Miért használják Magyarországon a liberális szót szitok szóként?
Sokszor hallom, olvasom főleg kormánypártiaktól hogy ,,büdös libsi" és hasonlókat.
Arra lennék kíváncsi hogy miért használják ezt szitokszóként, hiszen a liberális szó szabadelvűséget szorgalmazza, tehát az mellet áll ki hogy az emberek szabadok legyenek, ne legyenek elnyomva, nem értem hogy ez miért olyan rossz dolog hogy szitokszóként keljen használni. Egyáltalán hogyan került ez közhiedelembe, hogy a liberalizmus rosszat jelent? Mi ennek a története?
Illetve olyat is sokat lehet látni/ hallani, hogy takarodjatok valami ,,libsi" országba és ott rontsátok a levegőt, ezt is úgy mondják mintha a liberalizmus eszméit követő országok olyan rossz helyek lennének, hiszen nem kell nagy észnek rendelkezni hogy rájöjjünk hogy hol élnek jobban, ott ahol az emberek kialhatnak a véleményük mellet illetve szabadságot szorgalmazzák, vagy ott ahol el vannak nyomva...
Ezzel nem akarok senkit sem kritizálni, nem vagyok kíváncsi se a kormány dicsőítésére se szidalmazására. Egyedül arra vagyok kíváncsi hogy a liberális szót miért használják szitokszóként.
"Oké, de akkor miért érvelnek olyan pártok mellet amelyek egyértelműen a liberális (klasszikus értelemben vett) eszméiknek az ellenkezőjét képviselik."
Például?
"Mert a kádár-rendszerben szocializálódott prolik az államtól várják a feltétlen gondoskodást, útmutatást és biztonságot. Nekik ilyen dolgok, hogy szabadság, öngondoskodás, tudatosság, félelmetesek."
Csillagom, kik is ünnepelték most a napokban Karl Marx születésének évfordulóját, kik álltak ki itthon a "vörös gróf" károlyi Mihály mellett?:D Vagy mely pártokban üldögélnek most a Che Guevarás, vöröscsillagos pólókkal fémjelzett 68-as mozgalom prominens képviselői?:DD
Nem kéne, hogy szitokszó legyen a liberális, sajnos mégis az lett. Alapjában véve jó eszméről van szó.
Akiket ma a közbeszédben libsiznek azok nem liberálisok hanem elvadult anarchista kultúr marxista elemek. Egy maréknyi ám ennek ellenére baromira hangos kisebbség.
# 14 Például?
Nagyon nem akartam pártot vinni ebbe, ezzel is embereket megsérteni, de ha már kérdezed. A Fidesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!