A liberális "nem szülünk gyereket" mentalitásról mi a véleményed? Jogos-e? Jól van ez így?
Manapság a magyarság és egyébként európa is egyre fogy, nem úgy a világ többi része, ami egyre szaporább. Ahol liberális világ dívik, ott az emberek a materialista felfogást csúcsra járatják. Vagyis csak te számítasz, senki más. Az életben csak az anyagi javak és azok élvezete számít. Hisz mi is csak random összeállt anyaghalmazok vagyunk, szellem, lélek, bármiféle spirituális=anyagon túli cél nélkül. Evidens, hogy ilyen felfogással a gyerek felnevelése, taníttatása, életre felkészítése, gondviselése is nyűg és folytonos lemondás...
A családtámogatás egybemosódott a Fidesszel hazánkban, hiszen rajtuk kívül egyetlen más kormánypárt sem támogatta kimagaslóan a gyerekvállalási kedvet és a családtámogatást. Manapság a liberális eszme démonizálja a gyerekvállalást és teljesen összeköti az állammal=Fidesszel. Vajon jól van ez így? Helyes ez a tendencia?
A liberális felfogás szerint a hatalomnak szüli az ember a gyermeket? A gyermeknek itt kell maradnia élete végéig ?
Az olyannak való gyerek aki gond nélkül állja anyagilag a sarat, jó fizetése és munkahelye van. Amíg egy ilyen kormány úgy gondolja hogy elég a marhának 200e ft is 1 hónapra, amiből próbálj meg versenyezni egy Osztrákkal életminőségben. Neki nem lesz gond 260 ezres Iphone mellett még 2-3 másik kiadást generálni, mert ha volt esze spórolgatott, én 200-230ezerből mit spóroljak amikor ott a benzin, autó, díszállat.
Tudod min spórolok? A gyomromon, 28 éves vagyok, de sokszor előfordult hogy pár havonta 1 hetet úgy megfogok kajában hogy csak egy csík szalonnát viszek el munkába 4-5 szelet kenyérrel, meg valamit ebédre 12 órába, hogy aztán megvehessem magamnak azt a Jordan cipőt, vagy egy 17 ezres felsőt hogy azt mondjam ezért dolgozok.
Ezeket nem reklámozom a való életben senkinek mert kiröhögnek, de nem minden ember igénytelen és csak él a világban... Valaki ugyanezt csinálja, csak annak a gyerek az első.
Elég szomorú ez a helyzet, én nem szeretném más életét elrontani azzal hogy beleszületik egy nélkülöző világba, amiben már kamaszként megfogja tapasztalni a lemondásokat.
Tudom, mert az én szüleim is keményen megdolgoztak azért hogy saját házuk lehessen, bár akkoriban még volt értelme hajtani a pénzt, ugyanakkor voltak tőlünk jobb módban élők akiknek már volt játékkonzol, sok lego, távirányítós autó.
Nekem sem volt meg mindenem gyerekként, talán ezért vagyok most ilyen "liberális agyú" magammal szemben, egyébként is ez egy lecsúszott ország minek kéne támogatni a gyerekvállalással? Ledolgozom az éveimet, megveszem magamnak ami kell, és örülök neki.
Talán változna a családalapításról a véleményem ha kijutnék Franciaországba, vagy inkább Amerikába és összehozna a sors egy nővel, akivel viszont jó fizetés mellett tudunk a gyerekre és magunkra is fordítani.
28F
Mert Franciaországban vagy Amerikában ki fogja garantálni, hogy állni fogod a sarat egész addig, amíg fel nem neveled a gyereket, lesz munkád, jó fizetésed, saját házad meg Jordan-cipőd? Senki! :D
Tudsz róla, hogy világviszonylatban Magyarországon mennyire jó anyagi körülmények közé születhetne a gyereked ha megszülethetne?
Szerintem elég szánalmas, hogy egyesék még mindig a körülményekre fogják, hogy nem születik elég gyerek, amikor a magyarországinál sokszorta jobb életszínvonalat biztosító országokban rendre természetes fogyás tapasztalható, csak ott a népességhiányt kipótolják bevándorlással. A valódi ok az, hogy az emberek boldogan, könnyedén szeretnének élni, egy gyerek pedig jóval nagyobb felelősség, "teher", mint egy háziállat, valamint a mai világban ezerféle más, tisztán szórakoztató dologgal töltheti el az idejét egy felnőtt. És persze a gyerektelen állapotot fent lehet tartani mesterséges beavatkozással, mint a fogamzásgátlás, vagy a terhességmegszakítás.
Nem nagyon értem, hogy miért olyan nehéz bevallani, hogy egyszerűen nincs valakinek kedve, lusta a gyermekneveléshez, miért kell olcsó, közhelyes kifogásokkal előállni.
Hm
Körülnéztem az ismerőseim között
És azt látom, hogy nem ilyen identitás kérdése ez.
Nem az identitás dönti el, hogy akar e gyereket. Hanem a gyereket nem akarókat szívja fel a liberális eszme.
Hiszen a hozzád hasonlóak elhordják mindennek ezeket az embereket. Miért akarnának veletek közösködni?
Imádom, mikor az 1 bites sikeresen felcseréli az és okozatot, majd ír 1 esszét a sületlen ostobaságáról
1-es!
Azt, hogy mekkora baromságokat beszélsz, majd csak öregkorodra fogod megérteni, amikor magadra maradsz.
Ez természetes folyamat, minél jobban él egy nép, annál kevesebb gyereket szülnek. Hiszen a gyermekszülés áldozatokkal jár, sokba kerül, a nő nem tud elmenni dolgozni, a karrierje tönkremegy, évekig nem tudnak elmenni nyaralni, új autót venni stb.
Ha valaki csóró és ostoba, kb. odáig jut el neki, hogy szexelni jó, védekezni nyűg, drága vagy nem is tudják mitől lesz a gyerek.
Ezért minden fejlett tárdadalomban csökken a születésszám, politikai irányzatoktól függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!