Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Amerikának miért van ilyen...

Amerikának miért van ilyen negatív megítélése itthon, amikor nekünk sose ártottak a történelem során? Az oroszokat meg németeket akik többször lerombolták hazánkat, azokat sokan imádják.

Figyelt kérdés
2018. máj. 11. 09:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
75%
Az amerikaiak aktívan részt vettek a második világháborús bombázásokban. Ezen kívül a 2008-as gazdasági válság is sok magyart taszított rosszabb sorsba és ezért a válságért nem lehet az oroszokat, meg a németeket hibáztatni.
2018. máj. 11. 10:53
 12/27 anonim ***** válasza:
92%
Többen írták a második világháborús bombázásokat és 2008-as válságot. Én megemlíteném Trianont is. Nem csak az USA-n múlt,de ott ültek az asztalnál.
2018. máj. 11. 11:01
 13/27 anonim ***** válasza:
6%

"Azért azt az 55 000 tonna bombát nem jószívűségből dobták Magyarországra."

A r*hadékok hadat üzentek nekünk!

Izé...

2018. máj. 11. 11:11
 14/27 anonim ***** válasza:
15%

Én az összes oroszimádót fognám és kitelepíteném innen Oroszországba.

Minden jól járna. Mi megszabadulnánk tőlük, Putyin kapna újabb szolgákat, ők pedig örülnének végre, hogy normális országban élhetnek.

Oroszországban rengeteg hely van.

2018. máj. 11. 11:13
 15/27 anonim ***** válasza:
93%

Hát lássuk.

Azért mert a legigazságosabb államhatalom szerepében tetszelegnek, közben szemrebbenés nélkül képesek porig rombolni országokat, ha úgy gondolják, hogy azzal 10 év távlatában 50 centtel jobban járnak.

Azért mert Magyarországot Jaltában és 56-ban is odadobták koncnak a szovjeteknek.

Azért mert sokan azt hiszik, hogy az USA külpolitikai cselekvése mögött morális megfontolások állnak, holott az igazság ezzel szemben az, hogy azok állnak a legkevésbé. Nem fogadom el, hogy az az ország prédikáljon nekünk emberi jogról, meg demokráciáról, aminek a történelme és gazdasága az indián-holokauszton és a rabszolgakereskedelmen alapszik.

Az USA-ra sokan úgy tekintenek, mint a korlátlan anyagi lehetőségek és a jólét földi fészkére, de ez sem igaz. szociáldarwinista társadalmi berendezkedés jellemzi, elérhetetlen árú egészségbiztosítással és megfizethetetlen orvosi szolgáltatásokkal. Szokták mondani, hogy Magyarországon, ha a kórházon múlik, bármibe belehalsz. Amerikában ez a társadalombiztosítási rendszerbe van kódolva.

Az USA környezeti szempontból a legpazarlóbb gazdaság, pedig a világ legnagyobb gazdaságaként igenis felelősen kellene viselkedniük az energia- és környezeti erőforrás hatékonyság terén. De ez alól mindig kihúzzák magukat, ez nekem mérhetetlenül ellenszenves.

Azért sem szeretem az USA-t, mert onnan erednek a szélsőliberális tanok, a genderizmus, neofeminizmus, de ha valakinek ez tetszik, azt el tudom fogadni, hogy ez nem releváns érv.

További szubjektív oka az ellenszenvemnek, hogy a rendszerváltás óta az USA folyamatosan leplezetlenül próbált beavatkozni a magyar belpolitikába, méghozzá az szdsz és utódai oldalán.

2018. máj. 11. 11:18
 16/27 anonim ***** válasza:
96%

Én már jó öreg vagyok, de amikor fiatal voltam, azt mondták a még öregebbek, hogy attól, hogy utáljuk a Szovjetuniót, ne gondoljuk, hogy az USA jó.... kezdem látni, hogy tök igazuk volt.

De ez nem utálat, nem utálat dolga.. birodalmak, aztán élnek, ahogy azok szoktak. Erősek, nőnek, aztán berogynak, az USA-ban is kérdés megint a déli államok kiválása, szerintem meg fog történni 20 éven belül.

2018. máj. 11. 12:06
 17/27 anonim ***** válasza:
0%

Akik felhozták az indiánokat, azok ugye elfogadják érvként a németek ellen a zsidó holokausztot?

Aki pedig a rabszolgakereskedelmet említette, az ugye nem ismeri az amerikai polgárháborút?

2018. máj. 11. 12:38
 18/27 anonim ***** válasza:
93%

Igen, elfogadom a zsidó-holokausztot érvként. Ugyanakkor nem tudom mi szükség van erre az érvre, ameddig nem Németországról beszélgetünk.

Képzeld, arról is hallottam, hogy felszabadították a rabszolgákat, meg arról is, hogy volt ott valami polgárháború. Ez megint egy mézes-mázas, de hazug mítosz, hogy az amerikai polgárháború magasztos morális célokért zajlott volna, mint pl. a rabszolgafelszabadítás. Az csak egy mellékterméke volt neki.

2018. máj. 11. 12:46
 19/27 anonim ***** válasza:
94%

"azok ugye elfogadják érvként a németek ellen"

Tisztelt I. Ferenc József Osztrák főherceg, magyar és cseh királyi herceg, Ausztria császára, Magyarország apostoli királya, Csehország királya!

Elfogadjuk!

Figyelmükbe ajánlom:

a fasizmus = megbukott

a kommunizmus = megbukott

míg

Ámerika/ USA meg diadalittasan pusztítja a világot, ott ahol éri, békefenntartásnak / demokráciának / szabadságnak nevezi és mérhetetlen hasznot húz a fegyver/olaj/gyógyszer kartelleken keresztül az emberek szenvedéséből és a világ elpusztításából.

2018. máj. 11. 12:55
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

56 ban telibe.... k sőt elvis aki kiállt a magyarok mellett hirtelen kikerült a reflektorfényből és dagadt drogosként került elő

aztán ott van hogy amerikát nem támadta meg senki de amerika nem tudott 5 egymás utáni évet eltölteni háború nélkül

mindenkit megtámad gazdaságilag meg fegyverrel aztán magyaráz a békéről európát is tönkretette a hiteleivel ha nincs amerika nincs vilàgháború európa pedig vezető hatalom

jah plusz a saját népét terrorizálja az egy dolog az ottani kgb az fbi gyakotlatilag korlátlan jogokkal bír 2001 óta a fantomellenségek miatt akárkit elvihetnek aki szerintük veszélyes a világ lehallgatása mellett nem hogy bocsánatot kértek hanem konkrétan követelték snowden kiadását hogy otthon megkínozhassák mint ex cia vagyis itteni kgb ügynököt ártatlanokat kínoznak gvantanamon illetve állszent propagandát sujkolnak a háborúik indokának most is ki kezdte az iráni háborút aminek európa a legnagyobb vezztese?

2018. máj. 11. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!