Milyen érvek szólnak amellett, hogy egy friss diplomás vagy szakmával rendelkező fiatal ne menjen külföldre?
" Nekem egyik legjobb haverom van ott kint Bécs-ben, kezdő mérnökként ő is 2000 Euro-val kezdte, fél éven belül kapott szociális lakást. Most már jó pár év elteltével nettó 5000 Euro körül keres és még mindig szociális lakásban lakik, és eddig nem is szóltak neki, hogy már nem kéne."
Persze, a legjobb haverod ükapjának az unokája ugye.
Lehet neked sem kéne bődületes marhaságokat írogatnod! ;)
Ez egyén függő.
Nekem pl. nem létezik olyan érv, ami miatt itt maradnék. A barátaim 98%a is jön, ugyan abba az irányba amerre én, testvérem is jön, és visszük az öreg anyut is.
Mivel én magyarországgal nem tudok hazámként azonosulni, illetve nem érzem magam otthon a magyar kultúrában engem egy érv se marasztalna.
Azonban megértem hogy olyanok is vannak, akiknek semmilyen érv nem lenne elég, hogy el menjenek innen és semmiért nem hagynák el a hazájukat.
Úgy vagyok vele mindenki éljen boldogan ahogy szeretne, ahol szeretne.
Lehet eltérő véleményünk és gondolkodásunk anyázás nélkül is :D
Így szerintem az érveknek nincs sok értelme, mert nem kell győzködni senkit
Én nagyon szeretem Magyarországot, és kábé egyetlen érv létezett, amiért képes lettem volna elhagyni az országot, ami be is jött: külföldi társ.
"Egy orvos miért maradjon itt, hogy 120ezer forintért dolgozzon 6 év egyetem után, mikor 1000km-re 10-szeresét keresi meg?"
A férjem orvos, és kábé 10-szeresét keresi valóban, bár nem Európában. Mi mégis szívesen Magyarországra költöznénk, csak sajnos éppen a munkája miatt nem tudunk (nem európai a diplomája, így Magyarországon nem fogadják el).
Mondj még egy olyan országot, ahol reményed lehet arra, hogy normális munka mellett évek során annyi összegyűlik, hogy kertesházad lehessen.
Az egészségügy is 100x jobb, mint pl. Angliában (erről bármilyik kint élő magyart megkérdezheted).
Emellett nekem a klíma is jobban bejön, mint bármelyik EU-s ország (normális nyári meleg, strandidő ritkán van nyugatabbra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!