minimális lenne az esélye, hogy a hobbylövészeten kívül másra is használják a fegyvert.
2018. máj. 13. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!