Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Itthon miért nem működik a...

Itthon miért nem működik a nyugati modell a lakásokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Nyugaton inkább az a trend h albérletben laknak és ha munka van 300kmre oda mennek. Itthon mindenki ragaszkodik az ingatlanhoz.

2018. ápr. 30. 11:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
94%

Ami nekem eszembe jut:

- Minden szart kiadnak lakásnak. Szinte panel lepukkant garázsát is 100+ ezerért árulják garzonként.

- Többet fizet az ember albérletért, mint saját lakásért. Persze hitelt kell felvenni hozzá, de azt

a pénzt legalább a saját házába fekteti az ember és nem idegenek zsebébe.

- Bármikor kirakhatnak, nem jelentenek be, nem lehet gyerek, állat, akármi.

Vagy csak alapvető logika:

Egész életemben fizetem az albérletet, meghalok és nem marad utánam semmi. Míg a lakás ott marad az utódoknak, gyerekeknek, unokáknak.

Ráadásul ahogy előttem is írják, nem igaz, hogy mindenki albérletben lakik. Aki tud, az saját házat vesz. Az albérlet szinte mindenhol csak egyfajta kényszer, átmeneti megoldás. Még az "amerikai álom" is a saját családi ház.

Illetve ahogy írják, a mobilitás sem igazán értelmezhető dolog egy olyan országban, ahol a lakosság nagy része már Budapest környékén lakik.

2018. ápr. 30. 14:57
 12/15 anonim ***** válasza:
55%

Talán azért,mert nyugaton nem az a cél,hogy kifosszák az utolsó megmaradt vagyonukból az embereket!

Akinek nincs saját lakása,annak aztán meszeltek már fiatalon is,nemhogy idősen,nyugdíjból.

Itthon is ezt akarják követni.Ha valakinek van 2-3 lakása kiadva,már dolgoznia sem kell.Jó megélhetési forrás.Ráadásul egykulcsos adó van,akik jól keresnek még hamarabb vásárolják fel a lakásokat..

2018. ápr. 30. 15:06
 13/15 anonim ***** válasza:
25%
Itt is csak vízió a saját lakás. Attól még, hogy te építetted hitelből és benne laksz, ha bármi miatt, nem tudnád fizetni a részletet megfognak és kivágnak belőlle.
2018. ápr. 30. 17:51
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha elolvasod a válaszok egy jó részét, valamint a válaszokról alkotott véleményeket, megérted. Itt ez is működik, mitől változna?
2018. máj. 1. 11:49
 15/15 anonim ***** válasza:

Én Angliában lakom, mindenki sajátban lakik, aki tud. .Az lakik albérletben, aki nem tud sajátot venni, s az is sajátra gyúr.

Németországról is azt hallottam, hogy mindenki sajátot akar, csak épp baromi nehéz hozzájutni.

2018. jún. 13. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!